Tiesą sakant, daugelis objektų tarp turistų išpopuliarėjo tiesiog atsitiktinai. Arba dėl turistų smalsumo. Pavyzdžiui, Raudonųjų žibintų kvartalą vargu ar galima laikyti sėkminga atrakcija, tačiau ilgus metus tai buvo Amsterdamo simbolis. Ir, pasirodo, yra palyginti daug turistų lankomų objektų, išgarsėjusių atsitiktinai, tik mes tai jau seniai pamiršome.

Pizos bokštas

Pizos bokštas, arba Kampanilė, šiandien yra viena populiariausių Italijos turistų lankomų vietų, į kurią plūsta smalsūs keliautojai ir skaitmeninio turinio kūrėjai, norintys užfiksuoti ikonišką pasvirusios bažnyčios varpinės nuotrauką. Tarp begalės Italijos architektūros ir meno perlų Pizos bokštas išsiskiria ne fantastiška architektūra, o kreivumu. Žinoma, būtų buvę tiesiog genialu, jei varpinė nuo pat pradžių būtų suprojektuota su nuolydžiu, tačiau šis ypatumas atsirado tik su laiku. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)