Tiesioginių skrydžių rekomendacijomis atsiųstame pranešime dalinasi Lietuvos oro uostų aviacijos ekspertai.

Amžinosios vasaros kraštas Tenerifė

Didžiausia Kanarų sala Tenerifė kviečia mėgautis Afrikos egzotika, Europos patogumais ir Ispanijos kultūra. Čia jus pasitiks saulėtos dienos, vandens sportas ir aktyvus naktinis gyvenimas, todėl pavyks suderinti darbą su maloniu poilsiu. Po darbo valandų galėsite žaisti golfą, mėgautis spa malonumais, stebėti banginius ar buriuoti jūroje. Tenerifė tinkamas pasirinkimas tiek kelių dienų, tiek kelių mėnesių darbostogoms.

Laiko skirtumas nuo Lietuvos nėra didelis – vos dvi valandos. Taigi, jeigu Vilniuje savo darbo dieną pradedate 9 val., Tenerifėje tuo metu yra 7 val. ryto. Bet anksčiau pradėjus darbo dieną, turėsite daugiau laiko susipažinti su vietos virtuve ir išbandyti daugiau pramogų. Taigi, net laiko skirtumas netrukdys derinti darbo ir atostogų.

Tiesa, internetas šioje saloje kiek lėtesnis nei Lietuvoje.

Oro temperatūra Tenerifėje nenukrenta žemiau 20 laipsnių pagal Celsijų, tačiau verta pabrėžti, kad saloje vyrauja keli mikroklimatai. Pietuose šilčiau ir daugiau saulės, tuo metu Šiaurėje – labiau debesuota.

Skaitmeninių klajoklių buveinė Madeira

Portugalijai priklausanti sala Madeira pastaruoju metu tapo tikru rojumi nuotoliniams darbuotojams. Čia atsidarė speciali bendradarbystės erdvė, kurioje vienu metu gali apsistoti iki 100 svečių. Tiesa, šioje erdvėje galite apsistoti ne mažiau kaip mėnesį. Tačiau Madeira turi ką pasiūlyti ir norintiems čia praleisti trumpesnį laiką.

Madeira

Šioje saloje gausu turistams patrauklių vietovių – žvejų kaimeliai, vulkaniniai baseinai. Bet Madeira itin puikus pasirinkimas aktyvaus laisvalaikio mėgėjams. Kalnų entuziastai galės pasivaikščioti virš debesų, atgaivinti protą po dienos darbų. Laiko skirtumas nuo Lietuvos – dvi valandos, tad derinantis prie Vilniaus laiko, darbo diena prasidės 7 val. ryto.

Pripratusiems prie greito Lietuvos interneto teks nusivilti – Portugalijoje interneto ryšys šiek tiek prastesnis.

Madeiroje klimatas gan įvairus – čia pasitiks Atlanto vėjai ir kalnų gaiva, kitur – ryški saulė, tad tikrai atrasite sau vietą pagal dienos nuotaiką. Temperatūra žiemos sezonu čia pasiekia 18–20 laipsnių pagal Celsijų.

Klasikinės darbostogos Kretoje

Laiko patikrintos atostogų kryptys puikiai tinka ir darbostogoms. Viena iš tokių vietovių – Graikijai priklausanti Kretos sala. Nuo 2017 m. Kretoje ėmė sparčiai augti turistų srautai ir tam yra gera priežastis. Čia gausu istorinių vietų, platus vietinių restoranų pasirinkimas, kur galėsite mėgautis tradiciniu graikišku maistu, gėrėtis įspūdingo grožio gamta – Kretoje kiekvienas suras ką nuveikti pasibaigus darbo dienai.

Kretos sostinė Heraklionas siūlo bent penkias bendradarbystės erdves, kuriose galėsite praleisti darbo valandas. Tarp šių erdvių gausu kavinių ir restoranų, tad kiekvienas darbostogoms išsiruošęs keliautojas čia suras savo vietą ir galės atlikti jam priskirtas užduotis.

Kreta

Kreta yra toje pačioje laiko juostoje kaip ir Lietuva, todėl laiko skirtumas nebus kliūtis derinant darbą ir atostogas. Tiesa, teks pajausti skirtumą lyginant interneto greitį. Graikijoje internetas lėtesnis nei mūsų šalyje.

Žiemą Kretoje oro temperatūra pasiekia apie 15 laipsnių pagal Celsijų. Čia daug saulės šviesos, tačiau kartais pasitaiko lietaus, tad vykstantiems ilgesniam laikui rekomenduojame pasiimti neperšlampamą striukę.

Ką būtina žinoti planuojant darbostogas?

Keliones ir tiesioginius skrydžius į Europos miestus iš Lietuvos oro uostų siūlo įvairios oro bendrovės, taip pat vykdomi užsakomieji skrydžiai.

Rekomenduojama apie kelionės sąlygas pasidomėti prieš pat skrydį. Detalesnę informaciją apie vykimą ir grįžimą iš jo galite sužinoti specialiame polapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją