„Darbostogininkų“ interneto ryšiu gamtoje jau nebenustebinsi, tad įvairios apgyvendinimo įstaigos siūlo ne tik dirbti nuotoliniu būdu su išskirtiniu vaizdu pro langą, bet ir suteikti skirtingų papildomų verčių: įėjimą į sveikatingumo centrą, darbotvarkę, kaip suderinti darbą su poilsiu, nesibaigiančią kavą, maistą „iš lysvės į lėkštę“, maršrutus darbo pokalbiams, pramogas, vaikų priežiūros paslaugas ar net atsistatymo po COVID-19 programą, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Poilsis ir darbas viename

Kaip teigia VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ vietinio turizmo ekspertė Neringa Sutkaitytė, „darbostogų“ tendencija kitose šalyse – labai ryški. Po pandemijos apgyvendinimo įstaigos intensyviai prisitaiko priimti kitokius turistus, norinčius ne tik pramogauti, pažinti apylinkes, bet ir dirbti. „Džiugu, kad ir Lietuvoje spartus bevielis interneto ryšys, patogiai įrengtos darbo vietos, maitinimas jau yra tapę savaime suprantamais, baziniais pasiūlymais tokio tipo keliautojams. Konkuruoti dėl darbostogautojų dabar galima tik papildoma verte – išskirtine vieta, turiningomis pramogomis, suorganizuotu laisvalaikiu šeimai, buitį palengvinančiomis paslaugomis“, – teigia N. Sutkaitytė.

„Keliauk Lietuvoje“ sudarytame darbostogų idėjų sąraše, kurį visą galima peržiūrėti čia, rasite gausų pasirinkimą dirbti ir ilsėtis su nakvyne arba dienai biurą iškeisti į naujas, motyvuojančias bendradarbystės erdves.

Unikali patirtis dvare

Dvaro vynuogynai, parkas arba neobarokiniai rūmai – tokį vaizdą pro langą galite matyti pasirinkę darbostogas Zyplių dvaro oficinoje (Šakių r.). Neseniai duris atvėrusiame 4 žvaigždučių viešbutyje darbo vietos įrengtos visuose 12 kambarių, o interneto ryšys užtikrinamas ne tik juose, bet ir dvaro parke. Už 6 min. kelio nuo viešbučio veikia nedidelė maisto ir buities prekių parduotuvė, už 10 min. kelio – Šakiai.


Privalumas darbostogautojams – Zyplių dvare veikiantis didikų virtuvę propaguojantis restoranas „Kuchmistrai“, kuriame galima užsisakyti visą didikų puotą. Išjungus kompiuterį galima pasivaikščioti ponų takais 21 hektarų dydžio dvaro parke, nukakti iki įspūdingų Sudargo piliakalnių, vienintelės Lietuvoje Vaiguvos upės-gatvės, Čekauskų etnografijos muziejaus Lekėčiuose, Varlių namelio Lukšiuose ar stoti ant vandenlentės prie pat Šakių miesto naujai įkurtame „Apolo Wake Park“.

Daugiau apie darbostogas Zyplių dvare ČIA.

Zyplių dvaras

Biuras medyje ir kiti pasiūlymai kaime

Dviragio ežero pusiasalyje įsikūrusioje kaimo turizmo sodyboje „Brazylija“ (Rokiškio r.) – ne tik pasiūlymai apsistoti vasarnamiuose su terasa ant stogo, nameliuose nykštukuose (10m² ploto), bet ir nameliuose medyje – „Inkiliukuose“. Dviviečiuose 40m² ploto nameliuose – karališko dydžio lova, virtuvėlė, vaizdas į ežerą, atokvėpio erdvė po nameliu.

Sodyboje galima leisti laiką stikliniame meditacijos namelyje ant ežero kranto, užsiimti vandens pramogomis (nuo pirties medyje, vandens kubilo, vandens dviračių, katerio, vandens slidžių iki plaukiojimo katamaranu, burlentėmis, kanojomis, baidarėmis). Po darbų galima ilsėtis aktyviai – žaisti krepšinį, futbolą, tinklinį ar lauko tenisą. Mažiesiems sodybos lankytojams įrengtas vaikų žaidimų kambarys. Teikiamas maitinimas.

