Nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ vietinio turizmo ekspertė Neringa Sutkaitytė tikina, kad rudenį dygsta ne tik grybai, bet ir naujos lankytinos vietos. Portalui Delfi ji papasakojo, kokie rudens maršrutai įdomiausi, ir pristatė naujausius šių metų turistų traukos objektus Lietuvoje.

Siaubo viešbutis

Alytaus rajone duris atvėrė siaubo viešbutis, kuriame pramogauti siūloma tik stiprių nervų žmonėms. Viešbutis „Baimės namai“ – tai tarsi pabėgimo kambarys, tačiau kur kas didesnis ir šiurpesnis. Viešbučio gyventojai suteiks Jums ypač aštrių ir įsimintinų pojūčių.

Šaltojo karo laikų slėptuvė

Istorijos mėgėjai Vilniuje gali aplankyti Šaltojo karo laikų slėptuvę-bunkerį „Automatika“. Šis statinys iškilo 1975 m. ir buvo skirtas gyventojams apsaugoti atominio, biologinio, cheminio ar kito masinio naikinimo ginklo panaudojimo atveju. Slėptuvė, kurią aplankysite, išsiskiria autentiškų detalių gausa, todėl atsidūrus joje nejučia keliausite ne tik erdve, bet ir laiku.

Kurortas Kauno centre

Kaune duris atvėrė visiškai nauja poilsio erdvė „Aušra SPA“. Čia patiks tiems, kurie nemėgsta aktyvių kelionių ir nori pasilepinti bei atsipalaiduoti nuo darbų ir rūpesčių. Atkurtuose istorinės Kauno spaustuvės pastatuose šiemet atidarytas poilsio ir grožio centras Kaune reklamuojamas kaip kurortas miesto centre. Ten siūlomos įvairios SPA procedūros, daugybė poilsio erdvių: baseinai, pirtys, vonios ir kitos procedūros.

Instagramiškiausias viešbutis

Kaune neseniai duris atvėrė tarptautiniam „Marriott“ tinklui priklausantis urbanistinio stiliaus viešbutis „Moxy“ su daug gatvės meno elementų. Naktis dažais kvepiančiame viešbutyje bent jau pirmąjį mėnesį kainuos apie 50 eurų dviem, taip rašoma rezervacijų sistemoje „Booking.com“. Jei neplanuojate čia apsistoti, užsukite bent pasidairyti po vestibiulį – interjeras tikrai vertas „Instagramo“.

Miego SPA

Spalio pabaigoje Druskininkuose duris atvers vienintelis miego SPA Šiaurės Europoje – „Amberton Green SPA Druskininkai“. 5 žvaigždučių medicinos ir sveikatingumo SPA kvalifikuotų meistrų komanda pasiūlys sprendimų, atliks miego sutrikimų, nemigos, lėtinio nuovargio terapijas. Įstaiga orientuosis į holistinį žmogaus sveikatinimą – proto, fizinės ir ramybės būsenos pusiausvyrą.

Alytuje – meilės labirintas

Alytus ir toliau daugėja objektų apie meilę – šį rudenį lankytojams čia bus atvertas meilės labirintas. Miestiečiai jau pamėgo vaikščioti meilės pėdsakais po Alytų, skaičiuoti žingsnius meilės metrais, fotografuotis prie širdies iš nerūdijančio plieno ant Baltosios rožės tilto.

Kadaise traukos centru buvusį Jaunimo parką dabar bandoma prikelti naujam gyvenimui, todėl čia įrengtame labirinte galės ilsėtis ir pramogauti visi šeimos nariai: vaikai, tėvai, seneliai. Planuojama, kad šiemet miesto gyventojus ir jo svečius, įvažiuojant į miesto teritoriją, jau turėtų pasitikti ir „Alytus – myliu“ vartai.

Alytus, Baltosios rožės tiltas

Tarpukario odontologijos kabinetas Kėdainiuose

Vidurvasarį Kėdainiuose pristatyta pirmoji šalyje privati tarpukario laikotarpio odontologijos ekspozicija. Humanitarinių mokslų daktaro Eligijaus Juvencijaus Morkūno ekspozicijos kabineto atidarymas Radvilų g. 41 tapo dar vienu Kėdainių traukos centru, juolab kad daugiau tokio specifinio pobūdžio kolekcijų šalyje nėra. Šioje ekspozicijoje matyti visa ano meto įranga, medikamentai. Vesdami ekskursijas čia užsuka Kėdainių gidai, taip pat svečiai, kuriuos, susitarus iš anksto, priima namo savininkai.

Maironio kelias padubysiu

Šiemet atidarytas naujas pažintinis takas Raseinių rajone leidžia grožėtis Dubysos regioniniu parku, upių Luknės ir Lelyko slėniais. Dubysa laikoma viena gražiausių Lietuvos upių, o būtent prie jos garsus Lietuvos poetas Maironis sėmėsi įkvėpimo. Dabar čia yra įrengti informaciniai stendai, lieptai per upes, taip pat pastatytas nedidelis medinis apžvalgos bokštas. 13 km ilgio trasa, tinkanti ir pėstiesiems, ir dviratininkams, prasideda nuo Dubysos regioninio parko lankytojų centro Kaulakiuose ir tęsiasi iki Betygalos.

Mūšos tyrelio pažintinis takas

Žagarės regioniniame parke esantis 3,6 km takas išskirtinis tuo, kad yra pats ilgiausias pelkėje nutiestas lentinis takas Lietuvoje. Toks ilgas takas – tikras atradimas besidomintiems pelkių ekosistema, nes sudaro sąlygas žmogaus nepaliestoje aplinkoje susipažinti su aukštapelkės augalija ir gyvūnija, pasimėgauti tik pelkės gyventojų, tarp kurių – tetervinai, pilkosios gervės, žąsys, drumsčiama tyla.

Mūšos tyrelio pažintinis takas

Amalvos pelkės pažintinis takas

Vienoje didžiausių Suvalkijos pelkių – trumpiausias pažintinis takas Lietuvoje. Jo ilgis siekia vos 121 metrą, tad eidami tikrai nepavargsite. Keliaudami tokiu trumpu taku susipažinsite su Amalvos pelkės gyvūnija ir augalija.

Amalvos pelkės pažintinis takas

Klaidžiojimas po labirintus

Įdomi ir azartiška pramoga – klaidžiojimas po labirintus, o jų Lietuvoje yra pačių įvairiausių.
Šiemet šalia įspūdingo Kirkilų draustinio lankytojams duris atvėrė naujas Kirkilų pramogų parkas, kuriame galite paklaidžioti kanapių labirinte. Tiesa, reiktų paskubėti, kol kanapių nepasiglemžė rudens šalnos.

Plungėje esančiame Energetinių labirintų ir geometrinių figūrų parke rasite keturis labirintus, tris kupolus, merkabą ir ant žemės sukurtą mandalą. Energiniai labirintai turi tik vieną taką, vedantį į centrą ir vėl atgal. Kai žmogus keičia ėjimo kryptį, taip pat keičiasi ir jo suvokimas iš dešiniojo smegenų pusrutulio į kairįjį. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl labirintas gali skatinti suvokimo, jutimo, sąmoningumo imlumą.

Nuotykių galima rasti ir kukurūzų lauke. Netoli Trakų esančiame kukurūzų labirinte sukuriamas unikalus piešinys, kuris geriausiai matyti iš paukščio skrydžio. Šiemet kukurūzų labirinto tema – „Kukurūzų katedra“, jo dydis – 3 ha, o takelių ilgis – 3 km.

Anykščiuose, visai šalia Medžių lajų tako, yra įsikūręs „Labirintų parkas“. Parką sudaro trys skirtingi labirintai: didysis, apvalusis, lenktynių, dar yra kukurūzų labirintas, kuris veikia rugpjūčio–spalio mėnesiais. Labirintų parkas yra aptvertoje 1 hektaro teritorijoje.

Dviračiu po Lietuvą

Kol dar orai leidžia, N. Sutkaitytė rekomenduoja išbandyti dviračių maršrutus, jų agentūra „Keliauk Lietuvoje“ parengė ne vieną, todėl tereikia išsirinkti labiausiai patinkantį. Keliavimas dviračiu – puikus būdas iš arti susipažinti su gražiausiais Lietuvos gamtos kampeliais, pavyzdžiui, pasivažinėti didžiųjų miestų – Vilniaus ir Kauno – senamiesčių gatvelėmis, įveikti daugiau nei 100 kilometrų dviračių maršrutą Lietuvos pajūriu arba apvažiuoti Platelių ežerą Žemaitijoje. Siūlomus maršrutus rasite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)