Šią vasarą Trakų turizmo informacijos centras ir kelionių po Lietuvą portalas pamatykLietuvoje.lt kviečia geriau pažinti ne tik Trakų miesto lankytinas vietas, išbandyti čia teikiamų pramogų įvairovę, bet ir pakeliauti po visą Trakų rajoną, žaisti kelionių žaidimą ir laimėti prizus, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Žaidimo organizatoriai išrinko net 30 ypatingų, išskirtinių lankytinų vietų, kurias rekomenduojame aplankyti. Rekomendacijų sąraše rasite Trakų rajono pažintinių takų, piliakalnių, šaltinių, muziejų, bažnyčių ir kitų įdomių vietų.

Visą vasarą keliaukite ir aplankykite bent 20 iš visų 30-ies rekomenduojamų šio žaidimo lankytinų vietų. Apsilankę jose pasižymėkite savo išmaniuoju telefonu. Aplankę bent 20 vietų gausite unikalų prizo kodą, kurį Trakų turizmo informacijos centre galėsite iškeisti į šią kelionę ilgam priminsiantį suvenyrą. Prizo kodą užregistruokite ir pagrindinio prizo lošimui. Galbūt būtent jūs laimėsite skrydį oro balionu 4 asmenims virš gražiausio Lietuvos miesto Trakų.

Žaidimo lankytinų vietų sąrašą, taisykles ir informaciją apie prizus rasite ČIA.

Šią vasarą Trakų rajone rekomenduojame aplankyti:

Šv. Jono Pauliaus II paminklas Trakuose. 2015 rugsėjo 12 d. Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios šventoriuje buvo pašventintas šventojo Jono Pauliaus II paminklas. Trakų bažnyčia yra Jono Pauliaus II piligrimų kelyje, liudija apie išskirtinį šių dienų šventojo pamaldumą Marijai.

Trakų Supynių parkelis. Priešais Šv. Jono Nepomuko skulptūrą įrengtas Supynių parkelis. Tai puiki vieta pailsėti, praleisti laiką su vaikais, o kartu ir įsimylėjėlių jau pamėgta, viena romantiškiausių Trakų vietų. Kad dar labiau sustiprinti romantiška aplinką, nakties metu parkas apšviečiamas akį ir širdį džiuginančiomis bei jaukumo suteikiančiomis šviesomis.

„Trakai 2020“ kultūros medis. Modernios skulptūros centre – medis, svarinantis vaisius – įvairius menus simbolizuojančius apskritimus. Medis įkomponuotas tarsi praskleistoje knygoje, kurios ažūrinis paviršius primena viduramžių kario šarvą. Kompoziciją kūrė kūrybininkų grupė – Viktorija Sideraitė, Jūratė Juozėnienė ir Albinas Šimanauskas.

Angelų kalva – tūkstantmečio ženklų takas. Šioje liaudies pamaldumo ir dvasingumo puoselėjimo vietoje gausu medinių angelų skulptūrų, dailių kaltinių saulučių bei tautiniais simboliais išpuoštų gyvybės medžių. Planuota ant kalvos įkurdinti 10 angelų, kurių kiekvienas būtų skirtas vienam šimtmečiui. Idėja susidomėjusių žmonių gerumas ir dosnumas pranoko jos sumanytojų lūkesčius – ant kalno iš pat pradžių iškilo 18 angelų skulptūrų, o šiuo metu jų čia jau daugiau kaip 40. Beje, Angelų kalva dabar taip pat žinoma Tūkstantmečio ženklų tako vardu.

Mergelės Marijos skulptūra Užutrakio dvaro parke. Mergelės Marijos su kūdikiu skulptūra stovėjo Užutrakio dvaro parko pietinėje dalyje, ant Galvės ežero kranto iškilioje salelėje tarp nedidelių tvenkinių. Ši marmuro skulptūra ilgiausiai puošė Užutrakio parką – apie 1964 m. Užutrakio Madonos skulptūra dar stovėjo. Kitos parko skulptūros buvo sunaikintos ar pasisavintos prasidėjus antrajai sovietinei okupacijai. 2007 m. Trakų istorinio nacionalinio parko pastangomis padaryta šios skulptūros kopija pastatyta originalioje vietoje.

Parkas miške „Raistas“. Pažintinis takas „Raistas“ yra įkurtas privačioje teritorijoje. Tai puiki vieta pabėgti nuo miesto šurmulio ir paskęsti gamtos apsuptyje, kur aplink stūkso didžiulis raistas, kuris tikrai nepaliks abejingų savo grožiu ir teikiama ramybe. Pažintiniame take taip pat yra pavėsinės su griliumi, kur galėsite surengti nuostabų pikniką gamtos tyloje.

Skrebio miško pažintinis pėsčiųjų takas – puikus pasirinkimas mėgstantiems pasivaikščiojimus miške bet kokiu oru. Takas išsiskiria ypatingu kraštovaizdžiu, biologine įvairove ir archeologiniu paveldu – I tūkstantmečio piliakalniu su papėdės gyvenviete ir 3 pilkapynų kompleksu bei šaltiniuotu Mošos upeliu. Informaciniuose stenduose rasite išsamią informaciją apie čia augančius medžius, vešančius retus augalus, gyvenančius gyvūnėlius, stūksančius piliakalnius.

Lentvario Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčia. Kai 1905 m. buvo išduotas leidimas bažnyčios statybai, tikintieji, bijodami, kad valdžios nutarimas gali pasikeisti, per 10 dienų pastatė medinį baraką, kuris turėjo tarnauti kaip laikina bažnyčia. Šį pastatą pašventino Vilniaus vyskupas Edvard von Ropp. Jau 1906 m. buvo užsakytas mūrinės bažnyčios projektas. Architektu buvo pasirinktas Orsino Bongi iš Mediolano. Užsakovai prašė, kad bažnyčią jis suprojektuotų tuomet madingu neoromaniniu stiliumi, Santa Maria delle Grazie bažnyčios pavyzdžiu. Jau 1910 m. grafienės Marijos Kristinos Tiškevičienės paaukotame žemės sklype prasidėjo bažnyčios statybos. Iškilus sunkumams dėl komplikuotos politinės situacijos ir lėšų stygiaus, bažnyčios projektas negalėjo būti pilnai įgyvendintas. Dabartinės bažnyčios išpuošimo autorius – Stefan Narębski.

Į Gojaus kaime esančią Švč. Mergelės Marijos Ligonių Sveikatos koplyčią piligrimai atvyksta ne tik pasimelsti, bet ir apžiūrėti joje saugomų relikvijų. Vienas svarbiausių koplyčios turtų – Dievo Motinos Ligonių Sveikatos paveikslas. Tai Vilniaus Šv. Kryžiaus Bonifratrų vienuolyno (dabar Marijos vargdienių seserų vienuolynas) bažnyčioje kabančio paveikslo, kurį 1936 metais nutapė Romualdas Varachovskis, kopija. Galima paminėti, kad Lietuvoje iš viso yra paskelbta apie 30 šventų paveikslų!

Trakų krašto miškų parkas. Miškininkų dienos proga 2017 rugsėjo 16 d. prie Trakų urėdijos Ropėjų girininkijos pristatytas naujas rekreacinis objektas – „Trakų krašto miškų parkas“. Teritorijoje įrengtuose stenduose gausu informacijos apie miškininko profesiją, mūsų miškų retus augalus ir gyvūnus. Puiki vieta sustoti atsikvėpti keliaujant iš Vilniaus link Druskininkų, Varėnos ar Alytaus.

Kitos vietos, kurias rekomenduojama aplankyti šio žaidimo metu:

Trakų Dievo Motinos gimimo vardo cerkvė

Trakų istorijos muziejaus sakralinio meno ekspozicija

Bulvių kelias

Bražuolės piliakalnis

Varnikų pažintinis takas

Skaisčio stovyklavietė

Grota Lentvario dvaro parke

Vytauto Didžiojo kelio skulptūra „Vytautas Didysis“

Senųjų Trakų piliavietė

Rūdiškių Vandens bokštas

Žuklijų piliakalnis

Vytautavos Šv. Antano Paduviečio bažnyčia

Žaliasis takas

Kartuvių (Šibos) kalnas

Aukštadvario (Verknės senvagės) šaltinis

Nikronių akmuo

Rangavos sakraliniai šaltiniai

Velnio duobė/Paslapčių takas

Gedanonių kalva

Onuškio Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)