Jau kelerius metus Renatas lietuviams siūlo tai, ko, jo žodžiais, daugiau niekur mūsų šalyje rasti negalima – kelionę kruiziniu laivu „Nemo“ per Nemuną.

„Tai yra galimai vienintelis viešbutis ant vandens Europoje, – šypsosi R. Žyla. – Panašu, kad ši vasara taip pat nusimato labai įdomi.“

Siūlo kruizu plaukti per Nemuną

Kruizas plaukti pradeda ties Baltarusijos pasieniu ir Nemunu keliauja link Kuršių marių. Kaip aiškina Renatas, 450 km ilgio maršrutas yra suskirstytas į 24 keliones.

„Kai plaukiame, atgal nebegrįžtame – vieni nori keliauti, pavyzdžiui, per Birštoną, kiti keliauja į Rusnę. Žmonės nekeliauja viso atstumo, nes nuo Druskininkų iki Rusnės nuplaukti trunka 68 dienas. Organizuojame dviejų arba trijų dienų kruizus – žmogus pats pasirenka, kuriuo maršrutu nori plaukti, – pasakoja R. Žyla. – Esame vienintelis laivas Lietuvoje, kuris plaukia per visą Nemuną.

Keliaujame netgi ten, kur kiti laivai iš principo negali pralaukti, nes būna, tarkime, per seklu. Kiekvieną dieną būna naujas maršrutas, atsiduriame naujoje vietoje ir vis labiau tolstame nuo Druskininkų.“

Paties Renato sukonstruotame laive yra 20 kambarių – 16 skirta svečiams, 4 – įgulai. Kambariai yra vienviečiai, tačiau, jo teigimu, jeigu keliauja pora, galima transformuoti į dvivietį.

„Yra patalynė, pilnas maitinimas, pirtis, gyvo garso muzika, baidarės, terasos. Pasroviui plaukia didžiulis viešbutis ant vandens, kai pamatome ką nors įdomaus dešinėje ar kairėje pusėje, sustojame, pasivaikštome“, – pasakoja R. Žyla.

Siūlo kruizu plaukti per Nemuną

Anot Renato, žmogui su „viskas įskaičiuota“ paketu toks kruizas savaitgalį atsieitų 229 eurus, o keliaujant tris dienas – antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį – 189 eurus.

„Pastaruosius trejus metus norinčiųjų plaukti skaičius gana stipriai šoktelėjo – ypač po karantino. Esame tarsi Nemuno ambasadoriai – niekas kitas nedaro to, ką darome mes. Kasmet laužome stereotipus – svečiai negali patikėti, kad, visų pirma, yra toks laivas, o ir Nemunas toks nuostabus, įdomus – vietomis jį net galima perbristi, maudytis. Jau nekalbu apie matomus kraštovaizdžius“, – džiaugiasi R. Žyla.

Kalbėdamas apie kruizu plaukiančius keleivius, Renatas pastebi, kad būna dviejų tipų žmonės: atvykstantys su sava kompanija tam tikra proga arba pavieniai asmenys, kurie susipažįsta ir susidraugauja būtent per kelionę.

„Žmonės susibendrauja, po kelionės įgyja naujų draugų. Mes net turime suformavę savo bendruomenę feisbuke“, – sako R. Žyla.

Nors Lietuvoje vasarą oras dažnai būna nenuspėjamas ir ne visada džiugina saulėtomis dienomis, Renatas tikina, kad vienintelė grėsmė – didelis vėjas.

„Jeigu labai stiprus vėjas, turime truputį palaukti, kol jis nurims. O pats lietus, jei nėra vėjuota, yra nuostabus dalykas. Plauki Nemunu, lyja, ramu – pasaka“, – šypsosi R. Žyla.

Su Nemunu susidraugavęs Renatas neslepia pagalvojantis ateityje išbandyti ir kitus maršrutus.

„Sąraše turime Nerį – bandysime ją ištyrinėti, nes yra šiek tiek seklesnė. Taip pat planuose yra Lenkijos upė Vysla“, – išskiria R. Žyla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)