Iš rytų piliakalnį juosia Mergežerio ežeras, iš vakarų ir pietų – pelkė ir pelkėta žemuma, iš šiaurės – gili dauba, kuria teka Mergežerio upelis.

Puiki aukštosios kalvos vieta lėmė, kad senovėje čia buvo įsikūrę žmonės. Kačėniškės piliakalnis buvo apgyvendintas dviem etapais – vėlyvosios brūkšniuotosios keramikos laikotarpiu (I tūkst. pr. Kr. pabaiga) bei ankstyvosios grublėtosios keramikos periodu (I tūkst. pradžia – I tūkst. vidurys). Atliekant archeologinius tyrimus buvo rasta smulkių, ugnyje buvusių akmenukų, keletas gyvulių kaulų, ištirpusios keramikos ar molio tinko žymių, brūkšniuotosios keramikos liekanų, o taip pat keramikos lygiu ir gruoblėtu paviršiumi.

Šiandien Kačėniškės piliakalnis – naujai pritaikytas lankymui. Pagal Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos ir Sirvėtos regioninio parko direkcijos inicijuotus bei vykdytus projektus buvo įrengti patogūs laiptai, apžvalgos aikštelės, informaciniai stendai. Visai neseniai baigtas tiesti naujas 800 metrų ilgio takas, per pelkes ir miškus vedantis Kačėniškės piliakalnio link. Apie jį skaitykite ČIA.

Filme „Piliakalnis“ užfiksuoti vaizdai ir unikalaus kraštovaizdžio panoramos visais metų laikais, įvairiausiu paros metu – lyjant ir saulei šviečiant, pučiant vėjui ir žydint pirmosioms gėlėms.

Pažiūrėkite filmą, pasigrožėkite mūsų krašto vertybe ir būtinai aplankykite Kačėniškės piliakalnį Sirvėtos regioniniame parke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)