Čekauskų muziejus: nuo oblių, patefonų, „Šilelių“ iki...

Iš tėvų ir senelių paveldėti senoviniai obliai, varstotas, verpimo ratelis, lanktis ir rankinėmis audimo staklėmis išaustos lovatiesės – visa tai ir dar daugiau galite išvysti Čekauskų etnografiniame muziejuje. Čia jūsų laukia ne tik virš 400 oblių kolekcija, bet ir įrankiai skirti medžio apdirbimui, svėrimo prietaisai, prosai. Bibliotekoje rasite lietuvių ir rusų rašytojų raštus išleistus iki 1965 m. Lankytojai gali pasirinkti net iš trijų edukacinių programų: „Senoji stogdengystė“, „Kalu kalu inkilėlį“, „Mano pirmoji lesyklėlė“.

Daugiau informacijos ČIA

Etnografinė „Suvalkiečio“ sodyba – rajono pasididžiavimas

Išsiilgusiems autentikos siūlome užsukti į XIX a. reprezentuojančią etnografinę „Suvalkiečio“ sodybą. Čia jūsų laukia edukacinė ekskursija, kurios metu šeimininkė aprodys sodybą, papasakos apie Suvalkijos krašto išskirtinumą, suvalkiečio būdą, kasdienybę ir šventes. Išvysite senovinių rakandų ekspoziciją.

Daugiau informacijos ČIA

Fazanų medžioklė užmiesčio dvaro rezidencijoje

Be medžioklės tradicijos neįsivaizduojama dvarų kultūra ir gyvenimas. Ne paslaptis, kad Zyplių dvaro grafas Tomas Potockis buvo žymus medžiotojas, o fazanų medžioklė buvo viena iš mėgstamiausių jo veiklų. Zyplių dvaro edukacijos metu pristatoma medžioklės istorija, išlikę medžioklės trofėjai (medžioklės šautuvas bei fazano iškamša), iš lankų šaudoma į fazanus, nupieštus ant stendų. Medžiokle nesidomintiems siūloma apžiūrėti dvare veikiančias parodas, pasigrožėti nuostabiu dvaro parku, atsigerti kavos dvaro terasoje, pasivaikščioti tuopų alėjomis.

Daugiau informacijos ČIA

Piknikas ant Žemosios Panemunės piliakalnio? Kodėl gi ne!

Panemunių regioninio parko lankytojų centre išvysite itin įdomių eksponatų: medinę valtį, brašpilį ir tinklus. Netoliese esantis Žemosios Panemunės piliakalnis jau pagarsėjęs dėl nuostabios Panemunės panoramos. Tvarkinga piliakalnio infrastruktūra ir išpuoselėta gamta – pati geriausia vieta su šeima paiškylauti.

Daugiau informacijos ČIA

Kidulių dvare pasijusite kaip ponai

Kidulių dvaras kadaise priklausė LDK iždininkui Jeronimui Krišpinui Kiršenšteinui. Vėliau čia vienas paskui kitą gyveno net trys žemaičių vyskupai, o 1807 m. gyveno Prūsijos karalius Vilhelmas III. Šiandien jaukus nedidelis dvaras restauruotas, jame puoselėjama kultūra: veikia biblioteka, vyksta įvairūs renginiai, vedamos edukacinės pamokos, teatralizuotos ekskursijos, edukacinė programa „Napoleono lobio beieškant“, įrengta plytų ir koklių ekspozicija. Pramogauti dvariškiai kviečia tiek moksleivius, tiek vaikus su jų tėveliais.

Plačiau apie Kidulių dvaro siūlomas edukacines programas rasite ČIA

Šokių pamokos Gelgaudiškio dvare

Gelgaudiškio dvare galėsite pasigrožėti ne tik įstabiu XIX a. architektūros ansambliu, esančiu Šakių rajone, ant Nemuno kranto. Dvaras lankytojams siūlo teatralizuotas ekskursijas, pažintines ekskursijas, dvaro šokių pamokas, edukacines programas vaikams, degustaciją. Edukacijos metu svečius pasitinka dvaro ponia, vedama ekskursija po rūmus – pasakojama dvaro istorija, supažindinama su unikalia rūmų puošyba (secesija), su 19-20 a. pradžios gyvenimo būdu dvare.

Daugiau informacijos apie edukacijas ČIA

Ar jau ragavote Pienių vyno?

Kiduliuose įsikūrusi vyninė „Vilkenta“ žymi tuo, kad čia gimsta kraštiečio dainininko Kąstyčio Kerbedžio apdainuotasis gėrimas – Pienių vynas. Juozas Vilkenis, šios kavinės ir vyno daryklos savininkas pasirengęs pakalbinti kiekvieną svečią ir jam papasakoti apie vyndarystę. Galite ne tik paragauti pienių vyno, bet ir susipažinti su Juozo vyno filosofija.

Daugiau informacijos ČIA

Papietaukite kaip LDK kunigaikščiai restorane „Kuchmistrai“

Zyplių dvare įsikūręs LDK istorinę virtuvę reprezentuojantis, kulinarinio paveldo restoranas „Kuchmistrai“ kviečia savaitgalio kelionių išsiilgusius keliautojus švęsti šeimos šventes, įgyvendinti romantiškus pasimatymus už miesto ir nustebinti savo artimuosius dovanų kuponais į gastronominę kelionę. Restorane vykdoma edukacinė programa „Zanavykų ragaučius“.

Daugiau informacijos ČIA

Zanavykiškos pirties malonumai

Kokia kelionė į Suvalkiją be zanavykiškos pirties? Tradicinė Zanavykų pirtis perduodama iš kartos į kartą. Pirties mėgėjams siūlomos dvi skirtingos pirtys: „Zanavykiškai Zanavykų pirtyje“ ir „Bajoriška pirtis“. Taip pat galima išbandyti masažą, poilsiauti jaukioje aplinkoje, užsisakyti individualų maitinimą bei išbandyti bulvių kepimą su lašinukais krosnyje.

Daugiau informacijos ČIA

„Cepelino iššūkis“ su vaizdu į ežerą

Na, o tiems, kas mėgsta tradicinį maistą siūlome apsilankyti Šakių centre įsikūrusioje kavinėje „KIBA“, kur jūsų laukia „Cepelino iššūkis“. Kavinės meniu pritaikytas visai šeimai: nuo picų iki naminės giros, kepsnių. Kavinės terasa lauke su vaizdu į Šakių ežerą, kurio pakrantėje stovi paminklas dr. Vincai Kudirkai, o miesto šurmulyje išgirsite ir Šakių pasididžiavimą – kariljono varpus.

Daugiau informacijos ČIA

Poilsis su nuostabiu vaizdu į Nemuną

Ar kada svajojote vos nubudę per langą išvysti Nemuną? Jei taip, atėjo svajonės išpildymo laikas. Nuostabios gamtos apsuptyje įsikūrusi kaimo turizmo sodyba „Nemuno vingis“ laukia šeimų su draugais, artimaisiais ir seneliais. Čia rasite viską, ko reikia šventės ar jubiliejaus paminėjimui, o gal tiesiog ramiam poilsiui, kūrybinėms atostogoms.

Daugiau informacijos ČIA

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)