Kiekvieną vasarą Palangoje dirbantis ir poilsiaujantis DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas tikina, kad Palanga yra geriausiai turizmui paruoštas, daugiausiai kultūros, pramogų ir kitokio veiksmo siūlantis kurortas Lietuvoje.

“Tiesa, šis miestas vienodai ir populiarus ir nekenčiamas. Kažkuriuo laiku jis pasigadino įvaizdį su betvarke ir rusiška estrada Basanavičiaus gatvėje. Prieš kokius dvidešimt metų gal taip ir buvo, bet metai iš metų Palanga keičiasi, gražėja ir siūlo vis daugiau ir daugiau. Jeigu buvote vienas tų, kurie sakė: niekada čia nevažiuosiu, linkiu persigalvoti”, - teigia O. Gasanovas.

Pasak Orijaus, šis pajūrio miestas tinka tiek paprastam kaimo žmogui, kuris nenori jokių įmantrybių, tiek ponišką poilsį mėgstančiam poilsiautojui, kuris renkasi aukštąją kulinariją. Maitinimo vietų įvairovė jam ypač patinka, todėl yra sudaręs ir visą TOP’ą, kur reikėtų pavalgyti (jį rasite ČIA).

“Dar vienas Palangos pliusas: ji pilna visko. O man patinka veiksmas, tiesiog neapkenčiu nieko neveikti. Net kai pliaupia lietus, net ir žiemos sezonu – čia visada atsiranda veiklos. Sanatorijos ir viešbučiai siūlo SPA paslaugas, atsirado baseinas, vandens parkas, nuostabūs dviračių takai, kino teatras, teatrai, koncertai, parodos, romantiškos vietos gamtoje. Kuriame Lietuvos kurorte dar yra tiek visko? Nei Druskininkuose, nei Nidoje...”, - pagyrų kurortui negailėjo keliautojas.

Orijus keliaudamas su didele kompanija nuomojasi namą ar kotedžą. Nakties kaina tokiose vietose vyruoja nuo 100 iki 200 eurų, todėl išsidalijus šią sumą, pavyzdžiui, šešiese nuomos kainos negąsdina. Nakvyne dviviečiuose kambariuose jis renkasi tik iki liepos mėnesio, kai kainos dar ne tokios aukštos – naktis dviem viešbutyje su pusryčiais kainuoja 50-100 Eur.

Paklaustas, kokias nemokamas pramogas yra atradęs Palangoje O. Gasanovas jų įvardijo ne vieną. Bene labiausiai jam patinka tai, kad po Palangą ir jos apylinkes visur gali važinėtis dviračiu, nes visur yra tam skirti takai.

Orijus Gasanovas

“Aš mėgstu paplūdimį saulėtekio ir saulėlydžio metu, kai žmonių būna labai mažai. Keliuosi anksti, kartais ir 6 val. ryto. Tuo metu labai smagu maudytis. Anksti ryte, tikriausiai kiekvieną dieną, pliaže, prie tilto, dešinėje pusėje, vyksta jogos pamokos. Susirenka entuziastai ir maždaug valandą po atviru dangumi atlieka pratimus. Kiekvieną vasarą tų žmonių ten renkasi vis daugiau ir daugiau. Baras “I Love Palanga” kiekvieną vakarą rengia nemokamus kino seansus po atviru dangumi. O baras “Kablys” siūlo populiarių grupių ir atlikėjų koncertus, bent kelis kartus per savaitę jie būna nemokami.

Nuostabios gamtos mylėtojams rekomenduoja Nidą

Asmeninis kelionių planuotojas Žygimantas Barysas yra Nidos miesto gerbėjas. Dar būdamas vaikas jis ten leisdavo visus vasaros mėnesius, todėl Nida jam tarsi antrieji namai.

“Nidos magija prasideda dar tada, kai su keltu persikeli iš Klaipėdos į Neringos miestą. Atrodo, kad atsirandi kitame pasaulyje. Nida – labiausiai patinkanti Neringos gyvenvietė. Ten, mano galva, puikus ramaus ir aktyvaus poilsio balansas. Čia nuostabi gamta, mieli atvykstantieji, yra gerų restoranų”, - pasakoja Ž. Barysas.

Žygimantas Barysas

Dažniausiai Nidoje jis apsistoja kūrybiškuose svečių namuose, buvusioje Rašytojų sąjungoje: “Nors ši vieta toli gražu netviska prabanga, bet turi kitokios magijos, atmosfera ten nuostabi, o panoraminis restoranas ant stogo leidžia matyti kerinčius vaizdus. Nakvynė dviviečiame kambaryje tekainuoja apie 50 eurų, todėl dažniausiai ši kaina ir lemia mano pasirinkimą.”

Per daugelį metų Ž. Barysas yra gyvenęs skirtingo tipo vietose: nuo prabangių poilsio namų iki privačių būtų, kuriuos nuomoja vietiniai Nidos gyventojai, tačiau jis įsitikinęs, kad nėra per daug svarbu, kur apsistoji Nidoje, svarbu joje būti.

“Nidoje man patinka tiesiog važinėtis dviračiu ar riedučiais, kartą per metus stengiuosi laivu plaukti iki Lietuviškosios Venecijos – Mingės kaimo. Taip pat patinka Nidoje eiti grybauti, žinau porą gerų vietelių netoli Senojo aerodromo. O pati geriausia nemokama pramoga, kuria galima mėgautis Neringos mieste, - pasivaikščiojimas po Mirusias kopas. Jautiesi tarsi kitoje planetoje, kai tarpusavyje susimaišo kerinti gamta, tyras oras, o tu jautiesi tarsi mažas taškelis didelėje planetoje”, - patarimais dalijosi kelionių ekspertas Ž. Barysas.

Mirusios kopos Neringoje

Žmonės net nežino kiek daug yra nemokamų pramogų

Vietinio turizmo skatintoja Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė tikina, mėgstanti keliauti į užsienį, bet stengiasi tai daryti šaltuoju metų laiku, o vasarą renkasi poilsį Lietuvoje. VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ produktų ir rinkodaros vadovė vasarą su šeima keliauja po įvairius Lietuvos regionus, o ilgesnėms atostogoms renkasi poilsį tarp Palangos miesto centro ir Šventosios esančiose Kunigiškėse.

“Kunigiškės vis labiau vystomos ir pritaikomos turizmui – atsiranda naujų apartamentų, svečių namų. Žinoma, ne visa infrastruktūra taip greitai vystoma kaip norėtųsi, bet tikimės, kad situacija vis gėrės. Labiausiai pajūryje mane džiugina, kad turime tokią prabangą kaip 90 kilometrų ilgio dviračių takas, kokio neturi kitos Baltijos šalys. Šis takas yra tikrai labai pamėgtas poilsiautojų ir, galbūt, jį jau reikėtų platinti”, - lietuvių aktyvumu žavėjosi I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė

Aktyvi vietinio turizmo mėgėja džiaugėsi, kad Palangoje vasarą galima rasti daugybę nemokamų pramogų – pučiamųjų orkestro koncertai, pasivaikščiojimas Tiškevičių dvaro parke, Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamos nemokamos treniruotės, o šeimoms su vaikas būtina aplankyti lietuviškų pasakų parką, kur galima ne tik perskaityti pasaką, bet ir, paspaudus specialų mygtuką, išgirsti ją sekamą Ingos Valinskienės balsu.

“Komercinės pramogos Basanavičiaus tikrai nemažai kainuoja, bet žmonės net nežino kiek daug yra nemokamų pramogų. Palangos turizmo ir informacijos centras ne tik teikia informaciją apie nemokamas pramogas, bet ir organizuoja nieko nekainuojančias ekskursijas tiek lietuvių, tiek rusų kalba. Aš pati dalyvavau tokioje ekskursijoje ir sužinojau daug įdomių ir naujų dalykų apie ši miestą, todėl rekomenduoju išbandyti”, - tikino I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)