Staigmenų pilna diena – Vilniaus geležinkelio stotyje

Vietiniam turizmui augant, vienas iš „Keliauk Lietuvoje“ siekių yra raginti lietuvius ir toliau planuoti keliones Lietuvoje, jas dažninti ir ilginti, rašoma pranešime žiniasklaidai. Būtent todėl šios tarptautinės šventės proga nacionalinė turizmo skatinimo agentūra ir daugybė partnerių kviečia savo šalį traukiniais tyrinėjančius keliautojus į šventinę akciją „Laimingoji vieta“ bei žada staigmenų praeiviams Vilniaus geležinkelio stotyje.

Traukinių maršrutuose Vilnius–Kaunas, Vilnius–Šiauliai ir Vilnius–Šiauliai–Telšiai–Klaipėda laimingosios vietos bilietą įsigijusiųjų keleivių lauks turizmo informacijos centrų, kartu su miestų verslo partneriais paruoštos dovanėlės bei siurprizai. Vis dėlto, renginio organizatoriai šventinėje valandos trukmės akcijoje taip pat lauks ir tų, kurie rugsėjo 27 d. ruošiasi keliauti ir kitais maršrutais.

„Susitikime 10 val. ryto Vilniaus geležinkelio stotyje, pirmajame perone, į kurį patenkama tiesiai išėjus iš laukimo salės. Čia visus praeivius sveikinsime gyvai pristatydami kelionių Lietuvoje galimybes ir idėjas specialiai atidarytame „Keliauk Lietuvoje“ informaciniame stende. Taip pat kviesime padegustuoti lietuviškų skonių kavos ir arbatos bei išbandyti sėkmę sukant „laimės ratą“, – kviečia nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Dovilė Seliukė.

Organizacijos atstovė priduria, jog ilgame dovanų akcijos dalyviams steigėjų sąraše – „Go Vilnius“, „Kaunas In“, Šiaulių bei Klaipėdos turizmo informacijos centrai ir verslo partneriai.

Žalesnis turizmas – visos bendruomenės reikalas

Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija kasmet paskelbia skirtingą visai turizmo bendruomenei aktualią temą, o šiųmetę inicijavo jau 42-ąjį kartą. Ne paslaptis, jog pomėgis keliauti yra neatsiejama šiuolaikinio žmogaus gyvenimo dalis. Tačiau, žinoma, reikia nepamiršti, jog turizmo pramonė turi ir neigiamą atspalvį klimato kaitos kontekste: pavyzdžiui, dėl didėjančių išteklių sąnaudų, triukšmingumo, oro bei vandens taršos. Visgi šiame sektoriuje yra ir daug potencialo, kuris gali padėti iššūkį spręsti.

Pasak keleivių vežimo traukiniais bendrovės „LTG Link“ vadovo Lino Baužio, pasirinkus vykimą geležinkelių transportu, vienam kilometrą nuvykusiam keleiviui į atmosferą patenkančio anglies dioksido emisijų skaičius yra keturis kartus mažesnis nei automobiliu, o vykstant elektriniais traukiniais, kuriems elektra tiekiama tik iš atsinaujinančių šaltinių – keliauti galima visiškai žaliai.

„Tęsiame šio rudens iniciatyvas, skatinančias žmones tiek kasdienėms kelionėms, tiek laisvalaikio tikslais rinktis traukinius. Šiuo metu Lietuvoje vežame 15 maršrutų, kuriais galima pažinti tiek didžiuosius miestus, tiek nuostabius šalies kampelius nuo Trakų ar Visagino iki Varėnos, Kėdainių ar Šilutės. Visų kelionių metu kviečiame mėgautis rudens vaizdais pro traukinio langą, atsipalaiduoti, o rugsėjo 27 d. – ir atrasti ypatingų staigmenų“, – teigia L. Baužys.

„Vietiniam turizmui šiemet grįžus ir jau pralenkus priešpandeminį lygį, mūsų, kaip turizmo sektoriaus atstovų, pareiga pakviesti šalies keliautojus ir toliau rinktis keliones savame krašte, pažinti tai, kas neatrasta, bei, kiek įmanoma, rinktis tvaresnį būdą keliauti“, – teigia „Keliauk Lietuvoje“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją