Po Rusijos invazijos į Ukrainą dešimtys tūkstančių rusų išvyko į Tailandą ieškoti geresnio gyvenimo. Per šį laiką kai kuriems iš jų netgi pavyko nusipirkti nekilnojamojo turto.

Populiarioje kurortinėje Puketo saloje rusai aktyviai supirkinėja butus statomuose namuose, kad palengvintų savo persikėlimą arba užsitikrintų gyvenamąją vietą ateityje, jei jiems tektų visam laikui palikti gimtąją šalį.

Puketo tarptautinio oro uosto duomenimis, nuo 2022 sausio 11 iki 2023 sausio 21 į Puketą atvyko daugiau kaip 233 000 rusų, ir tai yra didžiausia į šalį atvykusiųjų turistų grupė iš vienos šalies.

Puketas jau seniai yra mėgstama rusų žiemos atostogų kryptis. Daugelis jų čia atvyksta „žiemoti“, keliems mėnesiams išsinuomodami butus ar vilas. Pastebima paklausa pirkti nekilnojamąjį turtą atsirado iš karto prasidėjus karui Ukrainoje ir dar labiau išaugo paskelbus mobilizaciją. Tai aiškus ženklas, kad rusai nori apsidrausti tuo atveju, jei galiausiai išvyktų iš Rusijos Federacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)