Klaipėda – Nida

52 km dviračių takas, vinguriuojantis per Kuršių neriją, – įspūdingiausias Lietuvoje. Kelionė prasideda keltu iš Klaipėdos, Lietuvos jūrų uosto, ir veda Nidos link. Maršrutas driekiasi per Kuršių nerijos nacionalinį parką, kurį UNESCO pripažino vienu iš unikalių gamtos ir kultūros paveldo objektų Baltijos jūros regione. Kuršių nerijos kraštovaizdis – tai gamtos ir žmogaus taikaus sugyvenimo pasekmė. Čia labiausiai žavi pušynai, vėjo pustomos smėlio kopos, nuo kurių atsiveria nuostabūs vaizdai į Baltijos jūrą ir Kuršių marias.

Išsibarsčiusios gyvenvietės – Juodkrantė, Pervalka, Preila ir Nida – traukia akį autentiškomis žvejų sodybomis, dengtomis nendriniais stogais, stūksančiais pamario švyturiais, paslaptis saugančiomis medinėmis Raganų kalno skulptūromis, netoliese įsikūrusia unikalia kormoranų ir pilkųjų garnių kolonija. Erdvūs auksinio smėlio paplūdimiai vilioja pailsėti ir atsigaivinti jūros bangose.


Klaipėda – Šventoji




40 km maršrutas – ieškantiesiems ne tik gražios gamtos, bet ir besidomintiesiems istoriniu palikimu. Nuo Klaipėdos dviračių takais pasieksite Šventąją, kurios kopose rymo trys „Žvejo dukros“, kabo beždžionių tiltas. Pakeliui galėsite aplankyti Pajūrio regioninio parko įžymybes: aukščiausią Lietuvos pajūrio skardį – Olandų kepurę, senąsias kuršių kapinaites Karklėje, ledyninės kilmės Plazės ežerėlį ir Nemirsetos pajūrio kopas. Vasaros sostine vadinama Palanga vilios gražiaisiais paplūdimiais, saulėlydžiais, stebimais nuo jūros tilto, romantiška Meilės alėja, Gintaro muziejumi.

Dviračių takai Kuršių nerijoje



Įspūdingas 24 km žiedinis dviračių maršrutas Žemaitijos nacionaliniame parke vingiuoja aplink Platelių ežerą. Pradėję kelionę Plateliuose, aplankykite Žemaitijos nacionalinio parko ir Užgavėnių kaukių ekspozicijas, medinę Šv. Petro ir Povilo bažnyčią. Tęsdami kelionę šiuo maršrutu būtinai užsukite į Šaltojo karo muziejų (buvusią požeminę raketų paleidimo aikštelę).



Dviračių maršrutai Vilniuje




Vilnius – puikus miestas dviratininkams. Iš beveik bet kurios jo vietos per keliolika minučių iš miesto šurmulio galima ištrūkti į gamtą. Bemaž visą miestą išvengiant judrių gatvių įmanoma pervažiuoti patogiais, žalumoje skendinčiais dviračių takais. Tuo įsitikinsite susiruošę iš Katedros aikštės numinti į Europos parką (23 km). Apžiūrėti Vilniaus senamiestį važiuojant dviračiu – patogu ir smagu.

Pamatysite daugiau, nei eidami pėsčiomis ar važiuodami automobiliu, o kartu ir pasimankštinsite! Vilniaus senamiestis – vienas didžiausių ir gražiausių senamiesčių Vidurio bei Rytų Europoje. Jame gausu architektūros, kultūros paminklų, muziejų ir galerijų. Tad greitai po jį keliauti nepavyks, nes kas keletą metrų – įdomus, vertas atidesnio žvilgsnio objektas.

Jei ketinate ne tik pasivažinėti, bet ir užsukti į muziejus, bažnyčias, kitas lankytinas vietas ar užkąsti kavinėje, pasirūpinkite savo ar nuomoto dviračio saugumu.

Dviračių takas Pilies gatvėje

Trakai ne veltui vadinami ežerų kraštu. Trakų rajone telkšo beveik 200 ežerų. Nemažai jų supa ir patį Trakų miestą: tai Galvės, Lukos (Bernardinų), Nerespinkos, Totoriškių, Gilušio, Lovkos, Babruko, Skaisčio, Akmenos ir kiti ežerai bei ežeriukai. Atrodo, kad šiame krašte karaliauja vanduo, o sausuma nuolankiai jam užleidžia vietą.

Visi Trakų ežerai gražūs, bet nė vienas neprilygsta nuostabiajai Galvei. Tai vienas didžiausių Trakų krašto ežerų ir vienas giliausių Lietuvoje. Jo krantai išraižyti daugybės įlankėlių, jį puošia 21 sala. Vaizdingąją Galvę mėgsta vandens turistai, nardytojai, poilsiautojai, joje treniruojasi irkluotojai, vyksta varžybos ir regatos. Kviečiame jus į 18 km kelionę dviračiu palei Galvę nuo Trakų pusiasalio pilies iki Užutrakio dvaro ir atgal.



Dviračių maršrutai Kaune




Pažinti Kauno tarpukario architektūrą galima ir minant dviračio pedalus. Ilgėjantis dviračių takų tinklas su gražiausiomis panoramomis į Nemuną ar Nerį, galimybė dviračiu nuvažiuoti iš vieno miesto galo į kitą ar net keliasdešimt kilometrų už Kauno – tikras džiaugsmas dviračių mėgėjams!

Dviračių trasa Kaunas–Kačerginė siekia beveik 35 km, tad tokiam maršrutui įveikti prireiks ir kelių valandų, tačiau dviračių mėgėjams tai didžiulė pramoga.