Čia ir sumedžiotas Afrikos penketukas (liūtas, leopardas, dramblys, raganosis, buivolas), ir daugybės rūšių antilopės, Rusijos ir Europos miškų fauna, net žirafa, kuri dar laukia savo „rūbelio“. Galima sakyti, kad muziejuje atsispindi svarbiausias sodybos šeimininko hobis ir pragyvenimo šaltinis – trofėjinių medžioklių organizavimas.

Valdas ir jo žmona Skirmantė maždaug prieš dešimtmetį pradėję kurtis plyname lauke, Aukštaitijos nacionalinio parko žemių pašonėje, dabar džiaugiasi tikra poilsio ir grožio oaze su savo turistiniu kaimeliu, plačiai žaliuojančiomis pievomis, tvenkiniais, 12 ha ąžuolyno parku, aptvare besiganančiais žirgais ir šalia jų namo lizdą susukusiais gandrais. Ne tik sau visa tai sukūrė. Jų pagrindinis tikslas – realizuoti savo svajones, savo laisvės vizijas, sulaukti daug svečių, turistų. Todėl, kaip pasakoja Valdas, ir ėmėsi statyti muziejų. Sulaukė palaikymo, pagalbos, gavo projektui finansavimą. Nenusivylė ir tiki gera ateitimi. Šeimininkai nori, kad ši vieta būtų įdomi, lankoma, kad ji garsintų Ignalinos kraštą.

„Džiaugiuosi žmonėmis, kurie kuria, drąsiai imasi naujų įdomių veiklų“,– sakė savivaldybės meras Justas Rasikas. Muziejaus įkūrėją taip pat sveikino mero pavaduotojas Juozas Rokas, savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė, Aukštaitijos nacionalinio parko, Aplinkos apsaugos agentūros, Vietos veiklos grupės atstovai. Muziejumi ir gražia turistine sodyba džiaugėsi Kazitiškio seniūnas Drąsutis Jelinskas, bibliotekininkė Rasa Trubilienė, kartu bendradarbiauti žadėjo Ignalinos turizmo informacijos centro direktorė Marija Garejeva.

Aprodęs muziejų ir visą sodybą, Valdas Danilevičius svečiams dovanojo savo praeitais metais išleistą knygą „Klejonės“. Bendrauta ir vaišintasi netoliese šiuolaikiškai sutvarkyto muziejaus pastato stovinčiame kluone, skoningai papuoštame senovinio luoto liekanomis, ant suolų sutiestais kailiais. Čia bus kviečiamos ir muziejaus lankytojų grupės. Į klausimą, kada galima atvažiuoti pirmiesiems lankytojams, Valdas Danilevičius atsakė: „Tai nors ir rytoj. Juk mes čia gyvename, visus mielai priimsime“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)