Rugpjūčio 13 d., sekmadienį, pirmą kartą Šilalėje organizuojamas bėgimas, kuris skirtas visiems, mylintiems aktyvų laisvalaikį bei norintiems pažinti nematytas vietas. Idėja, suburti aktyvią Šilalės bendruomenę ir surengti sporto šventę, buvo puoselėjama ne vienerius metus. Juk būtent Šilalės rajone savo karjeras pradėjo daug garsių sportininkų – broliai krepšininkai Lukas ir Linas Lekavičiai, irkluotoja Donata Vištartaitė-Karalienė, dviratininkas Ramūnas Navardauskas, akrobatinio skraidymo meistras Jurgis Kairys, futbolininkai Ugnė Šmitaitė ir Edvinas Gertmonas. Be to, vyks Lietuvos galiūnų parodomosios varžybos, kuriose dalyvaus Vido Blekaičio komanda.

Rugpjūčio 14 d., pirmadienį, susirinkusiuosius džiugins nuostabaus balso operos solistas Liudas Mikalauskas, atlikdamas puikiai visiems žinomo maestro Vytauto Kernagio dainas. Dainuojamosios poezijos vakarą vainikuos fejerverkai.

Daugiausia šventės svečių ir žiūrovų tikimasi sulaukti antradienį, rugpjūčio 15 d. Šventės dalyvių lauks koncertai, parodos, sporto rungtys, spektakliai, meno plenerai, įvairūs pasirodymai, amatininkų mugės ir pramogos. Norinčiuosius Šilalės tvenkinyje kateriu plukdys gaisrininkai, savo originaliu ir įspūdingu gimnastikos pasirodymu stebins gatvės komanda „Street wariors“. Be to, turėsite puikią galimybę išvysti miesto centrą puošiančią milžinišką smėlio skulptūrą, kurioje atvaizduoti vieni žymiausių krašto objektų.

Verta sudalyvauti unikaliose kūrybinėse dirbtuvėse – šiaudinės skrybėlės, tautinio kostiumo iš gyvų gėlių ir knygų skulptūrų kūrimo procesuose, prisidėti prie simbolinės Lietuvos valstybės 100-mečiui skirtos „Vienybės juostos“ rišimo. Smalsuolių taip pat lauks policijos, gaisrinės, kariuomenės, baikerių, medžioklės trofėjų ekspozicijos.

Bene svarbiausias klausimas – koks gimtadienis be torto? Pažadame, bus ne tik jis, bet ir rėmėjų dalijami ledai, spraginti kukurūzai, cukraus vata. Mažųjų lauks jau pamėgta atrakcija – putų šou, nemokamos pramogos ant batuto. Įspūdingiausia dalis – didysis vakaro koncertas su grupe „16Hz“, Samanta Tina, Tadu Rimgaila, Jurgiu Didžiuliu bei muzikinis lazerių ir fejerverkų šou.

Ir tai tik maža dalis pramogų ir užsiėmimų, kurie laukia visų atvykusių švęsti miesto gimtadienio kartu su pačiais tikriausiais Lietuvos patriotais – šilališkiais.

Šilalės rajono savivaldybės informacija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)