Delfi Kelionės drauge su nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ išrinko įspūdingiausius Lietuvos dvarus, kuriuose galima apsistoti. Šiame sąraše sau patinkančią vietą ras ir keliaujantys su šeima, ir medžiojantys įspūdingas nuotraukas, ir tie, kuriems kelionės yra neatsiejamos nuo pažinimo džiaugsmo.

Pirmajame neįprastų nakvynės vietų sąraše puikavosi jurtos, nameliai medžiuose ir net ant būstai vandens. Jį rasite ČIA. Antrajame sąraše (ČIA) rasite ne ką mažiau įdomias vietas: nuo senovinių malūnų iki įspūdingų vienuolynų.

O dabar metas laiko mašina nusikelti į praeitį ir pasižvalgyti po autentiškus dvarų ir pilių kambarius. Tiesa, atkreipiame dėmesį, kad karantino metu reaguodami į situaciją dėl COVID-19 plitimo prevencinių priemonių taikymo, viešbučiai teikia ne viskas paslaugas, o kai kurie laikinai sustabdė veiklą, todėl prieš atlikdami rezervaciją pasidomėkite dvare taikomais ribojimais.

Paliesiaus dvaras, Ignalinos raj.

Ignalinos rajone įsikūręs Paliesiaus dvaras šiandien pristatomas kaip pasaulinio lygio žvaigždžių ir muzikos gurmanų traukos centras. Čia koncertuoti atvyksta atlikėjai tiek iš Lietuvos, tiek iš užsienio.

Restauruotas ekonomo namas veikia kaip kavinė-restoranas, viešbutis, SPA. Pastate įrengta 13 kambarių – 9 ekonomo name ir 4 mėlynajame medžio name.

Teritorija nėra didelė, todėl norintiems daugiau pajudėti šalia dvaro esančiuose miškuose įrengti pažintiniai takai. Norintys takus įveikti greičiau gali pasinaudoti dvare esančiais dviračiais, o žiemą – lygumų slidėmis.

Pakruojo dvaras, Pakruojis

Pakruojo dvaras – tikrai ne eilinė vieta poilsiui Lietuvoje. Tai yra didžiausias išlikęs dvaro pastatų kompleksas mūsų šalyje, jo centre stovi didingi XIX amžiaus rūmai.

Pakruojo dvare taip pat yra įkurtas viešbutis. Dvaro kambariai puikiai atspindi dvarišką atmosferą, yra labai puošnūs ir jaukūs. Čia galima įsikurti dviviečiame kambaryje, skirtame dviem suaugusiesiems arba vienam suaugusiajam su vaiku, o jei keliaujate su šeima (vienu arba dviem vaikais), nakvosite patogiame triviečiame arba keturviečiame Pakruojo dvaro viešbučio numeryje. Nors viešbučio kambariai labai gerai atvaizduoja anų laikų dvarišką gyvenimą, juose tikrai rasite ir modernių patogumų: televizorių, privatų vonios kambarį su dušu, WC, plaukų džiovintuvu bei nemokamais higienos reikmenimis.

Burbiškio dvaras, Anykščių raj.

Burbiškio dvaras yra įsikūręs Anykščių regioniniame parke, netoli Rubikių ežero, 8 km nuo Anykščių. Vaizdingame Anykštos upės kairiajame krante iš tolo akį patraukia stilingi rūmai – XIX a. architektūros paminklas, neoklasicizmo epochos perlas, užburiantis subtilumu ir elegancija. Grakščiai prigludęs parkas, kuriame išlikę daugiau kaip 30 rūšių medžių bei krūmų, įsilieja į kraštovaizdžio peizažą lyg išpuoselėta ramybės oazė.

Dvare yra dvylika kambarių, skirtų svečių apgyvendinimui. Kiekvienas kambarys pasižymi savo unikalumu ir išskirtine atmosfera. Atvykę svečiai apsupami prabanga, dvelkiančia tiek istorija, tiek šiuolaikišku modernumu. Erdviuose apartamentuose galima mėgautis išskirtiniu komfortu. Jų vonios kambariuose įrengti ne tik dušai, bet ir prabangios vonios.

Norviliškių pilis, Norviliškės

Pajusti viduramžių dvasią ir praleisti savaitgalį galima ir autentiškai atkurtoje Norviliškių pilyje, kur lankytojų laukia įspūdinga „Viduramžių vakarienė“. Vakarienės metu galima paragauti išskirtinių patiekalų, pilies šeimininkas Pilėnas svečius supažindina su viduramžiškomis valgymo tradicijomis, žaidimais, pilies bei jos apylinkių istorija. Senove bei legendomis alsuojanti aplinka nejučia įtraukia į praėjusių amžių romantiką, kurią dar geriau pajusite praleidę naktį pilyje.

Bistrampolio dvaras, Panevėžio raj.

XIX amžių menantis Bistrampolio neo-klasikinio stiliaus dvare įsikūręs viešbutis, restoranas, žirgynas bei saunos ir sūkurinės vonios kompleksas.

Bistrampolio dvare galima ne tik pasivaikščioti kruopščiai sutvarkytame parke, bet ir išbandyti jodinėjimo pamokas. Be to, galima pasilepinti privačiu apsilankymu saunoje ir masažinėje-sūkurinėje vonioje ar pamaitinti mielus dvaro elniukus.

Bistrampolio  dvaras

Taujėnų dvaras, Ukmergės raj.

Kad Ukmergės rajone, supamas vaizdingo parko, stūkso prabangus Taujėnų dvaras, žino veikiausiai kiekvienas šalies gyventojas. Pažintis su rūmais, kuriuose nuo 1789 metų iki Antrojo pasaulinio karo pradžios gyveno garsioji Radvilų giminė, bus įdomi. Tiesa, didikų šeimos naudotų daiktų neišlikę, bet praeities detales stengtasi atkurti kuo tiksliau, nepažeidžiant to laikotarpio ypatumų.

Dvaro viešbutis yra virš dvaro kavinės. Viešbutyje yra dviviečiai kambariai su dvigulėmis lovomis, atskiru dušu ir tualetu ir dubliuoti – du dviviečiai kambariai su bendru prieškambariu ir dušu bei tualetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)