Kol vieni poilsiui renkasi pigesnius ekonominės klasės apartamentus, kiti už poilsį nepagaili ir kelių ar net keliolikos tūkstančių eurų. Kai kurie apartamentai yra ypač prabangūs – jų gyventojus aptarnauja liokajus, o nakvynės kaina atima amą.

Kelis tokius ypač prabangius galima rasti „Rixos Premium Magawish Suites & Villas“ viešbutyje Hurgadoje.

Kambarius tvarko vyrai

Šis prabangus Turkijos tinklui priklausantis viešbutis turistų pamėgtoje Hurgadoje ant paties Raudonosios jūros kranto duris atvėrė ypač nepalankiu turizmui metu, prieš pat COVID-19 pandemiją – 2019 metų kovą. Jis yra vienas iš 30 šio prabangaus tinklo viešbučių pasaulyje – vien Egipte tokių yra 5, dar 11 – Turkijoje, septyni – JAE. Taip pat tinklo viešbučių yra Katare, Kroatijoje ir net Kazachstane.

Prabangiausių apartamentų svetainė

Nepaisant nepalankaus atidarymo meto ir aukštesnės nei kitų viešbučių nakvynės kainos, poilsiautojų čia netrūksta.

Turistų neatbaidė nei pandemija, nei, tiesą sakant, dabar Ukrainoje vykstantis karas.

„Dėl aukščiausios klasės infrastruktūros ir paslaugų viešbutis yra nuolat paklausus tarp įvairių šalių turistų, kurie ieško nepamirštamų atostogų paplūdimyje, apsupti prabangos. Ir 2022-ieji šiuo atžvilgiu neišsiskyrė.

Pas mus į viešbutį daugiausia svečių atvyksta iš tokių šalių, kaip Rusija ir Nepriklausomų valstybių sandraugos narių, Vokietijos, Baltijos šalių, Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Belgijos ir kitų Europos šalių. Tačiau viešbutis Hurgadoje laukia svečių iš viso pasaulio. Mes glaudžiai bendradarbiaujame su visomis rinkomis ir turime svečių iš viso pasaulio“, – į klausimą, ar pasaulį sudrebinę pastarųjų metų įvykiai nepakenkė turizmui, atsakė „Rixos Hotels Egypt“ vykdomasis direktorius Erkanas Yildirimas.

Išties viešbutyje gali išgirsti svečius šnekant įvairiomis kalbomis, įskaitant ir lietuvių. Kaimynystėje gyveno dvi rusakalbių šeimos, netoliese buvo apsistojusi olandė su mama.

Pastebėjau, kad personalas gana neblogai kalba angliškai bei rusiškai. Kaip sakė viešbučio vadovas, visam čia dirbančiam personalui privalu lankyti kalbos kursus.

„Personalą anglų ir rusų kalbų moko mokytojai, kuriems šios kalbos yra gimtosios“, – paaiškino man E. Yildirimas.

„Rixos Premium Magawish Suites & Villas“ viešbutis

Beje, įdomi į akis krentanti kultūrinė ypatybė – Hurgados viešbutyje kambarinių moterų nepamatysite. Visus kambarius tvarko vyrai.

Restoranuose, kurių šis viešbutis turi ne vieną – pradedant turkišku, baigiant itališku ar brazilišku, padavėjai taip pat yra vien vyrai. Visi draugiški, įsimenantys svečius, iš kur šie atvykę ir netgi tai, ką jie mėgsta užsisakyti.

„Rixos Premium Magawish Suites & Villas“ viešbutis

Dirbančių moterų viešbutyje yra, bet daugiau jų galima sutikti registratūroje, sporto klube ar SPA centre. Ir ne viena iš šių moterų yra atvykėlė iš Europos. Pavyzdžiui, viešbučio registratūroje dirba ukrainietė.

Nuo teniso kortų iki jodinėjimo žirgais

Kai kurie poilsiautojai viešbutyje praleidžia visą atostogų laiką, neišvykdami net į populiariąsias ekskursijas, pavyzdžiui, į Karalių slėnį, kuris yra tik už 4 valandų kelio nuo Hurgados.

Kai kažkada pažįstamų, viešėjusių Egipte, paklausiau, ką įdomaus šioje šalyje pamatė, jie mane nustebino atsakę, kad nieko ypatingo, mat visą savaitę praleido viešbučio teritorijoje. Negalėjau patikėti: kaip įmanoma šalyje, kurioje tiek daug gamtos ir istorijos stebuklų, neiškelti kojos iš viešbučio.

Tačiau dabar suprantu, kodėl kai kurie žmonės, nuvykę į Egiptą, visą laiką leidžia viešbučiuose. Kai kurie jų, kaip ir minėtasis Hurgados viešbutis, įrengti taip, kad pramogų ieškoti kitur nė nereikia.

Rixos Premium Magawish

Viešbutyje pagalvota apie įvairiausių žmonių poilsį. Patinka žirgai? Prašom – viešbutis turi visą žirgyną, tad galite pajūriu jodinėti gražuoliais arabų veislės žirgais.

Besidomintiems gamta viešbutis siūlo ir apsilankyti vietos botanikos sode, kur sodininkas gali aprodyti pačių įvairiausių augalų – dalis čia užauginto derliaus keliauja į viešbučio restoranus.

Žaidžiate lauko tenisą? Čia pat yra ir teniso kortai, o papildomai sumokėjus galima pasinaudoti ir trenerio paslaugomis.

Jodinėjimas žirgais

Sportuojate ir nenorite per atostogas prarasti formos? Jokių problemų! Viešbutyje yra didžiulis SPA ir sveikatingo centras, kuriame – treniruoklių salė su budinčiais treneriais, pirčių kompleksas, o už papildomą mokestį gali padaryti ir visą SPA popietę su pasirinktu masažu bei procedūromis.

Beje, sportuoti galima ir lauke: įvairios grupinės treniruotės – pradedant jėgos, baigiant jogos – vyksta ant jūros kranto, o pagrindiniame baseine kasdien vedami ir vandens aerobikos užsiėmimai.

Pusryčiai vandenyje

Baseinų viešbutyje yra ne vienas ir ne du, mat nemaža dalis apartamentų – tai aplink baseinus išsidėstę nameliai, vadinami baseino vilomis. Aplinkui kiekvieną baseiną įrengta po kelias vilas.

Kiekviena tokia vila turi ne tik bent po du kambarius, bet ir po terasą, vedančią tiesiai į šildomą baseiną. Taigi šokti į vandenį arba tiesiog drybsoti prie baseino tingiai skaitant knygą galima vos žengus žingsnį iš kambario.

Viešbutis turi ir savo žirgyną

Viešbutis siūlo ir turistų pamėgtą pramogą – pusryčius vandenyje: sutartu laiku darbuotojas atveža gausius pusryčius išdėliotus ant širdelės formos padėklo ir nuleidžia į vandenį. Taigi pusryčiauti galima mirkstant baseine.

Toks būdas pusryčiauti gal ir nelabai patogus, bet tikrai įsimintinas, o nuotraukos su tokiais pusryčiais socialiniuose tinkluose neabejotinai sulaukia daug reakcijų, nes atrodo įspūdingai. Aš tai pavadinčiau nuomonės formuotojams arba jaunavedžiams pritaikytais pusryčiais.

Viešbučio SPA už papildomą mokestį galima gauti ir masažą

Prabangiau galima pasijausti ir užsisakius pavėsinę prie jūros, į kurią personalas atneša pageidaujamo maisto ir gėrimų, o vėjui pakilus (kartais Hurgadoje būna gana vėjuota) užskleidžia užuolaidas.

Kalbant apie orą, nors šiuo metu Hurgadoje dienomis oro temperatūra būna panaši, kaip ir vasarą Lietuvoje, vakarais būna gan vėsoka. Tad, kai keli pažįstami klausė, ką pasiimti keliaujant į Egiptą, nuoširdžiai patariau rasti vietos lagamine ir megztiniui ar plonesnei striukei, kurią bus galima vakare užsimesti ant pečių, jei tektų leisti laiką lauke.

Baseinų vilos

Į šį viešbutį atvyksta poilsiauti nemažai šeimų su vaikais. Tam, kad tėvams visą laiką nereikėtų prižiūrėti savo atžalų ir jie galėtų tiesiog pasimėgauti poilsiu, viešbutis siūlo ne tik atskiras auklės paslaugas, bet ir turi savotišką vaikų darželį, kur specialiai samdyti pedagogai pasirūpina vaikų užimtumu.

Prabangiausi apartamentai Hurgadoje

Aišku, pati didžiausia šio viešbučio prabanga prieinama ne kiekvienam svečiui. Aprodydamas viešbučio teritoriją valdytojas nuveda ir į vieną iš karališkųjų vilų. Tai – apartamentai, skirti pasiturintiems svečiams. Nakvynė čia kainuoja apie 12 tūkstančių eurų. Nemažai, tiesa?

Tačiau vilos išties įspūdingos. Kiekvienos plotas – 944 kvadratinių metrų.

Pusryčiai baseine

Tokių vilų Hurgadoje esančiame viešbutyje yra keturios. Kiekviena jų turi po du milžiniškus miegamuosius su karališko dydžio (angl. king size) lovomis ir po du kambarius su dvivietėmis lovomis (angl. twin bed), paprastai skirtus vaikams.

Maža to, kiekviena vila turi po liokajų su jam skirtomis patalpomis, erdvią svetainę, 4 vonios kambarius su prabangesne kosmetika juose, pvz., „Hermes“ prekės ženklo, svečių tualetą, pilnai įrengtą virtuvėlę su šaldytuvu ir baru, erdvų valgomąjį, patarnautojų patalpas. Šiose vilose galima rasti ir namų kino teatro sistemą, daug kitų patogumų. Tai yra patys prabangiausi apartamentai, kuriuos galima gauti Hurgadoje.

Koralus geriau palikti ant jūros kranto

O tiems, kurie renkasi kuklesnį poilsį Egipte ir nenori per daug išleisti pinigų, patarčiau lauktuvių dairytis ne miestų gatvėse ar turistų pamėgtose vietose (nebent ieškote kažko labai išskirtinio), o oro uoste. Ten rasite beveik visų tokių pat prekių, kaip ir kitur, tik be didelio antkainio.

Tarkime, už papirusą su ant jo spausdintu paveiksliuku Hurgados gatvės parduotuvėlėje jūsų gali paprašyti net 15 eurų, nusiderėti gal pavyks ir iki 7 eurų, tačiau oro uoste tokį pat paveiksliuką galėsite net nesiderėdami nusipirkti už tris eurus. Hurgados oro uoste beveik visų prekių kainos nurodytos. Introvertams, nelinkusiems derėtis, tai – puiki žinia.

Prabangiausių apartamentų vaikų kambarys

Ir dar vienas patarimas – kad ir kaip žaviai atrodo Raudonosios jūros pakrantėje rasti koralai ar maga iš Karalių slėnio pasiimti vieną-kitą akmenuką atsiminimui, verčiau atsispirkite pagundai tai daryti.

Už bandymą išvežti tokį suvenyrą iš šalies gresia nemenka piniginė bauda ir net 2 metų įkalinimas. Teigiama, kad Egipto oro uostų apsauga turi specialią įrangą, galinčią aptikti koralus keliautojų lagamine, tad verčiau nerizikuokite.

Straipsnio autorė Egipte lankėsi viešbučio „Rixos Premium Magawish Suites & Villas“ kvietimu. Turiniui tai įtakos neturėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją