Jau ne vienerius metus apie Platelius kaip apie kurortinę teritoriją galvojanti Plungės rajono savivaldybė ėmėsi konkrečių veiksmų. Specialiai šiam tikslui sudaryta darbo grupė jau surengė kelis susitikimus.

Nors pirmieji žingsniai žengti, Platelių seniūnas Robertas Šimkus tuščių iliuzijų nepuoselėja, nes supranta, kad laukia labai ilgas ir gana sunkus darbas. Per metus ar dvejus kurortinės teritorijos statuso pasiekti neįmanoma. Gali būti, jog jam įgyvendinti prireiks ir viso dešimtmečio.

Pasak seniūno, kurortas ir kurortinė teritorija yra skirtingi dalykai. Plateliai siekia būtent kurortinės teritorijos statuso.

Jų Lietuvoje yra penkios - Anykščiai, Zarasai, Ignalina, Trakai ir Zapyškį, Kulautuvą bei Kačerginę apimanti teritorija Kauno rajone. Kurortų yra keturi: Palanga, Neringa, Birštonas ir Druskininkai.

Žemaičiai į kurortinę teritoriją nori įtraukti ne tik Platelių, bet ir Ilgio bei Beržoro ežerus, Platelių ežerą juosiantį dviračių ir pėsčiųjų taką, Šaltojo karo muziejų, pagrindines apgyvendinimo ir viešojo maitinimo įstaigas bei kitus daug lankytojų pritraukiančius objektus.

Plateliai

R. Šimkus neslepia, kad vienas didžiausių galvosūkių - medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugas teikianti įstaiga.

„Manau, pradėti reikia nuo infrastruktūros, o kai ji bus sutvarkyta, tada ir mums reikalingas paslaugas teikiantis verslas atsiras“, - neabejojo R. Šimkus.

Privalu atitikti keliamus bendruosius ir specialiuosius reikalavimus.

„Vietos gyventojai šį sumanymą palaiko. Supranta, kad pagerės ne tik jų pačių gyvenimo kokybė. Dar daugiau bus galima pasiūlyti ir Platelių svečiams“, - sakė R. Šimkus.

Siekiant tapti kurortine teritorija, namų darbai Plungės rajono savivaldybėje pradėti daryti jau gerokai anksčiau. Investuota į Platelių miestelio centro, bažnyčios prieigų ir kitų objektų tvarkymą.

Plateliai

Šiuo metu siekiama gauti lėšų sutvarkyti Platelių ežero pakrantėms - Šeirės stovyklavietę ir vadinamąją Obelėlės maudymosi vietą, esančią į dešinę nuo Platelių jachtklubo.

Pastarojoje norima įrengti visus reikalavimus atitinkantį paplūdimį, kuriame būtų ir geriamasis vanduo, tualetai ir visa kita poilsiui reikalinga infrastruktūra. Tai kainuotų per 1,5 mln. eurų.