Viena tokių yra Kintai, kur žvejybos amatą pamiršę vietiniai dabar pravažiuojančius kviečia apžiūrėti didžiausią Lietuvoje augančią tują. Vis dėlto įdomiau už 18 metrų aukščio medį man pasirodė Kintų girininkijos pažintinis takas, 2,5 kilometro einantis Kuršių marių pakrante.

Iš vienos pusės paslėptas miškingo ruožo su užliejamomis pievomis ir Mulžės pelke, iš kitos pusės pridengtas plačia nendrynų juosta jis prasideda pačioje marių pakrantėje. Ši vieta turėtų būti žinoma jėgos aitvarų mėgėjams, kadangi prie pat automobilių stovėjimo aikštelės prasideda seklus ir smėlėtas krantas. Nuo kelio Kintai – Ventės ragas į šią vietą kreipia girininkijos įrengta pažintinio tako iškaba, o atvažiavus pasitinka ką tik iš nendryno išbridęs medinis milžinas.

Gyvenantiems toliau nuo jūros ir Kuršių marias matantiems nebent iš Kuršių Nerijoje įsikūrusių kurortų, šis marių krantas atrodo paslaptingas. Smalsumas netrukus pradeda vesti taku, kurį galima būtų pavadinti ne tiek pažintiniu, kiek mokomuoju. Ryškiai geltonos spalvos rodyklės ir informaciniai stendai nuolat ragina pažiūrėti tai į kairę, tai į dešinę, kur pasakojama apie nendrynus, alksnynus, dilgėlynus, užliejamas pievas ir visokias kitokias buveines. Tų stendų suskaičiavau 16.

Valios pastangų dėka bandau perskaityti prieš keliolika metų surašytą informaciją. Galiausiai pripažinęs, jog vakaruose atsiveriantys marių vaizdai teikia kur kas didesnį malonumą nei stendų skaitymas, leidžiu sau gėrėtis vaizdais.

Palei marių krantą auga plati nendrynų juosta, todėl geriausias vaizdas į marias atsiveria tako pradžioje ir jo viduryje, kur įrengtas nedidelis apžvalgos bokštelis. Tolumoje plytinti tamsi juosta su šviesiomis dėmėmis – tai Kuršių Nerija su baltuojančiomis smėlio kopomis. Pasak vieno iš stendų, iš čia galima įžiūrėti Pervalkos, Preilos ir Nidos gyvenvietes.

Į pietus driekęsis Kintų girininkijos pažintinis takas baigiasi taip pat, kaip ir prasidėjo – poilsiavietėje su automobilių stovėjimo aikštele. Čia taip pat stovi stendas su tako schema, todėl nesvarbu, iš kurio galo pradėsite eiti. Maršrutas nėra žiedinės formos, prie palikto automobilio teks grįžti tuo pačiu taku.