Kristaus kapas Japonijoje

Japonijos šiaurėje esančio Šingo kaimo aplankyti atvyksta tūkstančiai turistų. Pasak vietinės legendos, nukryžiuotas buvo ne Jėzus Kristus, o jo brolis, vardu Isukiri, po to Jėzus pabėgo į Sibirą, pateko į Aliaską ir iš ten pasiekė Šingo kaimą. Šingo mieste Kristus vedė ir susilaukė trijų vaikų, kurie tapo Takenuchi ir Sawaguchi klanų įkūrėjais. Kristus mirė sulaukęs 106 metų.


Kolumbo gimtinė

Oficialiuose vadovuose minimos bent 6 vietos Italijoje ir Ispanijoje, kur gimė Kristupas Kolumbas. Genujoje yra namas, pastatytas XVII-XVIII a., tačiau gidai teigia, kad būtent čia užaugo būsimasis keliautojas, gimęs 1451 m. Gran Kanarijos las Palmas mieste yra dar vienas Kolumbo namas, paverstas jūrininkystės muziejumi. Čia jis tik kartą sustojo remontuoti laivo.


Šekspyro Verona

Šekspyras pasirinko Veroną tragiškai Romeo ir Džuljetos istorijai, todėl jau daugelį metų turistai nuolat ieško Džuljetos balkono ir kapo. Na o tai, kad jaunų įsimylėjėlių istorija tėra literatūrinė fikcija, paliekama nuošalyje. Tačiau Verona yra gražus miestas, kurį verta aplankyti ne tik dėl balkono.


Lochneso ežero stebėjimai

Paslaptinga pabaisa, kurios niekas niekada nematė, traukia minias turistų į Lochneso ežerą Škotijoje. XX a. vietinių gyventojų pasakojimai apie šią būtybę sukėlė tikrą turistų bumą. Žmonių, trokštančių pamatyti Nesę, vis daugėjo, ir ežero pakrantė pastebimai pasikeitė: atsirado viešbučiai, restoranai, suvenyrų parduotuvės, valčių ir katerių nuomos punktai. Iš kelionės čia tikrai nereikėtų tikėtis stebuklų: gamta ir vieta čia įprasta. Žinoma, nebent jums pasisektų sutikti pabaisą.


Stounhendžas

Milžiniški senoviniai Stounhendžo rieduliai nuolat jaudina mokslininkų protus ir siūlo naujas teorijas apie jų kilmę: astronominis kalendorius, druidų šventykla, dvasinių praktikų centras, kapinės. Dabar turistai mato XX a. modelį: 1958 m. Stounhendžas buvo visiškai išardytas ir iš naujo pastatytas iš betono, naudojant mašinas. Dar prieš tai archeologai kelis kartus perkėlė akmenis, todėl, kai čia gyveno druidai, jie stovėjo kitaip.


Šalčio polius

Ekstremalių pramogų entuziastai noriai perka keliones į šalčiausia pasaulio vieta pripažintą Jakutijos Ojmiakoną. Ramiam šiaurės kaimui, kurio klimatas nedėkingas, turistai yra vienintelė laimė. Jie parodo lankytojams apeigas ir papročius, gamtos grožį, žinoma, ne už dyką. Jakutų festivalis "Ysyakh" ir festivalis "Oymyakon - šalčio polius" pritraukia daugybę žmonių iš įvairių šalių.
Ojmiakonas turi tiesioginį konkurentą – Verchojanską, kuriame taip pat yra "Šalčio polio" ženklas ir atitinkamas muziejus. Tačiau ši ilgametė polių konkurencija naudinga tik turistams – iš tiesų čia jų niekas neapgaudinėja, nes ten tikrai šalta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)