Tai per brangu

Šiais laikais slidinėjimo atostogas kalnuose gali sau leisti ne vien turtingi ir garsūs žmonės. Yra daugybė ekonominių variantų – net ir taupiausiems atostogautojams pritaikytų slidinėjimo kurortų. Geriausia atostogas planuotis ir kelialapius užsisakyti iš anksto. Be to, kelionių organizatoriai pasiūlo ir akcijų.

Imti vaikus į kalnus yra tikras košmaras

Neneigsime, šeimos atostogos kalnuose ne visada būna sklandžios, gali pasitaikyti visko, kaip ir apskritai gyvenant su vaikais. Laimei, šiais laikais kelionių agentūros siūlo šeimai skirtus kelionių paketus, tad bent jau organizaciniais reikalais galima nebesirūpinti.

Šeimos atostogos kalnuose stiprina tėvų ir vaikų tarpusavio ryšį, aktyviai kartu praleistas laikas ilgam išlieka atmintyje. Pradžioje, kol vaikai išmoks laikytis ant slidžių ar snieglentės, gali būti sunkiau, bet vėliau tėvai turės gerokai pasistengti, kad paskui juos suspėtų.

Kas gali norėti iškeisti saulę į sniegą?

Egzistuoja toks reiškinys kaip „kalnų įdegis“. Vykite į kalnus pavasarį ir galėsite džiaugtis visais atostogų privalumais: vaiskiai mėlynu dangumi, šiltais saulės spinduliais ir sniegu nuklotais šlaitais. Išsitieskite šezlonge, prieš tai būtinai pasitepę apsauginiu kremu nuo saulės, ir mėgaukitės šiluma kalnuose.

Savaitę teks griuvinėti

Neslėpsime – praktiškai niekas neišmoksta slidinėti nepargriuvęs, bet dažniausiai situacija yra kontroliuojama, nukentėti gali nebent tik jūsų orumas. Tačiau juk taip smagu vėliau žiūrėti tuos nesėkmingo slidinėjimo vaizdelius „YouTube“ svetainėje.

Sportuoti per atostogas yra nesąmonė

Taip, slidinėjimas ir važiavimas snieglente techniškai yra sportas, tad iš esmės atostogas kalnuose praleidžiate sportuodami, tačiau raskite bent vieną slidininką ar snieglentininką, kuris pasakytų, kad malonus kojų maudimas po visos dienos ant kalno sugadino atostogų nuotaiką.

Kalnų viešbučiai primena seną klojimą

Jų būna įvairių. Prabangiose „kalnų trobelėse“ Alpėse galite tikėtis laipiojimui skirtų sienų, vyno rūsių ir kino salių. Net jei jūsų biudžetas neleidžia tokios prabangos, galite rinktis ekonominį viešbutį ar apartamentus su virtuvėle – galėsite patys gamintis maistą ir sutaupysite.

Aš jau per senas (-a) mokytis slidinėti

Kaip sakoma, metai – tai tik skaičius, o ypač tai akivaizdu kalnų kurorte. Ten pilna oriai slidinėjančių senjorų. Niekur neparašyta, kad nuo tam tikro amžiaus išmokti slidinėti nebepavyks.

Kalnų kurorte nėra daugiau ką veikti, tik slidinėti

Čiuožimas pačiūžomis, važinėjimas šunų kinkinio rogėmis, skraidymas parasparniais, nardymas po ledu, lenktynės automobiliais ant ledo, plaukiojimas, plaukiojimas banglente uždarame baseine, žygiai su sniegbačiais... galime tęsti ir tęsti.



Per maža maisto įvairovė

Patikėkite, kalnų kurorte žmonės valgo ne vien sūrį, duoną ir rūkytą mėsą. Kalnuose įsikūrę nemažai „Michelin“ žvaigždučių lygio viešbučių, tad tikrai yra kur pasilepinti rafinuota vakariene ir paragauti vietinių delikatesų, kurių negausite niekur kitur.

Su slidininko apranga atrodysiu juokingai

Žmonės, devintasis praėjusio amžiaus dešimtmetis seniai baigėsi, nuo to laiko slidinėjimo kostiumų mada evoliucionavo (tiesa, retro įvaizdis grįžta į madą). Dabar gamintojai siūlo itin šiuolaikišką aprangą su išmaniais akiniais, šalmais ir striukėmis. Džiugina tai, kad aprangą galima pasirinkti pagal kišenę. Prekės ženklai ilgai tobulino aprangą, tad dabar net ir vientisi slidinėjimo kostiumai atrodo stilingai.

Ko man skristi taip toli, jei nežinau, ar man apskritai patiks slidinėti?

Pabandykite slidinėti dirbtinėse slidinėjimo trasose – pamatysite, ar jums patinka. Be to, prieš atostogas išmoksite laikytis ant slidžių ar snieglentės (užtenka šešių valandų, kad ir kaip sunku būtų patikėti). Tad nuskridę į kurortą galėsite mėgautis pro šalį skriejančiais kalnų vaizdais.

Gastein slidinėjimo kurortas Austrijoje

Per slidinėjimo atostogas neatsipalaiduosi

Gerai paslidinėjus galima atsipalaiduoti bare arba mėgautis kalnų vaizdais. Galite pasivaikščioti ir pasigrožėti kalnų vaizdais, nueiti į kalnų jogos pamoką arba užsukti į vietos spa ir mėgautis procedūromis su vaizdu į kalnus. Galiausiai, jei niekur eiti nebenorite, atsipalaiduoti tikrai padės karšta sūkurinė vonia ir taurė putojančio gėrimo.

Nėra jokio naktinio gyvenimo

Taip, tai iš dalies yra tiesa. Vis dėlto slidinėjimo kurortuose kiekvieną sezoną daugėja įvairių festivalių ir įvairiausių renginių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)