Artimiausia didesnė gyvenvietė – Nemenčinė. Patogus, naujai išasfaltuotas kelias padeda greitai pasiekti Vilniaus centrą (už 20 km), tad gyvenimas miško apsuptyje domina ne vieną ieškantį būsto. Sakiškių gyvenvietę taip pat galima pasiekti naujai restauruotu dviračių taku, įveikiant vos vieną kalną, nuo pat Saulėtekio, pakeliui sustojant išsimaudyti viename iš kelių ežerų.

Įdomu tai, kad šiame kaime galime rasti modernaus kraftinio alaus bravorą, tiekiantį produkciją į įvairias Europos šalis ir taip garsinantį Sakiškių vardą. Šis bravoras per 5 savo veiklos metus 3 kartus pasaulio alaus gurmanų yra išrinktas geriausiu Lietuvos alaus gamintoju, gaminančiu aukščiausios kokybės produkciją.

Šylant orams svarbiausia tai, kad Sakiškių teritorijoje rasite net 7 pasivaikščiojimui skirtus takus, todėl apsilankyti čia galėsite ne vieną kartą. Vasarą čia veikia ir nedidukas kioskelis.

Pažintį galima pradėti nuo Zamečkavo skulptūrų parko – čia rasite medines skulptūras, eilėraščių citatas, sūpynes, pavėsines, erdvią automobilių aikštelę ir šiukšliadėžes. Parkas toliau nuo namų, todėl čia nemaža tikimybė pamatyti laukinių gyvūnų. Parkas nutolęs nuo gatvės, todėl bus saugu net ir su mažiausiais lankytojais.

Sakiškių parkelis – dvi pavėsinės su laužavietėmis, žvyru išberti takeliai, medinės gyvūnų skulptūros ir trys nameliai su čiuožyklomis. Turi automobilių aikštelę. Parką supa gražus pušynas. Puiki vieta piknikui ir greitam pabėgimui iš miesto.

Iš čia siūlome tęsti kelionę apsilankant tik šiemet įkurtame Sakiškių pažintiniame take. Čia rasite stendus su gyvūnų bei augalų aprašymais – puiki alternatyva gamtos pažinimo pamokai su mažaisiais moksleiviais. Galėsite gyvai ieškoti paminėtų augalų ir gyvūnų, o rasite kur kas daugiau nei yra aprašymuose.

Nuo šio tako reiktų judėti link Pasakiškių. Čia rasite šiemet dvigubai išplėstą Pasakiškių taką – viena pusė su medžio skulptūromis bei pavėsinėmis, kita – takai bei pavėsinės su laužavietėmis. Čia rasite ir WC. Turi automobilių aikštelę. Tyras, švarus oras ir kvepiančios pušys padės atsipalaiduoti ir pamiršti kasdienius rūpesčius.

Paėjėję dar kiek toliau nuo gyvenamųjų namų, kairėje kelio pusėje rasite dar vieną nediduką taką, esantį laukinėje gamtoje. Šiame take tarp beržų galima apsukti mažą ratuką pelkę primenančiame peizaže. Ramybė garantuota!

Ir pabaigai – daug supynių ir namelių turintis Miškonių takas – jo beveik nesimato nuo gatvės, reiks lįsti gilyn į mišką. Takas trumpas, be pavėsinių, bet turėtų patikti vaikams.

Gražaus laiko gamtoje!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)