2011 metais Utenai švenčiant 750 metų jubiliejų Dauniškio ežeras pasipuošė šviečiančiu ir grojančiu fontanu, rašoma visitaukstaitija.lt tinklalapyje.

Parkas ir fontanas – tarsi du ežero broliai, sukviečiantys uteniškius ir svečius iš kitų Lietuvos miestų bei užsienio pasigrožėti šviesos ir muzikos šou ant vandens. Visą vasarą „dainuojantis ir šokantis“ fontanas vakarais žiūrovus įtraukia į tikrą spalvų, jausmų ir šviesų karuselę. Stebėtojai būriuojasi ant tilto, šalia fontano arba pasirodymą stebi iš kitos ežero pusės įsitaisę valtelėje ar prisėdę ant koplytėlės laiptų.

Vandens srovės kyla aukštyn pagal šiuolaikinę ir klasikinę muziką ir atrodo, kad Dauniškio ežeras tampa traukos lauku, kur svarbiausia – gera nuotaika ir bendravimas su šalia esančiais žmonėmis.

Parką dėl galimybės kvėpuoti grynu pušyno oru, pasivaikščioti be triukšmo ir nuolatinio automobilių gaudesio pamėgo ir jaunimas, ir vyresnio amžiaus žmonės, taip pat šeimos su mažais vaikais. Mažieji miesto gyventojai bei svečiai gali žaisti ežero pakrantėje – čia įrengtos modernios, motoriką gerinančios karstyklės, supynės, pastatyti vaikams sportuoti tinkami įrenginiai.

Infrastruktūra tikrai patogi – šalia automobilių stovėjimo aikštelė, jauki kavinė, dirbanti ištisus metus. Kai vasaros šurmulys nurimsta, fontanas išjungiamas iki pavasario, tačiau ir žiemą Dauniškio parkas nepraranda savo žavesio. Ar žinojote, kad Dauniškio ežerą galima apeiti arba apibėgti? Aplink jį įrengtas patogus medinis takas, kuriuo kas rytą bėgioja sportuojantys arba vaikšto tie, kuriems nebaisus lietus ar šaltis.

Gamtos mylėtojai maitina duona ar lesalu pakrantėje likusius žiemoti, nespėjusius išskristi paukščius. Tai tarsi padėka gamtai už galimybę gyventi natūralioje erdvėje, kur medžiai ir vanduo nuolat primena, kad visi esame susiję.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)