Gardi šventė ir žvejai ant ežero ledo

Ežerų žvejybos muziejus – kokio Lietuvoje nerasite. Molėtų rajone įkurtas toks vienintelis – savo veikla ir saugomais etnografiniais ežerų žūklės eksponatais, čia ne tik prabyla žuvys, bet ir atgyja senoji ežerų žvejybos istorija. Po metų pertraukos muziejaus kiemelis vėl aidės nuo žiemos žūklės mėgėjų, juos palaikančių ir visų svečių.

Šventės organizatorių programa žada ne tik gerą, bet ir skanų laiką – viena už kitą gardesnės vietos šeimininkių žuvienės, smaližiams ruošiama šakočių kepimo edukacija, o kur dar žaidimai, viktorinos, orientacinės varžybos, žygis su gamtininku A. Gaidamavičiumi ir sportinės rungtys.

Ne mažiau svarbi, o galbūt ir svarbiausia, šventės dalis vyks ant Baltųjų Lakajų ežero, kur sugrįžta poledinės žūklės varžybos. Čia pat laukia ir edukacija su Pasaulio spiningavimo iš valčių varžybų čempionu S. Lukšta.

Žiemos žūklės šventė

Visa tai, kas vyks ant Baltųjų Lakajų ežero, bus galima stebėti tiesioginėje transliacijoje Ežerų žvejybos muziejaus „Facebook“ paskyroje ir žiemos ekrane šventiniame muziejaus kiemelyje. Kam pirmam užkibs žuvelė, o kas greičiausiai iškirs eketę? Po žvejų varžybų tiesioginė renginio transliacija vyks toliau – kas vyksta šventiniame Ežerų žvejybos muziejaus kieme – savo įspūdžiais dalinsis žvejai, Lietuvos žuvininkystės tarnybos specialistai, sportininkai, muzikantai, šventės dalyviai, prekybininkai, šauniosios Mindūnų gaspadinės, žiūrovai, svečiai, renginio organizatoriai.

Akivaizdu, laukia diena, kupina gerų emocijų ir įspūdžių. Telieka visiems palinkėti – nė žvyno, nė uodegos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją