Dar prieš susilaukdami vaikų, su vyru svajojome, kad vieną dieną būtų smagu žiemą praleisti šiltoje šalyje. Gimus mūsų sūnui Luisui (7 m.), šis noras dar labiau sustiprėjo, nes žiemos orai Estijoje vaikui reiškė nesibaigiančias peršalimo ligas ir paūmėjusį dermatitą.

Kai gimė antrasis sūnus Lucas (5 m.), pasinaudojome motinystės atostogomis ir beveik metams išvykome į Kanarų salas. Kitą žiemą praleidome Ispanijos pietuose. Būtent kelionės su berniukais padiktavo mums idėją kurti skaitmeninius mokymosi žaidimus vaikams jų gimtąja kalba. Kadangi aš esu kalbų technologė ir turiu vertėjo magistro laipsnį, o Mikas turi ilgametę patirtį technologijų srityje, nusprendėme kurti ALPA žaidimus. Tai mums labai padėjo – galime dirbti nuotoliniu būdu, laisvai keliauti ir išvykti iš Estijos keliems mėnesiams.

Įperkamos kainos

Dėl koronaviruso kuriam laikui nustojome keliauti. Kadangi per tą laiką mūsų sūnūs užaugo, žengėme drąsų žingsnį ir kaip šeima keliems mėnesiams išvykome į Indiją, šalį, kurioje gyvena 1,4 mlrd. žmonių.

Kodėl Indija? Viena iš priežasčių buvo ta, kad žaidimus kuriame įvairiomis kalbomis, įskaitant tas, kuriomis kalbama Indijoje. Jų yra apie dvidešimt, ir, be to, kad verčiame žaidimų tekstą, turinys taip pat šiek tiek keičiamas, kad atitiktų vietos sąlygas. Be to, man buvo įdomu pažinti šią kultūrą.

Indijos pasirinkimą lėmė ir finansiniai sumetimai. Estijoje kainos nuolat kyla, o Indijoje viskas labai prieinama. Didelę vilą su baseinu, internetu ir kitais patogumais išsinuomojome už 1200-1400 eurų per mėnesį. Tačiau ten gyvename ne vieni – mums kompaniją palaikė mano kolegė Maarja ir jos šeima – iš viso aštuoni žmonės. Taigi, už tokias prabangias gyvenimo sąlygas mūsų šeima moka tik apie 600-700 eurų per mėnesį. Tačiau apskritai čia galima rasti dar pigesnį būstą, ypač jei turite mažą šeimą. Jei valgome mieste, aštuoniems iš mūsų tai kainuoja apie 15-20 eurų, o jei gaminame namuose, maistas kainuoja vos porą eurų. Taip pat verta paminėti, kad Indija yra puiki vieta dirbti nuotoliniu būdu, laiko skirtumas nedidelis – ji tik 2,5 ar 3,5 valandos lenkia Estijos laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)