Kai esi vaikas – atradimų ir linksmybių semiesi Kazlų Rūdoje ir Kalvarijoje, kai įsimylėjęs – neri į jaunatviško šėlsmo kupiną Marijampolės gyvenimą, sukūręs šeimą – keliauji į gamtos ir istorijos grožybėmis turtingą Vilkaviškį, o kai pats sulauki brandaus amžiaus, kartu su tėvais atvažiuoji į Šakius – poniškųjų privilegijų ir nepamirštamų įspūdžių patirti! Tačiau nesiūlome vadovautis būtent šia idėja.

Visos savivaldybės laukia lankytojų paruošusios turiningų maršrutų planus ir kiekvienai amžiaus grupei atras ką pasiūlyti, rašome pranešime spaudai.

Šeimai - gamtos kryptis

Šeimoms su mažais vaikais rekomenduojamos kryptys – Kalvarija ir Kazlų Rūda, kurios išsiskiria miškuose kuriama rekreacija, įvairiais kraštovaizdžio draustiniais.

Kazlų Rūdoje galima aplankyti aukščiausią miško vietą, pažintinį miško taką su Stihl virvių parku, o Kalvarijoje lankytojų laukia zooparkas, kur mažieji bičiuliai ne tik turės galimybę pirmąjį kartą pajodinėti poniu, bet ir susipažinti su egzotiniais gyvūnais, kol vyresnieji domėsis istorine Molotovo linija ar stebės motokroso varžybas.

Kalvarijos

Kas į Majemį?

Įspūdingu spalvų, šviesos ir vandens žaismo spektakliu naktį virstanti Marijampolė vilioja įsimylėjėlius, norinčius jaukiai ir romantiškai praleisti laiką. Unikaliais menininkų darbais išgarsėjęs miestas traukia ne tik lietuvius, bet ir turistus iš svetur.

O tu, ar jau turi asmenukę lietuviškame Majemyje? Čia asmenukės nepasidaryti tiesiog negali! Jeigu mėgsti aktyvias pramogas, nori pamatyti, kaip šimtametė kultūra susijungia su moderniu menu arba esi įsimylėjęs – Marijampolė – tavo pasirinkimas!

Marijampolė

Mažasis Paryžius Suvalkijoje vilioja atrasti Napoleono pėdsakus

Vidutinio amžiaus keliautojus, paviliotus gimtojo krašto istorijos paslapčių, mažuoju Paryžiumi vadinamas Vilkaviškio miestas pakvies atrasti Napoleono pėdsakus ir istorinius žydų kultūros takus. O netoliese – Suvalkijos perlu vadinamas Paežerių dvaras, kur laukia užburiantis ledo skulptūrų ir ugnies spindesys, skambūs muzikos festivalių akordai, Sūduvių amatų šurmulys.

Vilios gilių kava kvepianti Jono Basanavičiaus gimtinė ir 30-metį švenčiantis Tautos ąžuolynas. Lauks ne tik daugiau kaip 600 plaktukų turintis muziejus Degučiuose, neįtikėtinos paslaptys po Kybartų geležinkelio stotimi esančiuose požemiuose, bet ir paslaptinga edukacinė kelionė „Gižai-liepų kaimas“. Gamtos mylėtojus apstulbins Suvalkijos kalvos ir įspūdingos Vištyčio ežero pakrantės.

Vilkaviškis

Šakiai – poniškųjų privilegijų kraštas

Skambiom dainom apdainuotas, saldžiausiom mėlynių uogomis nusagstytas, tyromis upėmis srovenantis, gardžiais valgiais viliojantis, darbščių rankų puoselėjamas, didžius laikus iki pat šiandien menantis Šakių kraštas kviečia pažinti, atrasti, išgirsti, pajausti ir išragauti.

Kodėl Šakių rajonas? Nes tai atviros didikų dvarų durys ir šimtmečius puoselėjamos tradicijos, tautinio paveldo gardumynus kepantys, spaudžiantys ir brandinantys ūkiai, tūkstančiais gervių stulbinantys ir didingais vaizdais užburiantys gamtos draustiniai, kariliono varpais skambantys miestai ir festivaliais aidintys miesteliai. Sveiki atvykę i Poniškų privilegijų kraštą, kur jūsų laukia rinktiniai maršrutai ir nepamirštamos patirtys!

Mamos, močiutės, kurias domina šakočio kepimas, sūrio gamyba, o gal Kidulių krašto vyno degustacija bei kiti įvairaus amžiaus lankytojai, puoselėjantys Lietuvos paveldą ir norintys bent vienai dienai pasijusti ponais, kviečiami užsukti į Šakius.

Šakiai – atvers didikų dvarų duris, supažindins su šimtmečiais puoselėjamomis zanavykų krašto tradicijomis, kulinariniu paveldu, įvairiomis pažintinėmis edukacijomis ir užburiančia Suvalkijos lygumų gamta bei nuostabiais piliakalniais.

Šakiai

Pažinti Suvalkiją - nepaprastas žemėlapis

4 gyvenimo etapų kelionės iniciatoriai ir sumanytojai lankytojus kvies susipažinti su 5 savivaldybių parengtu Suvalkijos įdomiausių vietų žemėlapiu. Šis žemėlapis bus platinamas ne tik penkiose savivaldybėse ir trijuose turizmo informacijos centruose, bet ir visoje Lietuvoje esančiose parduotuvėse „Žalia stotelė“ bei „Olerex“ degalinėse.

Pradinis jo tiražas sieks daugiau nei 25 tūkst. egzempliorių. Juo ateityje bus galima naudotis ir virtualioje erdvėje, elektroninė žemėlapio versija bus prieinama internetu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)