Delfi Kelionės drauge su nacionalinė turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ išrinko įdomiausias nakvynės vietas, kurių sąraše sau patinkančią vietą ras ir keliaujantys su šeima, ir medžiojantys įspūdingas nuotraukas, ir tie, kuriems kelionės yra neatsiejamos nuo pažinimo džiaugsmo.

Romantiškam pabėgimui dviese

Modernūs nameliai miške skirti norintiems pabėgti iš miesto ir kokybiškai praleisti laiką gamtoje. Minimalistinė namelio architektūra ir pasakiška gamta – puikus derinys ieškantiems ramybės. Nameliai pastatyti atokiai vienas nuo kito, o teritorijoje esanti sauna bus skirta tik jums.

Tik dviems sukurta, miško pakraštyje esanti visiškai privati sodybvietė dviems – tai unikali vieta Lietuvoje, kur galite mėgautis mylimojo draugija tik dviese, be pašalinių žmonių, išsinuomojant namelį su privačiu kiemu, tarsi mini sodybą tik dviems!

Netoli Kertuojos ežero įrengtas mažas medinis namelis, puikiai susilieja su aplink esančia gamta. Pro modernaus namuko langus atsiveria nuostabūs gamtos vaizdai, o erdviame kieme malonu klausytis paukščių čiulbėjimo.

Nakvynė namelyje medyje

Paukščių namelis medyje, netoli Žuvinto biosferos rezervato

Liepos mėnesio pabaigoje duris atvėręs Paukščių namelis medyje – vieta atsikvėpti, nurimti, pabūti arčiau gamtos ir paukščių. Namelis nėra didelis, skirtas dviems žmonėms. Viduje yra dvigulė lova, o lauke – nemaža terasa tarp medžių lajų. Šalia, taip pat medžiuose, įrengtas tualetas su praustuvu.

Ši vieta skirta ramaus poilsio ir gamtos pasiilgusiems žmonėms. Pasakų namelį primanantis statinys apsuptas gražių miškų ir pievų. Jaukiai ir skoningai įrengtame namelyje yra viskas, ko gali prireikti, jauku, tvarkinga.

Namelis medyje, Anykščių regioniniame parke
Anykščių regioniniame parke stovinčios sodybos puošmena – ant keturių šimtamečių pušų suręstas namelis medyje, apie kurį daugelis svajojo vaikystėje. Namelis susidomėjimo nestokoja, todėl šalia įrengtas dar vienas namelis medžių aukštybėse.

Namelis medyje

Tree house Molėtai, Labanoro pušyne

Nuostabaus grožio laukinė gamta čia sukuria pasakišką atostogų atmosferą. Ant Molėtų ežero kranto įsikūrusiame namelyje galite atitrūkti nuo miesto šurmulio ištisus metus. Svečiai priimame ir su augintiniais.

Taurų nuotykių parkas Jus nustebins neeiliniu viešbučiu, skirtu smalsuoliams – nameliais medyje. Ekstremalių pojūčių megėjams siūloma nakvynę namelyje medyje 8 metrų aukštyje, įvairių gyvūnų, vabalėlių apsuptyje.

"Taurų parkas"

Netradicinės palapinės

„Jurtų kaimas, Kelmės raj.

Poilsiavietė "Jurtų kaimas" yra įsikūrusi regioniniame parke, ant Medinio ežero kranto. Jurtos pagamintos iš natūralių medžiagų: medžio ir vilnos, todėl harmoningai įsilieja į natūralų gamtos kraštovaizdį. Jurtose telpa nuo 5 iki 7 asmenų, o nakvynė galima ištisus metus.

Bohemiškosios palapinės yra įsikūrusios šalia didžiausio ir vieno seniausio visoje Lietuvoje natūralaus Dūkštų ąžuolyno, Neries regioninio parko pašonėje. Čia rasite ne tik akį bei ausį džiuginančią gamtą, bet ir magišką aplinką, kurią sukuria ant kalno esančios autentiško dizaino palapinės, tradicinė pirtis, tvenkinys su žuvimis, nuo kalno matoma miškų panorama su tolumoje pastebimu Dūkštų Šv. Onos bažnyčios bokšteliu.

Vinetu kaimas, Klaipėdos raj.

Vinetu kaimas – tai aktyvaus ir harmoningo laisvalaikio kaimas. Jo svečiai gyvena autentiškose indėnų palapinėse tipi, ar mediniuose nameliuose, maitinasi sveiku, palaimintu maistu, prausiasi lauko pirtyje, laisvę atranda jodami žirgais, besiirdami baidarėmis, kūrybos kibirkštį įžiebia muzikuodami, kurdami rankdarbius, kovos dvasią pažadina lankų mūšiuose ir dalyvaudami senovinių ginklų turnyruose, mėtydami kirvius – tomahaukus, ietis ar šaudydami iš lanko į taikinius.

Romantikos ieškančioms porelėms patiks privatus lieptas su Oasis Dome nakvynei ant vandens.

Tinkamas naudoti ir bet kokiomis oro sąlygomis, nes yra autonominis šildymas. Lieptas įrengtas atokiau, todėl privatumas garantuotas.

Polinezijos dvasia dekoruoti nakvynės namai/hostelis Aukštaitijos nacionalinio parko širdyje - Palūšėje ant Lūšių ežero kranto – siūlo gana ekstremalų poilsio variantą. Hostelis kviečia išbandyti neeilines pramogas – nakvynę kabančiose palapinėse ar vigvame bei naktinį safarį baidarėmis.

Čia siūloma apsistoti poilsiui ir nakvynei tikroje glamping palapinėje – tentiniame namelyje su SPA. Tentinis namelis turi visus patogumus, turi šildomas grindis yra įrengtas prie pat ežero, miško pakraštyje.

Sodybą įsikūrusi prie Labanoro girios ant Šlavino ežero kranto. Jos teritorija siekia 6 hektarus. Poilsiautojais kviečiami įsikurti ne tik privačiuose nameliuose ir nuosavose palapinėse teritorijoje įrengtame kempinge, bet ir apsigyventi medinėje palapinėje.

Domina poilsis gamtoje? Ramybė ir tyras oras? Tuomet, išmėginkite glampingą – nepamirštamą nakvynę dviems. Stovyklavietėje rasite jau įrengtas palapinės prie ežero ir miške. Čia pat yra bitynas, galima pasimėgauti žvejyba arba piešimo pamokomis gamtoje. Poilsiautojai gali pasimėgauti ir pirtimi bei kubilu.

Ar kada nors teko miegoti 3,5 metrų aukštyje? Ne? Tai išbandyti galite Kalniaus sodyboje netoli Kašučių ežero esančiame miško pakraštyje įkurtame neeiliniame namelyje - palapinėje, įtemptame tarp medžių. Čia taip pat įrengtas hamakas bei terasa, tad kabėdami kelių metrų aukštyje galėsite mėgautis užburiančiu saulėlydžiu. Tai tikrai išskirtinė galimybė atitrūkti nuo kasdienybės, pabūti su gamta, su ja susipažinti, pasigrožėti pievoje besiganančiais Fryzų veislės žirgais.

Stovyklavietėje įrengtos sandarios „medinės palapinės“ (dvi dvivietės ir viena keturvietė) puikiai tiks ir nepatyrusiems poilsiautojams, neturintiems turistinio inventoriaus. Jums tereikia turėti miegmaišį arba patalynę. Unikali vieta norintiems praleisti daugiau laiko gamtoje, gryname ore.

„Karkelbeck No 409“ sodyba yra didelė ir turi savo filosofiją ir istoriją. 1,5 ha plote telpa namai „Karališkasis gintaro cechas“ su asmenine terasa ir pievute ir „Senoji Karkelbekės mokykla“ su asmenine pievute ir vaizdu į fontaną, erdvus ir prabangus kempingas arti gamtos, kuriame ribojamas svečių skaičius bei edukacinis paviljonas su jį juosiančia teritorija be svaigalų bet kokia jų forma.

Nakvynė ant vandens

Nepakartojami įspūdžiai ir romantika – nakvynė jachtoje su vaizdu į Parnydžio kopas. Pasinerkite į nepaprastą Nemuno deltos grožį ir mėgaukitės kiekviena romantiška akimirka ant bangų supamame laive.

Čia gausite išskirtinį privatumą ir intymumą. Visas privatus 18ha miškas priklausys tik jums. Galėsite džiaugtis ramybe ir nuostabiausiu laiku praleistu dviese. Pasivaikčiojimai miško takais, vietinės sūpynės, karštas kubilas, pasakų namelis virš vandens arba tarp medžių ir visa privati miško erdvė tikrai suteiks jūsų santykiams naujų prieskonių bei romantiškų ir pozityvių pojūčių.

Barža „Pelikanas“, Šilutės raj.

Ieškote kur apsistoti Pamaryje? Norite praleisti laiką apsupti gamtos, vandenų?
Dar niekada nesate miegoję ant vandens? Išbandykite poilsį ant Minijos upės kranto įrengtoje baržoje „Pelikanas“. Po šios viešnagės galėsite drąsiai teigti, kad esate miegoję ir puikiai išsimiegoję ant vandens.

Nakvynė Hobito namelyje, konteineryje arba traukinyje

Hobito namukai, Zarasų vandenlenčių parkas „Wake Inn“

Hobito būstą primenantys nameliai Zaraso ežero Didžiojoje saloje – viena iš naujų netikėtų nakvynės Lietuvoje vietų. Patarimas: apsistojus šiuose medinukuose būtinai pasiruoškite papramogauti visai greta esančiame paplūdimyje, vandenlenčių parke ar didžiausiame Lietuvoje vandens batutų parke.

„Camping Pod“ nameliai Birštone, kempinge „Natur Camp“

Birštone pradėjo veikti kempingas „Naturcamp“, kuriame apsistoti gali palapinėse, kemperiuose, poilsio nameliuose ar net hamakuose po žvaigždėtu dangumi nakvoti mėgstantys keliautojai. Čia įrengti ir „Camping Pod“ nameliai, kurie savo forma labai primena filmo „Žiedų valdovas“ pagrindinio herojo hobito Bilbo Beginso namelį.

Tūkstančio žvaigždžių viešbutis Adomynės dvare, Kupiškio raj.

Senajame Adomynės dvaro parke yra aikštelė, kurioje galima įsikurti palapinių miestelį ar tiesiog praleisti naktį miegmaišyje po atviru dangumi. Be to, „1000 žvaigždučių viešbutis“ garsėja sertifikuotu Lietuvos kulinarinio paveldo produktu – „Pagrabinėmis“ bandelėmis.

Svencelės surf Spot’as, nepaslaptis, siūlo ne tik pramogauti, valgyti ir gerti, bet ir patogiai pernakvoti ant Kuršių marių kranto. Konteineriai antrame aukšte siūlo vaizdą už milijoną per langą, o viename jų telpa keturi žmonės.

Svencelėje būstai ekstramalaus sporto mėgėjams pastatyti iš jūrinių konteinerių

„Tauro troba“, Tauragėje

Troba skirta pasislėpti nuo intensyvaus gyvenimo ritmo. Čia yra viskas ko reikia poilsiu ir darbui gamtoje. Netradicinė aplinka padės pabėgti nuo nuobodžios kasdienybės ir jos rūpesčių. Tai tobula vieta atokiai praleisti laisvalaikį.

Kaimo turizmo sodyba šalia Ūlos, siūlo nakvynę ne tik pirkioje ar svirne, bet ir kluone ant šieno – čia su miegmaišiais gali tilpti 20 žmonių.

Japoniškas sodas, Kretingos raj.
Ši vieta yra ideali žmonėms, kurie nori pabėgti nuo didmiesčio šurmulio ir trokšta atsidurti ramios gamtos prieglobstyje. Vieno aukšto su mansarda japoniško sodo nameliai yra pritaikyti net dviejų šeimų poilsiui. Abiejuose miegamuosiuose yra japoniško stiliaus žemos lovos, ant kurių patiesti tradiciniai japoniški žolės čiužiniai, Tatami.

1989 m. rytų Vokietijoje pagamintą vagoną sudaro 9 kajutės, kuriose telpa po 4 asmenis. Kelionė tolimojo reiso traukiniu neatsiejama nuo nakvynės miegamojo tipo kupe. Tačiau, ar pasirinktumėte nakvynę stovinčio traukinio vagone? Tokią galimybę poilsiautojams siūlo Palangos kempingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)