„Po akyse besikeičiančias Šnipiškes dabar itin patogu pasivažinėti atnaujintais dviračių takais. Tačiau kad minant pedalus dar būtų galima ir geriau pažinti šį miesto rajoną, atrinkome stoteles, pasakojančias globalias sostinės istorijas. Net patys nustebome pamatę, kiek pasaulio telpa Šnipiškėse“, – atrasti tolimų ir artimų šalių bei miestų etninių bendruomenių įvairovę pranešime žiniasklaidai siūlo Vilniaus savivaldybės Užsienio ryšių ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Mackevičienė.

Maršrute – armėnų bažnyčia su vynuogėmis puoštais vartais, nesusipratimas dėl Senosios Romos imperijos dykumų klajoklių, pieva su Kinijos simbolio drakono kiaušiniu, seniausio švediško muziejaus po atviru dangumi bendravardis, dvi Japonijos ir kitos netikėtos istorijos.

Šv. Vardano apaštališkoji bažnyčia (Vytautės Ribokaitės nuotr.)

Nauja tai, kad šis maršrutas yra papildytas iškylų vietomis (stotelės pažymėtos „Piknik“) stabtelėti ir pasidaryti pertraukėlę. Tai ypač aktualu dviračiais keliaujančioms šeimoms. Beje, maršrutą įveikti galima ir pėsčiomis.

„Dviračio ir smalsumo derinys – nesibaigiančios progos nustebti. Rodos, tiek kartų išmintas ir pažintas Vilnius kas kartą pasirodo naujais kampais bei naujomis spalvomis. Svarbiausia nebijoti nusukti nuo kelio į takelį, o dar geriau – per kiemus ir, pavyzdžiui, atrasti Juozapo Montvilos kolonijas, kurių mieste penkios, devynis privačių namų rajonėlius, išdygusius sovietmečiu, Neries senvagės takus ir tapti nuo šio stebėjimosi priklausomu“, – linki maršruto sudarytoja gidė Lina Dusevičienė.

Skansenas (Vytautės Ribokaitės nuotr.)

Ji pabrėžia, kad dviračiu visada greičiau ir toliau negu pėsčiomis bei visada gražiau ir įsimintiniau nei automobiliu.

„Dviračiu per pasaulį Šnipiškėse“ – jau aštuntasis „Neakivaizdinio Vilniaus“ maršrutas dviratininkams. Kiti maršrutai veda po Vingio parką ir Karoliniškes, Belmontą, Neries pakrantes, Verkius, Žaliuosius ežerus, palei Neries tiltus ir per Senamiestį – 700 trajektorija. Tai – specialus maršrutas, skirtas Vilniaus jubiliejui ir nukeliantis į septynis miesto istorijos šimtmečius.

Maršrutas savarankiškai kelionei per pasaulį Šnipiškėse – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją