Kaip teigia viena iš išminties pilnų lietuviškų patarlių – roges vaškuok vasarą. Sakyčiau, dabar yra pats metas tą padaryti ir pažiūrėti, kur čia būtų galima nukakti atšalus orams. Neseniai esu aprašęs keliones po Karibus ar Tenerifę, tačiau šįkart, manau, reikėtų nusikelti į kitą pasaulio pusę, tai yra Aziją. Kodėl? Nes Karibai, kad ir koks rojaus prieangis būtų, yra gana brangus ir kišenę draskantis reikalas, o Tenerifėje jau retas lietuvis nėra buvęs ir viską geriau žino už mane. Azija yra vis dar pigus bei platus žiemos atostogų variantas.

Tai, žinoma, yra labai didelis žemynas, todėl šiandien pakalbėkime apie geriausią jo dalį – Pietryčių Aziją, kuri tarp lietuvių, ypač po pandemijos, populiarėja kosminiu greičiu (be kita ko, aš pats šiuo metu esu Azijoje – labai įdomioje ir itin retai lankomoje šalyje, kurią aprašysiu grįžęs). Kalbu daugiausia apie Tailandą (kas nuostabu, jog aš pats jame dar nesu buvęs), kuris yra populiariausia, bet ne vienintelė regiono valstybė. Yra jų ir daugiau. Pavyzdžiui, Malaizija ir jos sostinė Kvala Lumpūras. Ties ja šiandien ir apsistokime.

Jei planuojate keliauti į Malaiziją, tačiau nerandate pigesnių lėktuvo bilietų, neskubėkite atsisakyti tikslo. Dabar pasauliniame aviacijos sektoriuje yra susiklosčiusi tokia situacija, kai pirkdamas skrydžių bilietus iš anksto, nebūtinai išloši. Pavyzdžiui, ne per seniausiai skridau į Abu Dabį ir bilieto kaina likus keturioms dienoms iki skrydžio buvo tokia pati kaip, pavyzdžiui, po mėnesio. Aišku, nesakau, jog šis faktas yra absoliutus, bet tikrai dažnas. Patyrinėkite patys. Jei dabar nerandate jums tinkamų kainų, pabandykite vėliau – yra tikimybė, kad jos bus mažesnės arba bent jau nepadidės.

Taigi, keliaukime į Malaiziją. Kad ir kokias gražias vietas ši šalis turėtų, garsiausia neabejotinai yra sostinė Kvala Lumpūras su žymiaisiais bokštais dvyniais. Pagal išsivystymo lygį tarp Pietryčių Azijos šalių Malaizija yra viena aukščiausiai stovinčių. Populiarumu ji, žinoma, neprilygsta turistų prifarširuotam Tailandui ar itin aukšta gyvenimo kokybe garsėjančiam kaimyniniam Singapūrui, tačiau kitos šalys rikiuojasi Malaizijai už nugaros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)