Atviras kvietimas į Molėtus, kai yra, ką atrasti

„Apie savo kraštą galime kalbėti daug. Vieną istoriją keistų kita, rekomendacijų, kuriomis norėtume ir galime pasidalinti – atrodo neišsemiama. Tik visada geriausia tai patirti patiems ir įsitikinti, dėl ko taip visi myli Molėtus,“ – pasakoja Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Daiva Kulienė. – „Todėl šiemet skelbiame – Molėtus rasite Molėtuose. Mūsų turizmo informacijos centrai padės lengvai suplanuoti kelionę, o viską pamatyti ir patirti galite tik Jūs patys. Rekomendacijos rekomendacijomis, jeigu lieka nepatirtos emocijos ir pačių akimis neįvertintos vietos.“

Eiti, stebėti, skanauti, patirti, pažinti – Molėtai kiekvieno skoniui, norams ir įvairiems keliavimo būdams. Keliautojams Molėtų kraštas visuomet buvo draugiškas – muziejai, edukacijos, virtuali erdvė ir šventės, kurių šiemet tikrai nestigs. 2022-ieji metai Molėtuose pažymėti gražia sukaktimi – vasario 17 d. sukanka 635 metai nuo Molėtų vardo paminėjimo.

Šventinę savaitę tęs sugrįžtanti unikali – jau 26-oji žiemos žūklės šventė Mindūnuose. Laukti liko nedaug – vasario 19 d. Mindūnai taps tikra Ežerų krašto sostine. Čia susirinkusių lauks ne tik edukacijos ir žaidimai, tradicinės žuvienės, atviras Ežerų žvejybos muziejus, koncertas žiemos scenoje, bet ir poledinė žūklė, žūklavimas traukiamaisiais tinklais. Žvejų varžybas nuo Baltųjų Lakajų ledo galima bus stebėti ir tiesioginėje transliacijoje Ežerų žvejybos muziejaus Facebook paskyroje.
Kiek vėliau, su vasaros šiluma birželio mėnesį į miesto gatves sugrįš Molėtų miesto šventė. Taip pat Molėtų svečiai bei gyventojai jau trečiąjį kartą bus pakviesti į Pasimatymo šventę po žvaigždėtu rugpjūčio dangumi, o visiems naujiena taps populiariosios klasikinės muzikos koncertas.

Molėtai

Kiekvienas gali būti atradėjas

Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras šiais metais specialiais pasiūlymais žada nustebinti šeimas ir žvaigždžių tyrinėtojus. Pabėgus iš didžiųjų miestų šviesų ir šurmulio, čia atsiveria dangaus ir atostogų erdvių platybės. Nauji turistiniai gidai šeimoms bei žvaigždinėtojams – tai, kuo Molėtų kraštas unikalus. Kiekvieną jų pasirinkę keliautojai atras išskirtinius pasiūlymus – žvaigždėtoms naktims, kelionėms su mažaisiais ar įvairias galimybes tapti atradėjais.

Atradimais pasipildys ir naujoji Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro ekspozicija – animatorių pagalba atgis senoji turgaus aikštė Molėtuose. Centro virtualioje erdvėje „Molėtai kitaip“ bus galima susipažinti su senąja vietos žydų kultūra ir, netgi, kulinarija.

Lygiai taip pat ir muziejai, pramogų zonos, Molėtuose keliautojų lauks atsinaujinę. Štai „Žalvario parke“ bus galima ne tik smagiai keliauti, tačiau ir iškylauti. Lietuviškuoju Disneilendu pramintame parke akimirksniu prabėgs visa diena.

Molėtų technikos muziejus dar labiau išplėtė savo teritoriją ir muziejų papildys dvi naujos 800 kv.m. ekspozicijų salės, kurių vienoje – kuriama paroda „Automobilizmas Lietuvoje – 90“.

Molėtų technikos muziejus

Architektūros ir dizaino sprendimais čia rūpinosi Joris Šykovas – vienas iš MO muziejaus parodos „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ bendraautorių. Inturkės miestelyje vėl atgims Bonos Sforcos gastronominė kelionė ir edukacijos, o prieš metus nukaldintos pirmosios turizmo valiutos monetos – molitai, toliau sulaukia keliautojų susidomėjimo. Kokia nauja molitų akcija laukia šiemet? Su šylančiais orais atskris ir dar daugiau gerų Molėtų turizmo naujienų.

Molėtai

Dirbti ir ilsėtis Molėtuose

Dar praėjusių metų rudenį šūkiu „Darbas ne vilkas, į mišką nepabėgs, bet Jūs galite!“ Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras kartu su įvairiomis apgyvendinimo įstaigomis rajone paskelbė darbostogų akciją. Vienas pasirinkimas, dvi galimybės – dirbti ir ilsėtis Molėtuose. Kaimo turizmo sodybos, viešbutis, svečių namai kviečia Molėtuose ne tik gerai praleisti laisvą laiką, bet ir pakeisti darbo aplinką į gamtos biurą, o viešosios bibliotekos bibliobiure – dar daugiau kūrybinių ir darbo erdvių.

Molėtai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją