Į nuošalesnį vietinį keliuką nusukęs dviratį minantis Aurimas juokaudamas viename iš vaizdo įrašų sakė, kad vaizdas primena Lietuvą. Tiesa, tik tuo atveju, jei horizonte nesimatytų kalnų.

„Kelio kokybė gera, automobilių nėra. Šiandien taip be vaizdų, truputį monotonija, minu per lengvas kalveles. Jaukūs čia miesteliai, bet juos net sunku pavadinti miesteliais, nes realiai tris namus pravažiuoji, ir viskas“, – kalbėjo A. Valujavičius.

Zelandijos Zigzagas

Važiuodamas keliu, Aurimas išvydo ženklą, kuriame parašyta, kad už 500 m yra ilgiausias vietovės pavadinimas pasaulyje. Nors jo pamatyti neplanavo, kadangi mynė pro šalį, užsuko. O pavadinimo ilgis išties įspūdingas, jis skamba taip – Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu.

Vau. Na ką, pabandome perskaityti, – sakė A. Valujavičius garsiai perskaitęs visą pavadinimą. – Įdomu, kiek reikėtų taip skaityti, kol išmokčiau sklandžiai pasakyti be trikdžių. Kažkada mačiau laidą būtent apie šitą pavadinimą, geras. Kažkaip tada net neužfiksavau, kad jis yra Naujojoje Zelandijoje.“

Jau kurį laiką keliaudamas Naujojoje Zelandijoje, Aurimas pastebėjo, kad šalyje yra kiek problematiška rasti vietų, kur galima pasistatyti palapinę.

„Skandinavijoje turbūt lengviausia susirasti vietą palapinei, antroje vietoje – bendrai Europa, o sunkumai prasideda Čilėje, Indonezijoje, Naujojoje Zelandijoje. Čia tiesiog nėra nusukimų nuo kelio. Iš to, ką matau kelyje, atrodo, kad žmonės labai teritoriniai – kiekvienas plotelis turi savo užtvėrimą, vartelius ir nėra tokių miškelių, kaip pas mus Lietuvoje.

Galiausiai supratau, kad šiandien vis tiek reikės miegoti prie kelio. Truputį apmaudu, jog tiek daug visko skirta gyvulininkystei, net nėra, kur nusukti su dviračiu. Bet reikia suktis iš situacijos“, – pasakojo keliautojas.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją