Kartais žmogus, atvargęs vargus, net nespėja kavos prie vartų išgerti, o apie desperatiškai baubiančius ir orą skrodžiančius garsiakalbius Vilniaus tarptautiniame oro uoste kada nors parašysiu atskirą skyrių. Ar jums yra tekę girdėti apie modernią, keleiviams ir darbuotojams draugišką oro uostų aplinką, kurią jau propaguoja jeigu dar ne visi, tai labai didelė dalis tarptautinių oro uostų?

Tiesa, kol nepamiršau – mano metų atradimas Vilniaus oro uoste: pagreitinta saugos patikra, už kurią susimokėjus vos šešis eurus galima praplaukti labai greitai, per kelias minutes, tiek, kiek fiziškai užtrunkate susikrauti daiktus ant takelio, kad juos pravėžintų pro kontrolę. Bilietą galite nusipirkti automate esančiame prie pat įėjimo per saugos patikrą.

„Airinn Vilnius“, kuriame apsistoju vienai nakčiai – išskirtinė, tarybinė (ne tarnybinė) patirtis. Apie šitą viešbutį aš neturėsiu ditirambų ar pagyrimų: ši patirtis buvo persisunkusi naftalino ir prirūkytų koridorių tvaiko, perkeltine prasme.

Į „AirInn Vilnius“ įdomu nuvykti kaip į muziejinį eksponatą, norint apžiūrėti kokie viešbučiai buvo. Reikia labai stipriai nenusimanyti viešbučiuose ir būti visai nekeliavusiam, norint traktuoti šį variantą bent jau kaip priimtiną. O jūs nenorite paeiti kelis šimtus metrų ir už tą pačią kainą įsiregistruoti „Park Inn by Vilnius Airport Hotel & Business Centre“?

Savo funkciją, žinoma jis atlieka – suteikia stogą virš galvos ir guolį pavargusiam keliautojui.
Airinn viešbučio pastatas – statytas, beje, dar gūdžiais 1981 metais – man buvo žinomas dar iš anksčiau. Kol oro uostas neturėjo atskiro automobilių nuomos punkto, tas punktas glaudėsi tame pačiame pastate kaip ir viešbučio registratūra, ir aš, atvykusi į Lietuvą darbiniais reikalais iš ten nuomodavausi automobilį. Užpildžiusi dokumentus ir besišvytuodama rakteliais eidavau pro viešbučio registratūrą į jų automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje nuomos centras statydavo automobilius.

Kambarys – iš pirmo žvilgsnio toks gana normalus, bet su prastais, nudėvėtais viešbutiniais baldais, nutrinta kilimine danga. Tiesą sakant, nustebau gavusi modernų kortelinį raktą – prie tos laikmečio dvasios būtų labiau derėjęs tas senoviškas raktas.

Aš jums dalykų cukrumi nebarstysiu – šitas variantas yra pats paprasčiausias, koks egzistuoja viešbučių ir nakvynės namų variantuose. Paprastesni ir prastesni variantai būtų apsistojimas pas močiutę ant grindų arba pas gimines ant raskladūškės.

Tas kambarys nėra labai malonus. Jame sunku gauti kažkokį viešbučio, serviso, kelionės džiaugsmo jausmą. Jis labiau atsiduoda privalomumu, nes reikia, nes nėra kito pasirinkimo (bet pasirinkimas yra – kitas netoli oro uosto esantis viešbutis, dėl dievo meilės).

Kambaryje – televizorius ir stalas, šaldytuvas, senoviškos užuolaidos, su langais į oro uosto pagrindinį įėjimą – iš čia lėktuvų, deja, nesimato, tik girdisi. Gaila.

Čia pastatytos dvi viengulės lovos, kurių patalai – itin skysti, ploni, perpučiami, kaip ir jų nudrengtos pagalvės, todėl naktį nemiegu, o tik teoriškai pasnaudžiu. Labai nepatogu net ir pasidėjus antrą pagalvę nuo kitos lovos. Taip, aš žinau, kad galima eiti į registratūrą ir prašyti papildomos pagalvės, bet vien mintis apie ėjimą per koridorius iki registratūros mane nupurto – tiesiog noriu greičiau ištverti šitą naktį ir nešdintis iš čia.

Kambaryje atsiduoda pelėsiu. Aš turiu, kaip sakoma, itin jautrią, kone šuns uoslę, ir labai gerai jaučiu pasenusių vamzdynų kvapą, dėl ko likusį vakarą prasėdžiu užsidėjusi ant veido kaukę (ji apsaugo nuo kvapų).

Viešbutis oficialiai turi tris su puse žvaigždučių žymėjimą – nesuprantu, už ką ta pusė – už lokaciją, greičiausiai. Tą pusę žvaigždutes viešbutis užsidirbo po to vienintelio karto, kai buvo renovuojamas. Skaitykit dar kartą – viešbutis, pastatytas prieš keturiasdešimt du metus, buvo renovuotas tik vieną kartą. Tai žinokite, tai ir viduje atitinkamai jaučiasi: senoviška namo konstrukcija – gremėzdiška ir neergonomiška. Ta erdvė asocijuojasi su sovietmečio mokyklomis dideliais perpučiamais langais ir šaltais tamsiais koridoriais. Vienintelis to viešbučio pliusas – jis, velniai griebtų, yra netoli oro uosto ir, kad jį vėl planuoja renovuoti. Daugiau apie jį gerų žinių nėra.

Interjeras – čia tvyro toks malonus interjero nebuvimas, o jeigu reiktų apibrėžt, tai sakyčiau toks labiau homo sovieticus.

Maistas – nevalgiau, ir nedomina. Jie turi pusryčius, kuriuose greičiausia tiekia tarybines dešras ir serviruoja jas su garstyčiomis ir krienais, kokius valgė Šurikas iš visiems sovietikams-nostalgikams pažįstamo filmo „Operacija Y ir kiti Šuriko nuotykiai“, o šalia dar iš po stalčiaus pardavinėja cigaretes „Prima“ be filtro raudonais pakeliais ir prie pusryčių stalo šotais serviruoja vodką fūristams ar ilgų skrydžių tarnautojams.

Beje, ironiška, kad tokia vieta siūlo Valdorfo salotas su vištiena už 3,90 Eur. Jūs esate tikri, kad ten sudėjote visus reikalingus ingredientus? Ar čia bus, kaip sakoma, su deviacija, tokia sovietinė salotų versija – sumakaluosit baltą mišrainę ir įmesit porą griežinėlių perkeptos išdžiūvusios vištienos? Aš mieliau tuomet graužčiau stalą. Pamenat kultinę komediją su John Cleese ir apie į viešbutį atvykusi ūmaus būdo agresyvų amerikietį iš Kalifornijos, kuris pageidavo būtent Valdorfo salotų? Ironiška, kad toks senoviškas visomis prasmėmis viešbutis tiekia tokias tarptautines salotas.

„AirInn Vilnius Hotel“

Kambarių serviso nėra – servisas nebent toks, kad jei per naktį numirsit, tai ryte išveš.

Bendra atmosfera – tokia labiau beatmosferė.

Sporto salė – sako, kad yra, bet aš nėjau, nes bijojau rasti įrangą iš aštuoniasdešimtųjų. Bijojau, kad ji pradės byrėt gabalais, kaip kad byra gabalais lemputės švediškuose butuose, kurie tendencingai jų nekeičia po dešimt metų ir mieliau gyvena prieblandoje (tikra istorija – kada nors prie progos).

Kaina – apie 70 Eur, priklausomai nuo kambario tipo.

Mano vertinimas – viena žvaigždutė iš penkių, už stogą. Restauruokitės, tvarkykitės, tada kalbėsim.

Dar kartą neapsistočiau ir tikrai rinkčiausi geresnį variantą.
O jeigu jūs norit čia apsistot, tai už ką jūs save taip baudžiat, sakykit?
Bet jeigu susidomėsite, tai jūsų paslaugoms – 115 kambarių įvairiais kampais ir rakursais aplink oro uostą. Wifi: buvo. Na bent jau tiek.

Viešbučio informacija:
http://www.airinn.lt/
AirInn Vilnius, JSC
Rodunios Road 8, Vilnius LT-02187
Reservations, 24/7 customer support
+370 698 13 909
info@airinn.lt

Į autorės vertinimą sureagavę viešbučio atstovai, pateikė savo komentarą:

„Apgailestaujame, jog mūsų suteikta paslauga neatitiko svečio lūkesčių. Visuomet siekiame užtikrinti mūsų viešbučio svečiams komfortišką viešnagę. Todėl nuolatos tobuliname mūsų teikiamų paslaugų kokybę, tiek atliekant einamojo remonto darbus, tiek skiriant daug dėmesio darbuotojų apmokymams. Mūsų pastangos neliko nepastebėtos viešbučio svečių, todėl populiariausioje rezervacijų sistemoje „Booking“ mūsų įvertinimo balas siekia net 8.7 iš 10 remiantis 7300 naujausiais atsiliepimais (booking.com visuomet remiasi tik naujais atsiliepimais, kurie yra ne senesni nei 24 mėnesiai). Taip pat mūsų svetainėje ir rezervacijų platformose visuomet pateikiamos aktualios kambarių ir bendrų erdvių nuotraukos, kad kiekvienas svečias prieš atliekant rezervaciją, galėtų susidaryti įspūdį apie viešbutį ir jo teikiamas paslaugas. Esame dėkingi visiems mūsų svečiams už konstruktyvią kritiką, kadangi dažnu atveju būtent iš viešbučio svečių gaunam naudingų patarimų. Apmaudu, jog straipsnio autorė neigiamai atsiliepia apie viešbučio maitinimo paslaugas ir tam tikras viešbučio erdves, nors minėtomis paslaugomis ji nepasinaudojo, o aprašomų erdvių neapžiūrėjo. Tad tikimės, jog dar turėsime galimybę maloniai nustebinti mūsų teikiamomis paslaugomis tiek straipsnio autorę, tiek kitus viešbučio svečius.

Siekiant perkelti paslaugų kokybę į aukštesnį lygį, šiemet prasidės pastato rekonstrukcijos darbai. Bendrovė „Tophaus“ mūsų įmonės užsakymu paruošė viešbučio rekonstrukcijos techninį projektą, kuriam pritarė visi pastato bendraturčiai. Taip pat konkurso būdu atrinkta In Arch studija paruošė interjero dizaino projektą. Apie būsimą viešbučio vaizdą galima susidaryti įspūdį pagal žemiau pateikiamas vizualizacijas“, - rašoma viešbučio komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)