Menų inkubatorius: Stiklo alchemija, Tapyba ant šilko, Natūralių kvepalų gamyba
Anykščių menų inkubatoriaus meistrai kviečia į kūrybines, menines dirbtuves. Stabtelkite ir nors akimirkai pagaukite laiką!

Stiklo alchemija

Auskarai, sagos, sagės, o gal stiklo amuletas? Atsineškite svajonę, išsirinkite skaidrių, matinių, peršviečiamų ar blizgių stikliukų ir sukurkite savo išskirtinį papuošalą.

Tapyba ant šilko. Šalikėlis, paveikslas sau ar artimajam? Medituokite ir atraskite nuostabųjį menų pasaulį tapydami teptuku ant šilko! Tai kūrybinis procesas, kuris suartina šeimą, draugus, kolegas.
Natūralių kvepalų gamyba. Susikurkite Jums patinkantį išskirtinį aromatą, kuriuo galėsite save džiuginti kiekvieną dieną. Kūrybinių dirbtuvių metu išsiaiškinsite pagrindinius aromaterapijos principus, susipažinsite su natūralių eterinių aliejų gausa, jų poveikį žmogaus sveikatai. Atsipalaiduokite ir pasinerkite į subtilų aromatų pasaulį!

Daugiau informacijos ČIA.

Stiklo edukacija

Medžių lajų takas: „Anykščių šilelis: miškas kitaip“

Ar žinote, ką simbolizuoja Medžių lajų tako apžvalgos bokštas, kiek betono ir metalo sunaudota Medžių lajų tako statybai? O ar žinote, po kokiu medžiu stovint gerėja nuotaika? O koks paukštis gieda uodega? Kodėl ąžuolo gilės šarvuotos? Kaip pušis ištveria vandens stygių? Iš kokio medžio gaminami degtukai ir kodėl? Kokia žolė gydo 99 ligas? Kodėl beveik pusmetį Puntukas buvo paslėptas po daržine? Visa tai ir dar daugiau jums atskleis gidas pažintinės programos „Anykščių šilelis: miškas kitaip“ metu.

Daugiau informacijos ČIA.

Amatų kalnelis – keramikos pamokos

Amatų kalnelis kviečia maloniam savaitgaliui Anykščių rajone, Inkūnų kaime, kuris įsikūręs pačiame Šimonių girios viduryje. Jaukiame gamtos prieglobstyje susipažinsite su keramikos istorija, pamatysite įstabią puodynių kolekciją. O svarbiausia čia išmoksite nusilipdyti puodelį ar švilpuką, o jei nepristigs ryžto – net ąsotį ar puodynę!

Daugiau informacijos ČIA

Pintinių sodelis: „Nupyniau pynimą“

Edukacinėje veikloje tautodailininkai supažindins mažus ir didelius su pynimo amato paslaptimis. Pasigardžiuodami žolelių arbata, medumi, išmoksite nusipinti krepšelį, malūnėlį, saulę. Gamtos apsuptyje pailsės kūnas ir siela.

Daugiau informacijos ČIA

Sporto klubas „Vilartas“: Pažink žirgą

Ar žinote kiek gyvena žirgai? Ar žinote ką jie ėda? Kokios būna žirgo plaukų spalvos? Šio užsiėmimo metu sužinosite daug negirdėtų faktų apie žirgus ir jų gyvenimo būdą, o drąsiausieji galės išbandyti balną. Čia tiek žmogus, tiek žirgas jaučiasi kaip namuose. Malonūs žmonės ir užburianti atmosfera. Atvykite ir pajuskite patys!

Daugiau informacijos ČIA

Sporto klubas „Vilartas“

Smėlio džiazas

Autentiškoje troboje žinoma Lietuvos smėlio menininkė Jurgita Minderytė Motiekaitė susirinkusiems svečiams parodys, kaip yra kuriami smėlio piešiniai. Tai unikali galimybė patiems išbandyti piešimą smėliu, atsipalaiduoti, pažadinti fantaziją bei pojūčius.

Daugiau informacijos ČIA

Smėlio džiazas

„Saulės blynas”

Atvykę į Adomonių sodybą, įsikūrusią Burbiškio kaime, pateksite į jaukų kampelį, apsodintą gėlynais ir vaistažolėmis. Čia šeimininkė paruoš jums žolelių arbatos, supažindins su vaistažolių nauda sveikatai.
Esate kviečiami susipažinti ir pasimėgauti autentiška aukštaičių virtuve – blynais su įvairiais dažiniais. Pasižymėkite datas savo kalendoriuose ir susitikime autentiškoje kaimo aplinkoje!

Saulės blynas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)