Vasaros orai pagal ąžuolą

Vis dar lankomiausiu išliekantis Anykščių rajono objektas – Medžių lajų takas – šią vasarą ilgina savo darbo valandas. Nuo pirmosios birželio iki paskutiniosios rugpjūčio dienos, stebėti A.Baranausko apdainuoto „Anykščių šilelio“ lajas, galėsite nuo 10:30 iki 21:00 kiekvieną dieną.

Paprastas pasivaikščiojimas taku ties medžių viršūnėmis, nesuteiks tiek emocijų, kaip pasivaikščiojimas su gidu, jeigu norite sužinoti, po kokiu medžiu stovint gerėja nuotaika ar ką reiškia, kai pirmiau už uosį išsprogsta ąžuolas, užsisakykite edukacinę programą „Anykščių šilelis: miškas kitaip“.

Medžių lajų taką pasiekti galite keliaudami automobiliu, dviračiu, pėstute ir autotraukinuku. Nuo birželio pradžios grįžta reguliarūs autotrukinuko reisai nuo Dainuvos slėnio iki Medžių lajų tako – tai išties puiki atrakcija ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Anykščiai – pojūčių kraštas

„Dažnai miške lietuvis, ko verkia, nežino“ – taip miško sukeltus išgyvenimus aprašė A.Baranauskas maždaug prieš 150 metų. Šiandien Anykščiai siūlo kur kas didesnę pojūčių įvairovę. Prigimtiniai gamtos mylėtojai vis dar gali miške pajusti skruzdėlyno kvapą ar išgirsti vidurnakčio tylą.

O aktyviems keliautojams siūlome pajusti vėjo kedenamus plaukus, kai skriejate rogutėse nuo Kalitos kalno, išbandyti siauruosius geležinkelio bėgius važiuojant Siauruku tik mieste, trumpąją atkarpą, atgaivinti azarto pojūčius pramogaujant lenktyniniais bagiais Anykščių kartodrome, išgyventi laimę radus teisingą kelią iš labirintų ar tiesiog pasimėgauti skrydžiu virš Šventosios upės.

Kaip gi be naujienų

Dažnas poilsiautojas sugrįžtantis į Anykščius vis užklausia – o ką šiemet turite naujo? Palaikydami naujienų ritmą siūlome stebėti žvaigždes plaukiant plaustu per gražuolį Rubikių ežerą, išbandyti savo loginį mąstymą naujame pabėgimo kambaryje, pasivaikščioti basų pėdučių parke, užsisakyti gamtinę ekskursija po Anykščių regioninį parką, dar labiau pasiklysti išsiplėtusiame Labirintų parke, užsukti į naminių gyvūnėlių muziejų pažiūrėti, kaip gyvena triušiukai, ožkytės, avytės, arkliukai.

Naujiena tai jog turistinė informacija šiemet teikiama ir miesto centre, A.Baranausko aikštėje pametę į sėdmaišius sukritusius žmones, žinokite jie naršo, nes sėdi po bevielio 4G interneto skliautu. Taip pat, vienas geriausių Lietuvoje, baseinas „Bangenis“, veiks visą vasarą ir lankytojai kasdien galės mėgautis Spa malonumais, o ieškantys įdomesnių veiklų, jau dabar gali registruotis į „Bangenio“ vasaros akademiją, kurioje dienos stovyklos organizuojamos nuo kūdikių iki senjorų!

Švenčių gidas

Iš minėtų 13 savaitgalių keletą paskirkite šventėms. Jau pirmąjį birželio šeštadienį Niūronyse vyks „Bėk bėk, žirgeli!“ – tai unikali, vienintelė Lietuvoje, žirgui dedikuota šventė, kurios pagrindinis akcentas – žirgas. Čia žirgai rungiasi konkūro varžybose, dalyvauja lenktynėse, šalia vyksta arklių kaustymo varžytuvės, tradicinių amatų muge, mėgėjiškų teatrų festivalis.

Puntuko garbei pavadintas sunkiosios muzikos festivalis „Velnio akmuo“ šiemet vyks liepos 12 – 15 dienomis. Keturias dienas iš Dainuvos slėnio aidės velniški trenksmai – madingas rokas, rinktinis metalas, o į Anykščių gatvės pasklis originalios saviraiškos juodus drabužius dėvintis jaunimas. Tai vienas ryškesnių muzikos festivalių po atviru dangumi Baltijos šalyse.

Per Šv. Onos atlaidus tradiciškai vyksta Anykščių miesto šventė, suburianti visus anykštėnus. Ryte vyksta bendri pusryčiai, per kuriuos miesto meras visus vaišina savo bičių medumi. Centrinė aikštė pasipuošia spalvingais gėlių raštais, sukurtais tarptautinio floristinių kilimų konkurso dalyvių. Jei norite pajusti ore tvyrantį bendrystės jausmą, atvykite liepos 20-22 dienomis, nes ši šventė kuriama ir mieste, ir kiekvienuose namuose.

Rudenėjant Anykščiuose susirenka dainuojamosios poezijos atlikėjai. Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ šiemet vyks rugpjūčio 17 – 18 dienomis. Pušų apsuptyje klausantis lyriškų melodijų norisi sustabdyti laiką, o sekančią akimirką sau pasižadi kad vėl čia sugrįši...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)