Šio straipsnio rekomendacijos paremtos dviejų poilsio ieškančių žmonių patirtimis darbo dienomis. Kelionės tikslas buvo poilsis su vos keliomis Spa procedūromis bei savarankiškai suplanuotas pažintinis – pramoginis Druskininkų tyrinėjimas.

Pasirinkimas, ką pamatyti, kur pabuvoti ir ką aplankyti dažnai priklausomas nuo metų laiko, tad užsiėmimų sąrašas galėtų atrodyti kitaip.

Jūsų dėmesiui – rekomendacijos, ką verta aplankyti Druskininkuose!

Kur apsistoti?

Lietuvos pietuose įsikūręs Druskininkų miestas poilsiautojus traukia savo mineraliniais vandenimis – įsteigtos gydyklos, sanatorijos, sveikatos ir poilsio centrai, kuriuose tradiciškai taikomos jų pagrindu paremtos sveikatinamosios procedūros. Miesto svečiams siūlomos ir įmantresnės, inovatoriškos procedūros tam, kad atgautume jėgas ir norėtume vėl sugrįžti.

Druskininkuose gausu viešbučių, svečių namų, suteikiančių ne tik apgyvendinimo, maitinimo paslaugas – siūlomos ir įvairios procedūros, Spa pramogos, sudaroma procedūrų programa, arba bent jau suteikiama nuolaida apsilankymui vandens ir sveikatinimosi paslaugas teikiančiuose centruose. Tad įvertinę savo poreikius ir galimybes, tikrai surasite sau priimtiną variantą.


Lynų kelias

Nebijantiems aukščio neišbandyti kelionės lynais būtų tikras praradimas!
Lynų kelias – tai kelionė lynais kursuojančiais keltuvais 45 metrų aukštyje. Visa kelionė trunka 7,5 minutės – iš prie Vandens parko „Aqua“ esančios stotelės (Vilniaus al. 13) persikeliama į kitą Nemuno pusę – į stotelę prie „Snow arenos“ (Nemuno kelias 2, Mizarų kaimas). Koks nuostabus, nepakartojamas Druskininkų gamtos vaizdas ir miesto panorama atsiveria pro keltuvo langus!

Muziejų, galerijų lankytojams

Druskininkuose veikia keletas muziejų ir galerijų, galinčių sudominti istorijos ir meno mėgėjus. Štai Druskininkų miesto muziejus (M. K. Čiurlionio g. 59) pristato savo, kaip kurortinio miestelio, plėtros ekspozicijas. Smalsu pamatyti senas nuotraukas, kuriose įamžintos vienos pirmųjų gydomųjų procedūrų saule, purvu? Arba gydytojų rankraščius, straipsnių iškarpas? Tai tik mažytė nuolatinės ekspozicijos dalis. Muziejus siūlo pasidairyti ir po laikinų ekspozicijų erdves.

Pats Druskininkų miesto muziejus įsikūręs pačiame miesto centre, šalia Druskonio ežero – puiki vieta pasivaikščiojimams.

Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“

Dar viena rekomendacija, papildanti „Ką veikti Druskininkuose“ sąrašą – Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“, įsikūręs Vilniaus al. 13. Šis Druskininkuose esantis vandens parkas buvo pirmasis Lietuvoje, ir atidarytas 2006 m.

Be vandens pramogų (baseinai, sūkurinės vonios), Vandens parko komplekse rasite 20 pirčių erdvę, maitinimo paslaugas teikiančias zonas, gydyklą, kurioje siūlomos įvairios sveikatinimosi procedūros – nuo masažų, gydomųjų procedūrų iki savarankiško kūno šveitimo ir veido kaukės su iš centro įsigytomis kosmetikos priemonėmis. Jas aktualu panaudoti iškart po pirties, kai kūno poros atsivėrusios.

Vandens parke veikia ir boulingo centras, naktinis klubas, yra įsikūręs viešbutis.

Apverstas namas ir Illusion Rooms Druskininkuose

Apverstas namas (Šalia Vilniaus al. 14) – tiesiog privaloma pačiam pamatyti, pabandyti pavaikščioti tokiame name-aukštyn kojomis! O ir nuotraukos labai smagios! Galva klozete, indų plovimas aukštyn kojomis, žmogus virš lovos lyg priklijuotas ant lubų – ir juokinga, ir šiurpu.

Šiek tiek paėjėjus, Vilniaus al. 34, rasite iliuzijų tęsinį – Illusion Rooms. Čia galima išbandyti kelias erdves, sukuriančias iliuziją, viena jų – besikartojantis apversto namo kambarys. Jeigu dėl įvairių priežasčių tektų rinktis kažkurį vieną iš jų – rekomenduojame Apverstą namą.

Antrąkart lankytis būtų įdomu tik norint atsivesti čia nebuvusįjį – veikiausiai tai nėra ta vieta, kur sugrįžtum.

„Snow arena“

Mylintiems aktyvų poilsį ir žiemos pramogas – visus metus veikiantis žiemos pramogų kompleksas „Snow arena“. Ją rasite adresu Nemuno kelias 2, Mizarų kaime – labai patogu pasiekti lynų keliu.
Arenoje veikia 2 uždaros kalnų slidinėjimo ir atviros lauko trasos – stokitės ant slidžių, snieglenčių, išbandykite Snow tubing pramogą. Visą slidinėjimo įrangą bei aprangą galima išsinuomoti.



Parduotuvės

Tie, kurie savo atostogų laikotarpiu tikisi pavaikštinėti po parduotuves, palepinti save nauju pirkiniu – nusivils. Druskininkuose išties labai mažai parduotuvių. Nuostabą galima išreikšti klausimu „kur druskininkiečiai perka rūbus? batus? baldus?“. Kita vertus, laikas ir pinigai, poilsiaujant Druskininkuose, gali būti paskirti prasmingesniems dalykams.

O ką aplankyti ir kur pabuvoti rekomenduotumėte jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)