Kasmet iš birželio 23-iosios į 24-ąją švenčiame vasaros saulėgrįžą – ilgiausios dienos bei trumpiausios nakties metą, kai visoje Lietuvoje suliepsnoja daugybė laužų. Šventės kulminacija kiekviename mieste taipogi skirtinga – vieni kviečia žinomiausius šalies atlikėjus, kiti surengia fakyrų ar grojančių fontanų šou, tačiau visus šiuos renginius vienija vienas tikslas – linksmai praleisti laiką. Taigi, kur linksminsitės jūs?

Jonava

Tik vieną kartą metuose pražysta legendomis apipintas papartis, o Lietuvos žemėlapio centre – Jonavoje – išdygsta vienadienė Jonų Respublika, masinanti atvykti visus net iš tolimiausių kampelių.
Šventės programa Jonavoje taip pat įspūdinga – vyks šventinė mugė, o žiūrovų lauks žinomi ir mylimi lietuvių atlikėjai Jurga ir Vaidas Baumila bei post-folkloro grupės, šokiai, dainos ir žinoma, vakaro kulminacija – užburianti vidurnakčio misterija. Mistiniame reginyje skambės sakmėse išsaugota mūsų senolių išmintis, bus atskleista paparčio žiedo paslaptis, o viską papuoš ugnis, šokiai, šviesos ir pirotechnika.

Joninių slėnis, Jonava
Birželio 23 d. nuo 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją