Kol vasara nesibaigė, dar yra laiko aplankyti Lietuvos pajūrį. Jei nemėgstate kovoti dėl vietos po saule ant smėlio ir vandenyje pliuškentis petys į petį su puse Lietuvos – važiuokite į aprašytuosius paplūdimius.

Smiltynė

I Smiltynės paplūdimys 2020 m. didžiuojasi visame pasaulyje atpažįstama „Mėlynąja vėliava“, kuri reiškia švarią aplinką, infrastruktūrą ir garantuoja malonų poilsį prie jūros. Persikelti iš Klaipėdos į Smiltynę galima iš dviejų uostų. Senasis keltas, kuris kelia tik pėsčiuosius ir dviratininkus, kursuoja kas valandą, ir bilietas kainuoja 1 Eur. Naujojo kelto tvarkaraštis toks pat kaip senojo, bet juo gali keltis ir automobiliai – bilietas automobiliui kainuoja apie 12 Eur.

Šiame paplūdimyje poilsiautojams įrengtos tinklinio, teniso, futbolo aikštelės, vaikų žaidimų aikštelė, persirengimo kabinos, tualetai, budi gelbėtojai ir medicinos punkto darbuotojai. Paplūdimys pritaikytas žmonėms su negalia.

Melnragė

Melnragėje yra du paplūdimiai – Melnragė I pietinėje dalyje ir Melnragė II šiaurinėje. Melnragė yra apytikriai už 10 km nuo Klaipėdos centro, į ją galima nuvykti automobiliu, dviračiu arba viešuoju transportu (4 ir 5 autobusais). Melnragės paplūdimiuose poilsiauja tik klaipėdiečiai, todėl vasarą jie neperpildyti.

I Melnragės paplūdimys švarus, jame įrengtos persirengimo kabinos, tualetas, budi gelbėtojai, veikia kavinės. II Melnragės paplūdimį renkasi aktyvaus poilsio ir sporto entuziastai – čia įrengtos tinklinio, rankinio, smėlio krepšinio aikštelės, treniruokliai, taip pat yra vaikams skirtų erdvių. Poilsiautojų patogumui čia yra persirengimo kabinos ir dušai. Melnragėje ypač verta apsilankyti, jei apsistojote Klaipėdoje.

Girulių paplūdimys

Dabar Girulių paplūdimys – vienas iš mėgstamiausių Klaipėdos miesto paplūdimių, kurį daugiausiai renkasi atostogaujančios šeimos. Iki bendrojo paplūdimio per kopas veda asfaltuotas takas. Paplūdimyje veikia gelbėtojų stotis, įrengtos persirengimo kabinos, veikia kelios kavinės.

Vienas iš Girulių paplūdimio traukos objektų – medinė apžvalgos aikštelė, pastatyta prieš kelerius metus. Poilsiautojai mėgsta užkopti pasigrožėti paplūdimiu, palydėti saulę ar nusifotografuoti.
Atstumas nuo Klaipėdos senamiesčio iki Girulių yra maždaug 7 km.

Giruliai

Karklė

Paprastai Karklė etnografinis kaimas rugpjūtį būna labai populiarus, nes jame vyksta Karklės muzikos festivalis, tačiau šiemet renginys nevyks, todėl kaimas ir jo paplūdimiai yra gana tušti. Karklę galima patogiai pasiekti automobiliu iš Palangos ir Klaipėdos, taip pat ją su šiais miestais jungia palei jūrą nutiestas dviračių takas.

Karklėje yra kelios kavinės, parduotuvės ir žirgynas. Tiesa, paplūdimys gana akmenuotas, todėl jame gulėti nėra itin patogu.

Olando kepurė

Neringos paplūdimiai

Nidos, Preilos, Juodkrantės ir Pervalkos prieigose jūros pakrantėje įrengti paplūdimiai, kuriuose galima degintis, maudytis, sportuoti ar kitaip leisti laisvalaikį. Šiuose paplūdimiuose niekada nesutiksite minios poilsiautojų, todėl galite būti ramus – kovoti dėl vietos rankšluosčiui tikrai neteks.

Paplūdimiai yra aprūpinti reikalinga poilsio infrastruktūra: nusileidimo į paplūdimį laiptais, suoliukais, persirengimo būdelėmis, vaikų žaidimo aikštelėmis, paplūdimio tinklinio aikštelėmis, gėlo vandens čiaupais, tualetais. Visose gyvenvietėse šalia paplūdimių veikia lauko kavinės. Paplūdimiuose yra įrengti nusileidimai judėjimo negalią turintiems žmonėms. Nidos centrinėje gelbėjimo stotyje yra vežimėlis neįgaliesiems nusileisti prie jūros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)