„Labai gražus miestelis“, – tokius žodžius ištaria Vilkaviškio stotyje sutiktas vyras, kuris dar nė viso miesto nematęs, grožisi stoties pastatu.

Vilkaviškio svečius ir gyventojus autobusai jau porą metų veža į rekonstruotą, išskirtine architektūra pasižyminčią Vilkaviškio autobusų stotį, kuri tapo tikra miesto pažiba. Nemažam pastatui statyti laisvos vietos nebuvo, nes aplink auga daug didelių medžių, kurių kirsti visai nesinorėjo, todėl architektas sugalvojo, kaip esamus medžius „įdarbinti“ ir sukurti įdomų vietos ir pastato funkcinį scenarijų, kuriame augmenija tapo neatsiejama pastato dalimi.

Stotis įrengta ne tik išskirtinai, bet ir patogiai – autobusų atvykimo laikai pateikiami moderniuose informaciniuose ekranuose. Keleiviai autobusų gali laukti erdvioje ir šiltoje laukimo salėje, čia pat vietoje įkrauti savo telefoną ar kompiuterį. Išvykimo aikštelėse autobusų nebereikia laukti po atviru dangumi – jas dengia stogas.

Architekto Gintaro Balčyčio projektuotoje stotyje keleiviai gali apsilankyti čia veikiančiose parduotuvėse, kavinėse, įsigyti būtent Vilkaviškio rajone pagamintos produkcijos.


Suvalkijos miesto autobusų stoties kompleksą bei vietos viešosios erdvės erdvinę kompoziciją užbaigia šiuolaikinio dizaino urbanistinis akcentas – laikrodis. Šalia autobusų stoties pastatytas 9 metrų aukščio stilizuoto medžio formos laikrodis sveria net 18 tonų! Vilkaviškiui pasistatyti laikrodį kartu su pačia autobusų stotimi pritrūko lėšų, tačiau vėliau į pagalbą atėjo vietos bendruomenė bei verslas. Autoriaus sumanyta kompozicijos idėja buvo įgyvendinta už specialiai tam suaukotas lėšas.

Vilkaviškis keičia rūbą

Jei paskutinį kartą Vilkaviškyje buvote prieš 2 ar 3 metus, šiandien išvysite gerokai pasikeitusį miestą. Tarp Šeimenos ir Vilkaujos upių santakos įsikūrusiame mieste šiomis dienomis vyksta paskutinieji viešųjų erdvių įrengimo darbai. Palei Šeimenos upę nusidriekė naujas patogus dviračių ir pėsčiųjų takas, įrengtos vaikų žaidimų aikštelės, teniso kortai, laisvalaikio erdvės.

Prie Šeimenos upelio pagilintas ir išvalytas sklypo ribose esantis kanalas bei įrengtas šlaitas, o susiformavusioje saloje pastatyta pavėsinė su dviem tilteliais. Anot miestelėnų, tamsiuoju paros metu atsiveria visai kitoks parko vaizdas – visoje miesto sodo teritorijoje įrengtas apšvietimas, o gražesnių, vertingų medžių lajos apšviestos prožektoriais. Apšviesti ir tilteliai, jungiantys salą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją