1. Šiauliai – Naisiai – 18 km.

Ko nedavė gamta, sukūrė žmogus. Baltų arena, Saulės aikštė, Triušių sala ir kiti objektai, kurie sulaukia dėmesio visais metų laikais. Žiemą galima leistis nuo kalnų, o vasarėjant pasimėgauti vandens ramybe. Naisiuose svarbiausia šeima, todėl čia laukiami įvairaus amžiaus lankytojai, mažiausi ras pramogų, o vyriausi – ramybę.

2. Šiauliai – Gruzdžių juodosios keramikos dirbtuvės – 23 km.

Juodoji keramika... Skamba magiškai, ar ne? Apie šios keramikos rūšies subtilybes, vertę ir atsiradimą valandų valandas gali pasakoti keramikė Regina Mataitienė.

3. Šiauliai – Mini Zoo ir alpakos – 25 km.

Ar alpakos nukonkuruos gražuolius elnius? Kiek megztinių per gyvenimą „pagamina“ alpaka? Atsakymus į šiuos klausimus pateiks alpakų ūkio Dargaičiuose šeimininkai. Užsukite ir į mini zoo, kuriame ir triušiai, ir avys, ir asiliukai. Pažinti, paliesti, užuosti – jaukiausias zoologijos sodas Šiaurės Lietuvoje laukia lankytojų.

4. Šiauliai – Kuršėnų L. Ivinskio kalendorių muziejus – 27 km.

Išmetate senus kalendorius? O be reikalo! Kuršėnuose Lauryno Ivinskio vardo kalendorių muziejus minės 40-etį, būtent prieš tiek metų viena mokytojų pradėjo rinkti šiuos leidinius. Kiek šiuo metu kolekcijoje kalendorių – jūsų užduotis suskaičiuoti.

5. Šiauliai – Kuršėnų vyniotinis – 27 km.

Lankytis Kuršėnuose ir neparagauti vietos vyniotinio – tolygu nuodėmei. Tirpstantis burnoje desertas yra miestelio pasididžiavimas. O mėgstantys gaminti namuose gali įsigyti J. Kiriliausko parengtą knygą „Kuršėnų vyniotinio“ istorija“ ir patys išmėginti receptą.

6. Šiauliai – Bubių dvaras – 15 km.

„Grafo Zubovo“ viešbutis-restoranas įsikūręs restauruotame XIX amžiaus grafo Zubovo dvare, Bubių gyvenvietėje. Senojo gyvenimo aura ir rūšinio vyno istorijos edukacijos programa. Prabangos skonis visai netoli Šiaulių – verta išbandyti.

7. Šiauliai – Girnikų piliakalnis – 25 km.

Gamtos ir gražių vaizdų mėgėjai negali atsispirti įkopti į šį piliakalnį, o ir vaizdas – lyg ant delno. Baltuoja Kurtuvėnų bažnyčia, tyvuliuoja vandenys. Įsivaizduojate – nuo kalno matosi Šatrijos kalnas (Pašatrijos piliakalnis, Telšių raj.), Kalniškių piliakalnis (Kelmės raj., Užvenčio seniūnija) bei kiti kalnai.

8. Šiauliai – Kurtuvėnai – 22 km.

Baltas perlas skaidrių vandenų apsupty – taip galėtume pristatyti Kurtuvėnų bažnyčią. Ir miestelis ne tik ja didžiuojasi, bet ir atkurtu dvaro kompleksu bei vasarą vykstančiu teatro festivaliu. Pralėkti ant žirgų žaliais miškais Kurtuvėnuose gali kiekvienas.

9. Šiauliai – Svilės šaltiniai – 30 km.

Šiauliečiai šiuos šaltinių vandenis vadina stebuklingais, gydančiais. Vežasi namo įvairiose talpose tą gyvą vandenį, jį geria, gamina maistą. Šaltiniai yra ir didžiausi Lietuvoje pagal užimamą plotą ir treti pagal išmetamo požeminio vandens kiekį. Įsivaizduokite net šimtą šaltinio akių, iš kurių išteka šaltavandenis Svilės upelis!

10. Šiauliai – Juodlės pažintinis takas – 30 km.

4,5 km ilgio take aplink Juodlės ežerą įrengta 12 stotelių su stendais, paukščių stebėjimo ir pelkės apžvalgos bokšteliais bei medinis takas per pelkę. Sustokite ir stebėkite gamtos paveikslą - perėjimo ir veisimosi metu čia sutinkama apie 30 paukščių rūšių. O kur dar poravimosi ritualai, šokiai, garsai. Juodlės ežeras traukia visus ir šaltuoju metų laiku. Vasarą atgaivos gamtoje ieško miestelėnai ir gamtininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)