Žirgai sugeria blogą žmonių energiją

Pailsę nuo įtempto darbo ir sudėtingų išmaniųjų technologijų, didmiesčių gyventojai mielai renkasi ramų atpalaiduojantį poilsį atokesniuose mūsų šalies kampeliuose. Nebaugina ir rudeniški patyrimai gamtoje – juk nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga.

Daugybę gilaus poilsio SPA, fizinės ir dvasinės terapijos vietų siūlome atrasti aplink Vilnių – Trakų, Vievio ar Elektrėnų apylinkėse – net trumpas savaitgalio poilsis suteiks ramybės, pozityvios energijos ir vidinio tvirtumo, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Norite giliau pažinti save, pagerinti savo santykį su savimi, savo kūnu, savo aplinka, žmonėmis, šeima, gamta ir viskuo, kas jus supa? Susipažinkite su žirgų pasauliu iš arčiau. Ši potyrių ir pojūčių terapija padeda įveikti prigimtines baimes, sustiprėti emociškai, moko žvelgti į žirgą kaip į mokytoją, pajusti jį, suprasti, kas yra partnerystė ir pasitikėjimas.

„Jis viską jaučia, jo jausmai tikri, nesumeluoti. Jei įgysi žirgo pasitikėjimą, turėsi draugą visam gyvenimui. Žirgas teigiamai veikia žmogaus psichinę būseną, sugeba sugerti įtampas ir negatyvą. Šalia žirgo visada suaktyvėja „laimės hormonų“ gamyba“, – sako žirgyno „Laimos žirgai“ Trakų r. Būdos kaime įkūrėja, ilgametė žirginio sporto trenerė Laima Martinavičienė.

Jei galvojate, kad vaikščioti su žirgu labai paprasta, šią savo nuomonę greičiausiai pakeisite, tačiau visas pastangas tikrai atpirks saugaus buvimo su žirgu gamtoje įspūdžiai. Žirgyne taip pat galima dalyvauti edukacinėje, autorinėje kompleksinėje žirgo pažinimo programose, norintys pabūti, pamedituoti šalia žirgų, gali rinktis programą „Žirgai ir menas“.

Edukacines programas, iškylas, žygius su žirgais Trakuose bei jų apylinkėse siūlo net keletas žirgynų, jojimo klubų ar žirgų augintojų.

Japoniškos pirtys gydo kvėpavimą

Kai už lango dargana, pasimėgauti pirties malonumais – ypač patrauklu. Neveltui „pirtis“ graikiškai reikia „išvarau skausmą, ilgesį“. Tai ne tik apsišvarinimo, bet ir savotiška ritualinė vieta, kartais neatsiejama nuo visuomeninio bendravimo, vadinamo pirties kultūra. Pirtys atsirado gilioje senovėje, jomis naudojosi daugelis pasaulio tautų. Mūsų laikais atskirų tautų pirtys, jų įranga turi savitas tradicijas, neatsiliekančias nuo išaugusių visuomenės reikalavimų. Išbandyti įvairių pasaulio tautų pirtis, patirti jų teikiamą naudą kūnui ir dvasinei būsenai tikrai verta.

„Trakų krašte pirčių mėgėjams turime ką pasiūlyti. Tradicinė skandinaviška, rusiška, turkiška, japoniška, marokietiška, senovinė dūminė – pasirinkti čia tikrai yra iš ko, belieka tik išbandyti,“ – sako Trakų turizmo informacijos centro direktorė (TIC) Laima Balčytienė.

Seniausią pirties tipą – dūminę pirtį kaimo turizmo sodyboje „Senovinė dūminė pirtis“ šalia Vilkokšnio ežero mielai renkasi gamtos prieglobsčio mėgėjai. Geros dūminės pirties paslaptis ta, kad joje juntamas tik dūmo kvapas, o pirties oras ir garas daug geresni negu bet kurioje kitoje pirtyje.

Japoniškoje Onsen pirtyje kaitinamasi ne karštu garu ar oru, o vandeniu, įkaitintu iki 45˚ C. Japonijoje Onsen pirtys – tai viešos šiltų versmių pirtys kalnuose, kur į didelius baseinus leidžiamas žemės gelmėse įkaitęs vanduo, turintis daug mineralų, druskų, sieros. Trakų „Slėnio“ kempinge Onsen pirtis įrengta laikantis bendrųjų Japonijos tradicijų, tačiau skirtingai nei kalnuose, pirties vanduo nėra iš natūraliųjų šaltinių, o yra praturtintas negyvosios jūros druskomis, pasidabruotas bei pamagnetintas.

Toks turtingas gydomosiomis savybėmis vanduo ne tik atpalaiduoja bei sušildo, bet ir padeda kvėpavimo takams bei paspartina odos žaizdų gijimą.

Trakuose atrasite ir Maroką, o tiksliau – marokietiško stiliaus pirčių erdvę. Viešbutyje „Apvalaus stalo klubas“ ramybei ir romantiškam poilsiui nuteiks rytietiškais motyvais papuošta pirtis, autentiškos marokietiškos interjero detalės, atpalaiduojanti muzika ir sandalmedžio smilkalų kvapas.

Miegas debesyse

Neabejotinai visiems pažįstamas pojūtis, kuomet prabundama po gero ir gilaus miego, puikiai pailsėjus. Neretai tai tiesiog pavadinama dangišku poilsiu. Jei pageidaujate unikalių procedūrų, išskirtinės aplinkos ir ramybės, pasisemti sveikatos ir naujos energijos galite atvykti į SPA Aukštadvario nacionaliniame parke. Be prabangių relaksacinių ir atstatomųjų procedūrų bei ritualų įvairovės čia galėsite pasirinkti ir smagius laisvalaikio užsiėmimus lauke ar rekreacijos kambaryje.

Niūriausią ir tamsiausią metų laiką galima paversti ypatingu – savo laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)