Pristatomas unikalus skaitmeninis kūrinys

Oficialios Vilniaus miesto plėtros agentūros „Go Vilnius“ iniciatyva Vilnius rado ir itin originalių būdų švęsti Turizmo dieną – pristatė skaitmeninę oro baliono pavidalo 3D skulptūrą iš nuotraukų, kuriose galima išvysti daugiau nei 100 Vilniaus turizmo sektoriaus atstovų: turizmo asociacijų ir mokymo įstaigų atstovų, gidų, kelionių agentūrų ir viešbučių darbuotojų, maršrutų kūrėjų ir kitų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Vilniuje gyvena ir dirba daugybė turizmo srities profesionalų, kurie savo laiką ir žinias skiria miesto labui. Norime juos pasveikinti šiuo originalu būdu taip išreiškiant padėką už jų bendruomeniškumą, atsidavimą sostinei ir jos unikalių istorijų išsaugojimą. Siekėme sukurti tokį kūrinį, kuris atspindėtų sektoriaus vienybę pandemijos akivaizdoje ir paprastą atviruką ar nuotraukų koliažą nusprendėme paversti skaitmeniniu meno kūriniu „Rising Vilnius“, kurio pagrindiniu akcentu tapo oro balionas – visų laukiamo atgimimo, kilimo į viršų simbolis“, – sako „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Ruošiantis projektui turizmo bendruomenės atstovai buvo kviečiami dalintis savo nuotraukomis ir taip tapti simbolinio kūrinio dalimi. Skulptūrai pasirinktas NFT (angl. „Non-fungible token“) formatas, kurio technologijos leidžia patvirtinti autorystę bei skaitmeninę nuosavybę.

Projekto idėją įgyvendinusios kūrybos agentūros „Milk“ kūrybos vadovas Rimantas Stanevičius teigia, kad „Tai pasaulyje sparčiai populiarėjantis formatas, tačiau tokia skulptūra, įtraukianti turizmo ekosistemos dalyvius, sukurta pirmą kartą tiek Lietuvos, tiek pasaulio turizmo istorijoje. Šios skulptūros kūrimas virtualioje erdvėje mums buvo įdomi nauja patirtis ir nepaprastai džiaugiamės galėdami prisidėti prie sveikinimų turizmo bendruomenei bei inovatyvių idėjų išpildymo“.

Originalų skaitmeninį kūrinį gali išvysti ne tik jame atvaizduojami sektoriaus darbuotojai – specialiai sukurtas interneto polapis www.risingvilnius.lt, kuriame skaitmeninę skulptūrą gali apžiūrėti visi norintys.

Šimtai vilniečių įsitraukė į Turizmo dienos savaitgalio pramogas

Rugsėjo 25-26 dienomis Vilnius kvietė paminėti artėjančią Pasaulinę turizmo dieną atrandant sostinę turistų akimis. Turizmo dienos proga Vilniuje vyko įvairūs su švente susiję renginiai ir pramogos.

Didžiausio susidomėjimo sulaukė pažintinis žaidimas „Turizmo dienos iššūkis – surask gidą!“, prie kurio prisijungė dešimtys geriausių sostinės gidų, miestiečiai ir Vilniaus svečiai taip pat turėjo progą nemokamai išbandyti turistų pamėgtą pramogą – patogiai įsitaisius panoraminiame autobuse apžiūrėti Senamiestį, bei apsilankyti Vilniaus muziejuose nemokamai. Turizmo dienos proga pristatytas naujas audio maršrutas „Kelionė su kava per Vilniaus istoriją“ padėjo iš arčiau susipažinti ir užmegzti dar gilesnį ryšį su miestu.

Apie 3000 dalyvių galėjo aktyviai įsitraukti į pažintines veiklas Turizmo dienos proga, atrasti Vilnių dar kartą ir įsitikinti, kad norint smagiai praleisti laiką ir patirti nuotykių visai nebūtina nukeliauti tūkstančius kilometrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją