Butano karalystė esanti Himalajuose išties niekaip nėra susijusi su automobilių dujomis – tai tiesiog pavadinimų sutapimas. Nors, neneigiu, skamba gal kiek ir juokingai – butano dujos iš Butano, bet situacija nuo to nesikeičia. Butano dujos neateina iš Butano valstybės, kuri, savo ruožtu, tikrai nėra dujų karalystė. Sakyčiau, ji yra net labai toli nuo to.

Kitas niuansas, kurį pastebėjau pranešęs, kad bandysiu patekti į šią, vieną uždariausių pasaulių valstybių, buvo tai, jog šį pranešimą išgirdusieji lyg pagal komandą ėmė googlinti, kas tai per dalykas ir ar jis tikrai nėra dujos. Butanas yra maždaug perpus mažesnė valstybė už Lietuvą Himalajų kalnuose, įsispraudusi tarp Kinijos ir Indijos. Nenuostabu, kad ją mažai kas žino – šalį aplanko itin mažai užsienio svečių ir, maža to, atrodo, jog ji to ir siekia.

Tegu turistai siaubia Nepalą, sakė man butaniečiai, o mes, išdidi kalniečių tauta, norime išsaugoti savo unikalumą ir nebūti sugadinti atvykėlių. Nesu tikras, ar tai tikrai gerai. Mano manymu, taip ir kraujomaiša, ilgainiui, gali įsigalėti, tačiau, kas aš toks, kad kitiems aiškinčiau kaip gyventi?

Teoriškai Butanas turistų skaičiaus neriboja – į šią mažą Himalajų karalystę gali patekti visi, kas nori, jei tik nori. Tačiau užsienio svečių šalyje vis tiek yra vienetai. Kodėl? Nes Butanas juos apkrauna mokesčiais, kuriuos toli gražu ne kiekvienas keliautojas gali ar nori susimokėti. Kokie tie mokesčiai? Skaitykite toliau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją