Naujasis Melnragės parkas vilioja romantika

Kai lietuviai keliauja prie jūros – pirmiausiai pagalvoja apie Palangą, Nidą ar Šventąją. Bet kodėl ne apie Klaipėdą? Juk būtent šis miestas turi daugiausiai paplūdimių ir pačių skirtingiausių. Nuo labai triukšmingų ir pilnų pramogų, iki visai ramių, net laukinių. Klaipėda yra kaip koks paplūdimių katalogas, kur kiekvienas atvykėlis gali rinktis pagal savo pomėgius. Arba kiekvieną atostogų dieną galima praleisti vis kitoje vietoje: Smiltynė, Melnragė, Giruliai.

Nusprendžiau jums parodyti Melnragę, patį populiariausią Klaipėdos pajūrio ruožą, kuriame visuomet daug žmonių ir judesio. Nuo miesto centro automobiliu čia galima atvažiuoti per penkiolika minučių, taip pat važiuoja autobusai. Pastovūs šio paplūdimio lankytojai džiūgauja, kad čia atsiranda vakarietiškų naujovių. Pavyzdžiui, visiškai nemokamas, vienintelis mūsų šalyje sporto klubas ant jūros kranto.

Klaipėdoje daug parkų, parkelių, skverų, tačiau vienas iš jų ypatingas – toks, kokio neturi joks kitas Lietuvos miestas. Įsivaizduokite, kas gautųsi sujungus parką su paplūdimiu? Rezultatą galite ne tik pamatyti, bet ir išbandyti – tai naujasis Melnragės parkas, į kurį savaitgaliais prisirenka šimtai romantiškos ieškotojų.

Madingiausia šiemet Klaipėdos vieta
Melnragėje vienas po kito atsidaro stilingi, aukštos kokybės restoranai. „Baltas Ruonis“ – vienas jų. Ši, prieš keletą metų atidaryta ir iškart išpopuliarėjusi vieta neatsigina klientų. Dienomis čia būna šiek tiek ramiau, bet kuo labiau į vakarą – tuo daugiau svečių. Restorano administratorė Dainora Vaitekunaitė sako, kad norint gauti staliuką saulėlydžio metu – būtina rezervacija.

Šalia “Balto ruono” rasite ir kitą ant jūros kranto įsikūrusią kavinę “Ateik ateik”. Šios vietos šeimininkai verslą pradėjo nuo kava prekiaujančio automobilio, jų klientų ratas vis plėtėsi, čia atvykstančių kavos mėgėjų daugėjo, todėl nusprendė kad reikia turėti patalpas ir ruošti ne tik gėrimus, bet ir desertus, bei užkandžius.

O dabar apie pačią madingiausią Klaipėdos vietą šiais metais, socialiniai tinklai sprogsta nuo čia darytų maisto ir interjero nuotraukų.

Tai naujas, labai ryškus, išskirtinis restoranas „Toli nuo klasikos“. Žmonės, mėgstantys gerą maistą ir kolekcionuojantys kulinarines patirtis, čia atvyksta iš visos Lietuvos. Staliukai kartais būna rezervuojami savaitei ar net dviem į priekį.
Įdomu tai, kad daug metų iki šiol čia veikė gana liūdno vaizdo kavinė ir apie ją mažai kas žinojo. Bet atėjo kūrybingi žmonės ir sukūrė tikrą stebuklą.

Restorano įkūrėja, maisto tinklaraštininkė Lina Žilevičė savo restoraną sukūrė taip, kad kiekvienas svečias jaustųsti patekęs ne į eilinę maitinimo įstaigą, o tarsi užsukęs į šeimos namus, kur visada tvyro gera nuotaika ir užsidegimas gaminti skanų maistą.

Daugiau – naujausioje „Orijaus kelionių“ dalyje. 2 sezonas, 28 laida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)