Apylinkes 30 km spinduliu aplink Onuškį ar Aukštadvarį galima paversti ištisu Legolendu ir taip įtikti ne tik kaprizingiems paaugliams, bet ir visos šeimos poilsio saugumu besirūpinantiems suaugusiems. Tereikia ,,įjungti“ jaunatvišką mąstymą ir fantaziją. Aktyvaus poilsio kūrėjai kartais net atsitiktinai pataiko į paauglių norus.

„Paradoksalu, bet būtent 70 km nuo Vilniaus ir 50 km nuo Kauno nutolusios apylinkės tapo pakankamai didele pramogų zona, kuri idealiai tinka aktyvioms atostogoms visai šeimai“, - sako žinomas keliautojas, kelionių platformos ,,hoperfy.com“ įkūrėjas Tadas Kertenis. Jo teigimu, tokia zona centrinėje Lietuvoje netoli Vilniaus ar Kauno bene vienintelė jau tapo jaunų žmonių ir šeimų traukos vieta.

„Galima tik įtarti, kad aktyvaus turizmo propaguotojai paskaičiavo rinkos potencialą – Vilniuje, Kaune bei Alytuje kartu sudėjus gyvena vos ne trečdalis Lietuvos – todėl vasarą šio tipo poilsio mėgėjų čia knibždėte knibžda“, - dėsto Tadas.

Automoto parkas

Draugų ar sportiškai nusiteikusios šeimyniškos kompanijos vasarą mielai renkasi baidarių stovyklavietes. Plaukimas baidarėmis vaizdingomis Verknės ir Strėvos upėmis Aukštadvario regioniniame parke jau spėjo išpopuliarėti ne tik dėl puikios mankštos ar gamtos grožio, bet ir dėl romantiško vakarojimo stovyklavietėje prie laužo. Kas jaunimą masina? Be abejo, savarankiškumas, savęs išbandymas bei laisvės jausmas.

Išsiruošti į žygį pėsčiomis visai šeimai šiais technologijų ir patogumų laikais jau nėra iššūkis.

Noriai keliaujama vaizdingais maršrutais ir patogiais pažintiniais takais. Yra ir toks pasirinkimas. O tai ir Aukštadvario regioniniame parke šalia Strėvos upės vingiuojantis Žaliasis takas su net žiemą neužšąlančiais šaltinėliais, mistiška Strėvos įgriūva ar Drabužninkų pilkapis ir su lietuviškomis orchidėjomis. Patirti pojūčiai ir vaizdingas kraštovaizdis tikrai atperka nueitus kilometrus.

Mėgstantys ilgesnius pasivaikščiojimus miške, mielai renkasi Skrebio miško pažintinį pėsčiųjų taką su šaltiniuotu Mošos upeliu, retais augalais, piliakalniais. Aplankę šiuos objektus žaliuoju metų laiku, tikrai neapsiriks pakartoję žygį auksinį spalį. Gamta čia tiesiog puikuojasi savo grožiu ir nežinia.

Automotoparkas

Tuo tarpu ekstremaliai aktyvaus poilsio komplekso „Auto Moto Parkas“ įkūrėjas Lukas Perminas įsitikinęs, kad ne tik paaugliai nuo mažumės kiek pamišę dėl technikos. Pasak Luko, amžius šioms pramogoms – ne kliūtis: vyriausia parke pramogavusi entuziastė – 70 metų senjorė, o jauniausiam technikos pramogų mėgėjui – 8 metai. 14 metų parko idėją plėtojantis ir tiesiog mechanikos inžinerija gyvenantis L. Perminas pasakoja, kad kūrybinių minčių bei praktiškosios patirties sėmėsi besimokydamas tolimoje Meksikoje.

,,Apsilankiusiems ,,Auto Moto Parke“, laikas prabėgs nepastebimai. Tai ne tik aktyvus laisvalaikio praleidimas – mokome saugaus vairavimo subtilybių esant nestabiliai kelio dangai, pajusti automobilį, teikiame sportinio vairavimo pamokas. Šeimos pramogai siūlome pavairuoti gigantiškus „Monster Truck,“ – apie lankytojų pamėgtas ekstremalias veiklas pasakoja parko įkūrėjas.

„Monster Truck“

Pramogų ir skrydžių ore mėgėjai mielai turistaus ,,Ąžuolynės“ pramogų parke. Nusileidimai lynais Aukštadvario regioniniame parke virš ežerėlio ir sausumoje, vientisas nusileidimas 20 m. aukštyje virš vandens, trasa skirta mažiesiems alpinistams, mokomoji trasa ir 6 trasos suaugusiems, suskirstytos pagal sudėtingumą. Beliks įvertinti savo galimybes ir pasirinkti tinkamiausią variantą. Linkusioms į ,,žemiškas“ pramogas kompanijoms – maudynės ežerėlyje, tinklinis, krepšinis ar mini futbolas.

Trakų turizmo informacijos centro vadovė Laima Balčytienė teigia, kad šios aktyvaus laisvalaiko zonos tiesiog natūraliai „prilipo“ netoli Aukštadvario ar Onuškio, nes būtent čia buvo apleisti karjerai, idealiai tinkantys auto moto sportui, iš čia vingiuoja Verknė, savo užtvaromis tampanti išbandymų poligonais turistams. Prie jaunimo ir juos lydinčių tėvų poreikių jau prisitaikė kaimo turizmo sodybos.

Aukštadvario ir Onuškio seniūnijų gyventojams tai orus pragyvenimo šaltinis, apyvartos ir restoranams, kepyklėlėms, ledų pardavėjams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją