Tikriems gamtos mylėtojams siūlomas poilsis prie rusenančio laužo parko stovyklavietėse, lankytojų laukia šiuolaikiški kempingai, kuriuose yra teniso kortai, žirgynai, baseinai ir restoranai, vyksta renginiai ir koncertai.

DELFI kviečia pasižvalgyti, o ir aplankyti šias vaizdingose Lietuvos vietose įsikūrusias poilsiavietes. Čia sužinosite, kokie patogumai ir kokios pramogos jūsų laukia, pasirinkus jums patikusią poilsio vietą.

Kempingai prie Baltijos jūros ir Kuršių marių

Svencelė

Šią vietą Kuršių marių pakrantėje ypatingai mėgsta kaitavimo entuziastai, kadangi čia įsikūręs jėgos aitvarų ir buriavimo centras. Dieną gaudyti vėją bangose, vakare ilsėtis su bendraminčiais – visa tai ir daugiau siūlo Svencelė. Į poilsiavietę galima atvykti su kemperiu. Atvykus automobiliu galima pasistatyti palapinę ar išsinuomoti ir nakvoti jūrinio tipo konteineriuose ant Kuršių marių kranto. Čia veikia nemokami dušai, yra kavinė, baras. Su profesionalų pagalba galima išmokti valdyti jėgos aitvarą – veikia kaitų mokykla.

Daugiau informacijos rasite čia.
Kempingas

Nidos kempingas

Nidos kempingas įsikūręs tarp Parnidžio kopos ir Baltijos jūros, vos už kelių minučių pėstute iki balto smėlio paplūdimio. Čia galima atvykti su kemperiu ar kita transporto priemone, pasistatyti palapinę, nemokamai naudotis dušais, bendra virtuve. Yra geriamas vanduo, elektra. Kempinge yra sauna su baseinu, lauko teniso kortai, krepšinio, vaikų žaidimo aikštelė. Galima išsinuomoti dviračius, elektrinius paspirtukus. Organizuojamos pažintinės kelionės ir žūklė Kuršių mariose su vietiniais laivais ir laiveliais.

Daugiau informacijos rasite čia.

Palangos kempingas

Pajūrio regioniniame parke esantis Palangos kempingas įsikūręs 600 metrų iki jūros, 5 km. atstumu nuo Palangos. Visa kempingo teritorija, apsupta pajūrio miško, su daugybe želdynų, yra gražiai sutvarkyta, aptverta, apšviesta, joje esantys keliai ir priėjimai išgrįsti betoninėmis korėtomis trinkelėmis. Vietos, skirtos palapinėms ir automobiliams – veja su drenuojančiu žvyro/skaldos pasluoksniu, visa kita teritorija – veja. Apsistojusieji kemperiuose bei palapinėse gali naudotis maisto gaminimo, sanitarinėmis higieninėmis patalpomis, savitarnos skalbykla. Lankytojai gali ne tik patogiai pernakvoti, bet ir puikiai praleisti laiką – čia yra jaukios pavėsinės, dvi krepšinio aikštelės, dvi teniso aikštelės, vaikų žaidimo aikštelės.

Daugiau apie kempingą informacijos rasite čia.

Olando kepurės kempingas

Moderniai įrengtoje Olando kepurės poilsiavietėje rasite puikias sąlygas poilsiui, sportui bei pramogoms. Nuo kempingo iki jūros tik 500 m. Karklėje įsikūrusiame kempinge yra kemperių stovėjimo aikštelės su visa pritaikyta infrastruktūra, veikia nemokamas bevielis internetas. Atskirose patalpose – WC, dušas, mini virtuvė. Visa kempingo teritorija aptverta, apšviesta naktį ir stebima vaizdo kameromis. Kiekvieną jūsų rytą pasitiks jūros ošimas ir ramybė. Galima apsistoti ir mediniuose kempingo nameliuose. Poilsio zonoje yra lauko baldai, vaikų žaidimų aikštelė, mini zoologijos sodas.

Daugiau informacijos rasite čia.

Pajūrio kempingas

Virš 25 vietų nameliams ant ratų ir daugiau nei 50 vietų palapinėms natūraliame pavėsyje ar saulėtoje vietoje – pasirinkti galėsite Jūs. Poilsiautojai čia gali nemokamai naudotis dušais, WC, valgomuoju su televizoriumi, virtuve, lauko baldais, kepsninėmis, laužavietėmis, vaikų žaidimo, krepšinio, tinklinio aikštelėmis, interneto ryšiu bei gauti naudingos turistinės informacijos. Yra skalbykla, pirtis.

Daugiau informacijos rasite čia.

Ventainės kempingas

Kuršių marių pakrantėje, juodalksnių apsuptyje, yra įrengtos palapinių aikštelės su pavėsine ir laužaviete. Vietos pakaks iki 50 palapinių. Svečiams siūloma įvairių pramogų – irklentės, baidarės, krepšinis, lauko ar stalo tenisas, lietuviška pirtis ir kt. Kempinge yra įrengta 30 aikštelių kemperiams su vandens, nuotekų ir elektros įvadais.

Daugiau informacijos rasite čia.

Poilsiavietės prie ežerų ir tvenkinių

Stovyklavietė „Paežerė“

Stovyklavietė įsikūrusi Platelių ežero pakrantėje, Plungės rajone, pušyne, turi 200 metrų smėlio paplūdimį ir gerą asfaltuotą privažiavimą. Poilsio vieta yra puikiai pritaikyta šeimyniniam poilsiui, žvejams mėgėjams. Mėgstama buriuotojų. Prie pavėsinių privesta elektra. Yra šulinys su geriamu vandeniu.

Daugiau informacijos rasite čia.

Kempingas - „Siesartis“

Molėtų rajone, prie Siesarties ežero esančioje stovyklavietėje – kempinge yra atskiros aikštelės su pavėsinėmis, 8 vietos kemperiams. Visose poilsiavietėse yra laužavietės, mediniai stalai ir suolai, atvesta elektra. Beveik visose stovyklavietėse yra pavėsinės, o dvejose - namukai. Stovyklavietėje yra viena geriamo vandens paėmimo vieta. Aprūpinama malkomis. Norintiems aikšteles nuomoja visai vasarai. Stovyklavietėje yra tinklinio ir krepšinio aikštelės, vaikų žaidimo aikštelės, valtys, kubilas. Netoliese yra Žvejybos ir medžioklės muziejus, Labanoro regioninio parko apžvalgos bokštas, aptvaras su auginamais danieliais.

Daugiau informacijos rasite čia.

Stovyklavietė „Kumpuoliukas“

Jeigu norite absoliučios ramybės, nuvykite į Zarasų rajoną, prie Kumpuoliuko ežero, kur didelėje, privačioje, saugioje teritorijoje įsikūrusi „Kumpuoliuko“ poilsiavietė. Poilsis ramioje gražioje aplinkoje, tinkantis visai šeimai. Čia rasite didelę pavėsinę, galėsite paplaukioti valtimi, laužavietėje išsikepti mėsos ar išsivirti žuvienės. Taip pat yra elektra, lauko maudykla, tiltas, žaidimo aikštelė, malkos, šaldytuvas.

Daugiau informacijos rasite čia.

Asavo stovyklavietė

Tai didžiausia su atnaujinta infrastruktūra ir viena populiariausių stovyklaviečių Gražutės regioniniame parke, Zarasų rajone. Stovyklavietė yra šiaurinėje Asavo ežero pakrantėje. Stovyklavietė yra 6 km nuo Salako, važiuojant keliu Salakas-Zarasai (per Rūsteikius). Pro stovyklavietę praeina Gražutės didysis ir mažasis dviračių žiedas.

Kempingas „Pušelė“

Šiuolaikiškai įrengtas kempingas „Pušelė“ įsikūręs prie švaraus ir gilaus Vištyčio ežero. Tinka ramaus poilsio ieškantiems keliautojams. Laisvalaikį galima leisti plaukiojant vandens dviračiais, valtimis, baidarėmis, kanojomis, žaisti tinklinį, biliardą, krepšinį, stalo tenisą, pasikaitinti mobilioje saunoje. Kempingo teritorijoje yra muziejus „Metalo fantazija“. Kempinge yra uždrausta naudotis garsine – muzikine aparatūra 24 val. (visą parą).

Daugiau informacijos rasite čia.
Stovyklavimas prie ežero

Sabalunkų stovyklavietė

Stovyklavietė pritaikyta žmonėms, turintiems judėjimo negalią, tačiau joje laukiami visi lankytojai. Stovyklavietėje įrengta baidarių prieplauka, valties įleidimo vieta, automobilių stovėjimo aikštelė, tualetas su porankiais. Stovyklavietė įrengta Luodžio ežero pietvakarinėje dalyje. Pasiekiama važiuojant keliu Salakas – Dūkštas, 1 km atstumu nuo Salako.

Kempingas „Obuolių sala“

Molėtų rajone, Grabuosto ežero saloje esanti poilsiavietė, – tai modernus kempingas, kuriame gausu pramogų: tinklinio, lauko teniso, vaikų žaidimų aikštelės, pirties kompleksas su sale ir terasa ir kt. Poilsiautojams skirti dviračiai, valtys, baidarės. Yra šašlykinės. Veikia restoranas. Nakvynei galima pasirinkti tinkamas poilsines – keturių vietų su patogumais skirtos šeimoms ir dviejų vietų su bendrais dušais ir wc . Kempinge yra įrengtos aikštelės su visais prisijungimais autokaravanams, o dalis salos skirta palapinių įsirengimui, pasirenkant vietą prie ežero kranto ar obelų pavėsyje. Norint tik praleisti dieną saloje, išsikepti lauko kepsnių ar pasimaudyti, užsiregistravę administracijoje ir susimokėję iškylos mokestį, galėsite pasirinkti Jums tinkamą vietą.

Daugiau informacijos rasite čia.

Mindūnų kempingas

Molėtų rajone, šalia aukščiausio apžvalgos bokšto Lietuvoje, rasite Mindūnų kempingą, kuriame yra kemperių stovėjimo aikšteles, kuriose galima naudotis elektra. Yra kemperių kanalizacijos ir vandens papildymo aikštelė. Atvykstantiems su savo valtimis yra įrengta speciali valčių įleidimo į ežerą aikštelė. Prie ežero sukurtos poilsio zonos su lauko baldais ir laužavietėmis, prie kurių galima statyti palapines ir transporto priemones. Yra administracinis pastatas su bendro naudojimo erdvėmis: dušais, skalbykla, virtuve. Veikia nemokamas bevielis internetas. Yra pirtis, kubilas, krepšinio, tinklinio, futbolo, vaikų žaidimų aikštelės. Kempingo teritorija aptverta, apšviesta naktį ir stebima vaizdo kameromis. Kempinge galima išsinuomoti baidares, valtis, dviračius.

Daugiau informacijos rasite čia.
Palapinė

Kempingas „Bitėnų valtinė“

Poilsio ir vandens pramogų centre vasarą veikia palapinių miestelis, kuriame galite pasistatyti savo palapinę. Ant medinio pagrindo statomos šešių vietų palapinės. Palapinė turi dengtą prieangį, du miegamuosius skyrius 3+3. Miegamuosiuose yra čiužiniai, pagalvės, apklotas. Palapinėse įvesta elektra, yra dušai, tualetai, nemokamas internetas. Lankytojams veikia kavinė-baras ant vandens. Galimos keliones kajakais ir baidarėmis. Sutvarkytas paplūdimys, yra vandens čiuožykla, plaukiojanti pirtelė. Veikia turistinio inventoriaus nuoma.

Daugiau informacijos rasite čia.

Kempingas „Harmony Park“

Prienų rajone esančio kempingo teritorijoje yra keturios atskiros virtuvėlės, dušai. Poilsiavietės viduryje yra erdvus namelis su sale, tinkamas įvairiausioms pramogoms. Netoliese rasite patogiai įrengtą laužavietę. Didelėje komplekso teritorijoje yra daug ir įvairių pramogų: žirgynas, hipodromas, tvenkiniai maudynėms, viską supantys šimtamečiai miškai, jaunas ąžuolynas, SPA ir vandens pramogų zona ir kt.

Daugiau informacijos rasite čia.

Kempingas „Kurtuvėnai“

Vaizdingoje regioninio parko teritorijoje Kurtuvėnų dvaro pramogų komplekse galima pasimėgauti ne tik vandens sportu ar žvejyba, bet žygiais pėsčiomis, dviračiais, net pajodinėti žirgais. Čia pat įsikūręs gerai įrengtas Kurtuvėnų dvaro žirgynas. Yra jojimo mokykla. Čia siūloma daug visokiausių ekskursijų ir edukacinių programų. Kempinge veikia nemokamas bevielis internetas, yra 50 vietų palapinėms, pilnai įrengta virtuvė, vaikų žaidimų, tinklinio aikštelės, tualetai, kriauklės, dušai, skalbykla. Netoli yra parduotuvė, nutiestas dviračių takas. Kemperiams yra prisijungimai prie elektros, vandentiekio, kanalizacijos.

Daugiau informacijos rasite čia.
Kempingas

Stovyklavietės prie upės

Stovyklavietė „Pakalnė“

Stovyklavietė yra prie pat Dubysos upės, Raseinių rajone. Joje yra 7 pavėsinės, kuriose yra apšvietimas ir elektra, dušai, taip pat šašlykinė. Vienoje pavėsinėje gali apsistoti 10-20 asmenų. Jei kompanija didesnė, rekomenduojama rinktis Dvarviečių stovyklavietę. Stovyklavietėje yra geriamas šaltinio vanduo. Taip pat tinklinio, futbolo, krepšinio, vaikų žaidimo aikštelės. Veikia bevielis internetas. Galima užsisakyti kubilą.

Daugiau informacijos rasite čia.

Puvočių stovyklavietė

Varėnos rajone, Dzūkijos nacionaliniame parke, Merkio ir Grūdos upių santakoje, esančioje stovyklavietėje įrengtos 4 pavėsinės, yra lauko baldai, laužavietės, informaciniai stendai. Tradiciškai čia kasmet vyksta skautų, baidarių slalomo mėgėjų renginiai, žvejų varžybos. Per stovyklavietę praeina dviračių tako maršrutas. Ši stovyklavietė – viena populiariausių Varėnos rajone.

Daugodų stovyklavietė

Raseinių rajone esančioje stovyklavietėje yra krepšinio ir tinklinio aikštelės, lauko baldai, automobilių stovėjimo aikštelės, informaciniai stendai. Čia patogu pradėti ar pabaigti kelionę upe.

Stovyklavietė „Grikucis“

„Grikucio“ stovyklavietė įsikūrusi netoli Vilniaus, Varėnos rajone, ant Merkio upės kranto, apsupta pušynų. Stovyklavietėje rasite pavėsinę, laužavietę, tinklinio bei krepšinio aikšteles, hamakus. Galima ir pažvejoti, o vakare išsivirti gardžią žuvienę ant laužo. Yra galimybė užsisakyti kubilą bei pirtį.

Daugiau informacijos rasite čia.

Pusiasalyje esanti stovyklavietė

Stovyklavietė yra įsikūrusi jaukiame gamtos kampelyje, ežeringame Zarasų rajone. Stovyklavietė iš visų pusių apsupta vandens – Antalieptės marių bei kitame slėnyje esančios Šventosios upės. Šiltus vasaros vakarus galite praleisti laužo šviesoje ar stebėti, kaip leidžiasi saulė žiūrint į Antalieptės marias. Stovyklavietėje yra tinklinio aikštelė, krepšinio aikštelė, vaikų žaidimo aikštelė, nuomojama valtis, mobili pirtis, baidarės žygiui upe.

Daugiau informacijos rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)