Jo sodyba ir lauko muziejinė ekspozicija yra išsidėstę ant dviejų vaizdingų kalvų, kurias skiria tekantis Tauragnos upelis, maitinamas iš giliausio Lietuvos Tauragno ežero. Kalvos šlaite, kur pastatyti senoviniai gulstieji bei statieji kelminiai aviliai, Jus pasitinka lietuvių bičių dievo Babilo skulptūra.

Senovinėje pirkioje lankytojai susipažįsta su Lietuvių tautos bitininkavimo istorija, kokiu būdu drevininkai apsaugodavo bites nuo meškų, kurios tuo metu Minčios girioje buvo įprasti žvėrys. Senoviniame svirne veikia krašto dailininkų parodos, tračiame, anksčiau buvusiame ūkiniame pastate, eksponuojami bitininkų-stalių darbai, jų įrankiai, senoviniai medsukiai.

Apžiūrėję eksponatus, nusileidę prie upelio, kur yra įrengtos pavėsinės, galite pasivaišinti bitelių suneštu medumi, po kriokliu vasaros prakaitą nusiprausti. Anapus Tauragnos upelio pravartu aplankyti bičių deivės Austėjos klėtelę, įkvėpti vasaros žolelių, kurias lanko bitutės, aromato. Prie klėties senovės lietuvių aukuras, ant kurio uždegama šventoji ugnis deivės Gabijos garbei muziejaus švenčių metu.

Čia pat pasigrožėkite ir didingomis keturiomis ąžuolinėmis skulptūromis, vaizduojančiomis keturių tautų, tarp jų ir lietuvių, mitus. Jie pasakoja lankytojams žmonijos dvasinę patirtį, bitininko, bičių, nektarinių augalų kilmę. Liepų kalne, ant antros kalvos laukia smagūs pasiūlymai šeimoms – kvietimai paskrajoti sparnuotosiomis sūpynėmis bičių korio pavidalo smėlio dėžės, gamtos terapija hamakuose po liepomis, bičiuliški pašnekesiai pavėsinėse.

Išskirtinumą lemia galimybės – trys viename! Unikali gamta ir jos daug, unikalios edukacinės programos susijusios su bitininkystę ir bičių produktais, gyvai pateikiami senoviniai eksponatai bei galimybė stebėti bičių pasaulį pro stiklinį avilio langą.

Bitininkystės muziejaus teritorija yra trys hektarai įvairaus kraštovaizdžio – kalneliai, upė Tauragna, liepų kalnas su pakabintais hamakais kviečiančiais pailsėti ir pabūti gamtos ramybėje, ir keturi senoviniai pastatai. Juose rasite ir senovinius eksponatus, ir pažintį su bičių produktais, bičių šeimos gyvenimu bei medingų žolynų pasaulį. O svarbiausia, galėsite įsikurti, kad ir visai dienai bičiuliškiems pašnekesiams, su savo atsineštu maistu, kepsninėmis, liepų kalno ar Tauragnos pavėsinėse.

Galėsite mėgautis bičių produktų aromaterapija hamakuose pirkios palėpėje ir gamtos garsų terapija liepų kalno hamakuose. Muziejaus teritorija puiki vieta fotosesijoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)