Pirma ir svarbiausia priežastis – jūra Lietuvoje kur kas švaresnė. Antra, pliažuose nėra tiek daug aplink saulėgrąžas gliaudančių rusų. Trečia, tu nejauti spaudimo kiekviename kioskelyje pirkti dirbtinius rožių kvepalus ar lečo.

Ketvirta, Šventojoje tu tikrai nesijauti kaip 16-ojoje SSRS respublikoje, kaip bene iki 1988 metų buvo bandoma tituluoti Bulgariją. Penkta, vakarais tu nematai iš nuoširdžių bulgarų besityčiojančių vokietukų ar anglų, kurie atvyko bernvakariams. Šešta, tau niekas primygtinai nesiūlo daryti masažo ar kojų mirkyti baseinuose, kur įvairias ataugas esą nugrando alkanos plėšrūnės.

Šventojoje tu prakilniai jautiesi kaip savas tarp savų. Lyg kokioje Kauno „Smulkaus urmo“ bazėje ar Gariūnų verslo ir kultūros parke, kaip bando save reklaminiuose stenduose pristatyti Vilniaus prekeiviai.

Taip, Šventąją galima tituluoti kaip vasarinių namelių sostine, kaip provincijos žmonių rojų, tačiau tai tik senos klišės.

Bent jau praėjusį savaitgalį eilės vilnijo gyvo garso koncerte kavinėje „ Po liepa“, alkanų minia vinguriavo prie „Paršelio rojaus“, „Floros simfonija“ kaip visada žavėjo kokteliais, o valgykloje „Trys šakutės“ kaip senais gerais laikais garavo bene 3 ar 4 ką tik pagaminti karštieji patiekalai.

Šventoji

Kultūrinės auros Šventoji bando įpūsti ir informaciniais stendais apie didžiausią šalyje uostą egzistavusį tarpukaryje, išpuoselėtomis daugiaaukštėmis kompozicijomis iš begonijų, fontanais bei biblioteka su gan dideliu pasirinkimu.

Kiek neįprastai akiai atrodo poilsinių namelių pavadinimai „Mano Maljorka“ ar siūlomi „Tailandietiški ledai“. Tačiau tai tik pavienės siūlomo „nestandarto“ apraiškos.

Šventojoje priešingai nei Palangoje ar Nidoje nėra madų parado ir tavęs niekas nenužiūrės nuo galvos iki kojų Basanavičiaus podiume. Tu ten tikrai neturėsi apdairiai sveikintis su trečiu ar ketvirtu kiek snobišku praeiviu atvykusiu iš Vilniaus ar Kauno . Būtent tuo ir pasireikš Šventosios žavumas – nes būsi savas tarp savų.

Šventoji

Didieji kelionių operatoriai šios vasaros Šventosios ateitį piešia šviesiai ir linkę labiau palaikyti savą kraštą, o ne Bulgarijos Varną. „Pigu ir arti. Štai tokie Šventosios pranašumai“, – sako „Tedo“ vadovas Tadas Kertenis, kurio teigimu į Šventąją plūs tie, kuriems Šventoji kelia nostalgiją. „Varna yra kaip prieš keliolika metų buvusi Palanga ir ji tik vejasi Šventąją. Lietuvišką kurortą rinksis tautiečiai nenorintys pildyti visokiausių antikovidinių popierių, darytis krūvos testų“, – kirto ekspertas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)