Daugiau apie darbostogas inkiliukuose ČIA.

Nuotolinis darbas – tarp vienuolyno sienų

Visame pasaulyje tėra tik keli šimtai viešbučių, įrengtų veikiančiuose vienuolynuose. Juose galima pajusti ypatingą energetiką, susikaupti tyloje ir ramybėje. Svetingumo komplekse „Monte Pacis“, įkurtame Pažaislio vienuolyne (Kaunas) mūzas surado žymi rašytoja Kristina Sabaliauskaitė – būtent čia ji rašė knygas.

Svetingumo komplekse galima apsistoti klasikinio baroko stiliaus numeriuose. Vienuolyno svečių namuose, kuriuos fundatorius K.Z. Pacas pastatė sau, savo svečiams ir keliautojams apsistoti, veikia restoranas, kviečiantis patirti gastronominio baroko virtuvę, paragauti autentiško vienuolių gaminto vyno. Liepų Alėjoje po atviru dangumi įrengta romantiška „Skaitykla po žydinčiomis Pažaislio liepomis“, galima užsisakyti ekskursijas susipažinti su vienuolyno kompleksu, vienuolių kamaldulių istorija. Iki Kauno miesto centro – 10 km, paplūdimio – 0,3 km.

Daugiau apie darbostogas Pažaislio vienuolyne ČIA.

Kurortuose ne tik ilsėtis

Ką galvotumėte apie produktyvią darbo savaitę Druskininkuose? Nesibaigianti kava ir arbata, spausdinimo paslaugos, erdvės atsipalaidavimui – tai ne vieninteliai „Tech Spa“ (Druskininkai) pasiūlymai darbostogautojams. Čia atvykusieji turi galimybę iškeisti nuobodžias namų ar biuro sienas į įkvepiančias, jaukias ir Druskininkų gamtos apsuptyje įrengtas darbo ir gyvenimo erdves.
Darbostogų metu laisvalaikį praleisti siūloma degustacinėje vakarienėje, žygyje, jogos pamokoje, baseine ir pirtyje, pabėgimo kambaryje ar kitose smagiose kurorto veiklose.

Daugiau apie darbostogas „Tech Spa“ ČIA.

Dienos erdvės geležinkelio stotyje ar laivų terminale

Traukiniu nuo Vilniaus lengvai pasiekiama „Šiaurės stotis“. Tai – nauja bendradarbystės erdvė, įsikūrusi Švenčionėlių geležinkelio stotyje. Čia 20 darbo vietų gali būti nuomojamos ir dienai, ir mėnesiui. Co-working erdvė yra suskirstyta į zonas: svetainę, kuri skirta pietums ar svečių priėmimui, darbo erdvę, atskiras nedideles patalpas susitikimams bei administracijai. Stotis – vienas pirmųjų pastatų Švenčionėliuose, statyta dar XIX a. Bendradarbystės erdvėje galima pamatyti išlikusius autentiškų sienų fragmentus, mozaikas, originalias grindis.

Daugiau apie bendradarbystės erdvę Švenčionėlių geležinkelio stotyje ČIA.

Viena iš patraukliausių bendradarbystės erdvių, siūlančių dienos biurą be nakvynės paslaugos, yra ant Kuršių marių kranto esanti „TEMA galerija“. Antrinio dizaino principais atnaujintoje buvusioje laivų statyklos teritorijoje galima stebėti praplaukiančius laivus, po darbų – palydėti saulę stogo terasoje, mėgautis berlynietiška atmosfera barų zonoje „Kiemas“ ar vos per kelias minutes pasiekti Senamiestį ir Senąją perkėlą.

Daugiau apie darbostogas Klaipėdoje ČIA.

Kaip teigia N. Sutkaitytė – po pandemijos daugeliui verslų suteikiant galimybę dirbti nuotoliniu būdu, darbostogos yra puikus būdas ne tik dirbti ir ilsėtis, tačiau taip pat geriau pažinti Lietuvą ir atrasti tiek originalias, naujai besikuriančias, tiek ilgus metus gyvuojančias, tačiau naujų pridėtinių verčių „darbostogininkams“ siūlančias vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją