Luizos ir Moreino ežerai

Neišdildomą įspūdį merginai paliko minėtame parke esantys du ežerai, maitinami tirpstančiu kalnų ledynų vandeniu.

Tiesa, keliautoja pripažįsta, kad teko apsigauti: iš pradžių manė, kad tai vienas ežeras, tačiau jie yra du ir vienas nuo kito nutolę vos 10 kilometrų atstumu.

„Luizos ežeras yra švelnios spalvos, ant kranto stovi didysis „Banff Springs“ viešbutis. Moreino ežeras ryškesnis, žalsvos spalvos, turi daugiau įdomesnių haikinimo trasų“, – pastebi G. Andrukianec.

Žygiai tinka visiems, tačiau pasitaiko netikėtumų

Mergina sutinka, kad šios vietos puikiai pritaikytos įvairaus amžiaus turistams.

„Daug senyvo amžiaus žmonių, tačiau taip pat ir jaunų, nes žygių trasos čia labai įvairios: nuo trumpų iki ilgų, nuo lengvų iki sunkių“, – sako ji.

Pati G. Andrukianec pasirinko 6 kilometrų ilgio trasą aplink Luizos ežerą ir lipo aukštyn link kitų ežerų. Trasos pabaigoje keliautojų laukė kavinė, kurioje galėjo išgerti arbatos ir suvalgyti desertų. Kaip sako mergina, žygis sunkus nebuvo, labiau kaip pasivaikščiojimas.

Keliautoja pripažįsta, kad buvo smalsu išbandyti ir ekstremalesnes trasas prie Moreino ežero, tačiau to padaryti nepavyko.

„Buvo pietų metas ir ant kalno matėme meškų, todėl aukščiau lipti jau nerekomendavo“, – sako ji.

Teks nusiteikti laukti eilėse

Kadangi turistų srautai yra dideli, G. Andrukianec pataria į parką atvykti anksti ryte arba vėliau po pietų.

„Net darbo dieną reikia atvykti anksti ryte, nes automobilio stovėjimo vietos taip lengvai nerasite. Vėliau po pietų rastumėte. Taip pat galima automobilį palikti šiek tiek toliau esančiame miestelyje ir į parką atvykti maršrutiniu transportu. Keliaudami automobiliu mokate tik vieną mokestį už kelius ir tvarką, kuris yra 10 kanadietiškų dolerių asmeniui. Visa kita nemokama, net automobilio stovėjimas daugumoje vietų nemokamas, tik prie ežerų jau reikia susimokėti“, – pasakoja mergina.
Na, o norintiems paplaukioti ežere teks laukti gyvoje eilėje.

„Reikia nusiteikti laukti mažiausiai valandą laiko, o taip pat gali būti, kad plaukioti tą dieną apskritai nepavyks dėl per didelio vėjo. Mums patiems taip buvo – pralaukėm pusantros valandos ir pasakė grįžti kitą dieną, šiandien neleis“, – sako mergina.

Keliautoja pataria būtinai pasirūpinti kokybiška termo apranga.

„Vieną dieną gali būti 26 laipsnių temperatūra, kitą jau tik 6 laipsniai šilumos. Oro sąlygos nepastovios ir labai kintančios. Jei praneša lietų, gali šviesti saulė, bet taip pat gali kilti ir audra“, – sako G. Andrukianec.

Tinkamiausias laikas apsilankyti

Nors vasaros metu skrydžių kainos dažniausiai būna aukštesnės, tačiau mergina čia atvykti pataria būtent vasarą, nebent ypatingai mėgstate sniego pramogas.

„Linkiu nepadaryti klaidos ir neatvykti laikotarpiu, kai nėra sniego, bet ežerai užšalę arba dar neatšilę – taip daug prarasite“, – sako keliautoja.

Žiemą čia atvykę turistai gali mėgautis žiemos sezono metu teikiamomis paslaugomis, tokiomis kaip pasivažinėjimas rogėmis, sniego motociklais, ekskursijos su šunimis ir daug kitų.

Nepaisant ilgo laukimo eilėje ir neišbandytos trasos dėl pasirodžiusių meškų, mergina sutinka, kad kelionės praėjo sklandžiai.

Banfo nacionalinį parką G. Andrukianec pataria aplankyti mėgstantiems ramų poilsį nuostabių vaizdų apsuptyje, o taip pat ir aktyviems keliautojams, kurie mielai rinktųsi ekstremalų žygį į kalną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją