Kelionių ekspertas laidoje „Delfi rytas“ sakė, kad rudens atostogų paieška suintensyvėjo jau liepos mėnesį, o aktyviausiai domimasi poilsiu moksleivių atostogų laikotarpiu, todėl keliaujantiems be vaikų tiek Lietuvoje, tiek svetur pataria vengti šių datų.

„Daug lietuvių rudens atostogas dar priskiria vasaros sezonui, juk kitose šalyse jis tęsiasi nuo balandžio iki spalio. Taigi, kai kurie tautiečiai dar laukia savo „vasaros“ atostogų nors jos vyks rudenį. Žinoma, aktyviausias susidomėjimas moksleivių atostogų laikotarpiu – jau labai daug vietų užimta, lėktuvai pilni, o kainos aukštos. Todėl visai nesvarbu Lietuvoje ar užsienyje ketinate atostogauti – jeigu jūs nesate mokyklinio amžiaus vaikų turinti šeima, siūlyčiau vengti keliauti spalio pabaigoje-lapkričio pradžioje. Moksleivių atostogų metu viešbučiai netaiko specialių pasiūlymų ir kelionės būna tikrai brangios. Kalbant apie poilsį Lietuvoje jau ir laisvą vietą būną sunku surasti, todėl siūlau tą datą pakeisti,“ – patarė pašnekovas.

Rimvydas Širvinskas-Makalius

Moksleivių atostogų metų kelionių kainos į užsienį pakyla net 30 procentų. Pasak R. Širvinsko tuo metu Lietuvoje dauguma apgyvendinimo vietų įprastų kainų nekeičia, tačiau laisvų vietų būna pakankamai mažai. „Tuo metu viešbučiai netaiko ir jokių specialių pasiūlymų, nes žino, kad viešbučiai ir taip užsipildys. Be to, rudens atostogų metu būna ir ilgasis savaitgalis, kurio metu pailsėti nori ne tik turintys vaikų, todėl paklausa dar labiau išauga.“

Bet tai nereiškia, kad negalima kur nors pigiai pailsėti, įsitikinęs keliautojas. „Pavyzdžiui, rugsėjo mėnesio viduryje tiek su pigiomis oro linijomis, tiek su kelionių organizatoriais iš Lietuvos buvo galima pigiai nuvykti į tam tikras Graikijos salas. Skrydžiai buvo tikrai nebrangus. Ir nors Graikijoje viešbučių užimtumas vis dar didelis, įvairiose nuomos platformose galima rasti privačių apartamentų. Ir taip lietuviai sugebėjo susiplanuoti savo atostogas kainavusias iki 300 eurų“, – sakė R. Širvinskas.

Lietuvoje atostogauti pigiau

Po pandemijos išaugęs kelionių poreikis padiktavo viešbučių bei aviakompanijų kainodarą, todėl šiemet specialių nuolaidų turistai nesulaukia. Paklaustas, kur šį rudenį atostogauti pigiau – Lietuvoje ar užsienyje – keliautojas vienareikšmiškai atsako, kad pigiau Lietuvoje.

Palanga rudenį

„Net nesiginčydamas pasakysiu, kad šiuo metu pigiau atostogauti Lietuvoje. Intensyvusis sezonas baigėsi, todėl viešbučiuose užimtumas mažesnis. Lyginant su vasara rudenį poilsis Lietuvos kurortuose atpinga 15 procentų ir mažiausiai 20 procentų atpinga poilsis pajūryje. Kai kuriose vietose atpinga net ir 30 procentų. Be to, keliaujant į Kuršių neriją nebetaikomas ekologinis mokestis“ , – kainų pokyčius vardija keliautojas.

Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad pajūrio kurortuose rudenį būna mažiau veiklos, todėl pataria pagalvoti apie poilsį Druskininkuose, Anykščiuose ar Birštone. O norintiems daugiau sutaupyti siūlo rinktis poilsį darbo dienomis.

„Prieš porą savaičių ilsėjausi Druskininkuose viename viešbutyje darbo dieną. Taip ne tik sutaupiau pinigų, bet ir mėgavausi gerokai mažesniu viešbučio užimtumu – man nereikėjo laukti eilėse prie pusryčių stalo, vandens ir pirčių zonos, taip pat sulaukiau daugiau dėmesio iš personalo, greičiau ir paprasčiau užsiregistravau norimoms procedūroms“, – savo patirtimi dalijosi R. Širvinskas.

Paklaustas, kokį biudžetą reikėtų planuoti ketinant poilsiauti Lietuvoje, pašnekovas teigia, kad nakvynės kainos šeimai svyruoja nuo 40 iki 100 eurų už naktį.

„Rudens laikotarpiu, dviem suaugusiems ir vienam vaikui savaitgalį reikėtų skirti maždaug 100 eurų už naktį, darbo dienomis – 70-80 eurų. Į tą kainą jau turėtų būti įskaičiuoti pusryčiai. Tokias kainas rasite įstaigose, kurios už tą sumą siūlo kažkokią pridėtinę vertę – ar kažkokią procedūrą, ar apsilankymą vandens ir pirčių zonoje. Kalbant apie paprastesnius apartamentus galima rasti pasiūlymų ir už 40-50 eurų“, – sakė pašnekovas.

Visą pokalbį žiūrėkite laidos „Delfi rytas“ įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)