Žinoma, šios salos nėra tokio lygio, jog galėtumėte konkuruoti su Richardu Bransonu. Tačiau mes radome daugybę atostogų vietelių, kurios gali kainuoti tiek pat, kiek dviejų miegamųjų butas Ispanijoje, bet turės daug daugiau erdvės ir daugybę kitų funkcijų.

Kiekviena šio sąrašo sala yra aprašyta žurnale „Private Island Magazine“, kuris laikomas viena didžiausių išskirtinių salų duomenų bazių.

Pristatome jums šešis puikius radinius ir atskleidžiame, ką galėtumėte gauti už tą pačią kainą, jei dairytumėtės būsto kur nors Europoje.

1. Didžioji Tankuko sala (Big Tancook Island), Naujoji Škotija – 56 898 eurai

Didžiojoje Tankuko saloje parduodamas sklypas, o tai reiškia, kad jūs galite įsigyti dalį salos ir įkurti joje šeimos kompleksą, viešbutį ar stovyklavietę. Neįtikėtinas pirkinys, turint galvoje, kad rasti lygiavertį vieno miegamojo atitikmenį atostogoms buvo labai sunku.

Erdvė šioje Kanados provincijoje gali tapti stulbinančiu pasiūlymu paprasto gyvenimo gerbėjams. Uolėtos Naujosios Škotijos pakrantės ir nuošalūs vandens telkiniai labai patinka žvejams – kai kurie iš jų ir gyvena tarp 125 šios salos gyventojų.

Paplūdimys

Ką už tokią kainą galėtumėte gauti Europoje: 63 kv. m ploto vieno miegamojo butą Bulgarijos Saulėtajame krante – 58 tūkst. eurų.

2. Danhatano sala, JAV – 263 281 euras

Dabar jau parduotoje Konektikuto valstijos Danhatano saloje įrengtas miško namelis, kuriame gali nakvoti aštuoni žmonės.

Ši žemė yra prie Ašlando ežero, ir pirkėjai gali naudotis žemyninės dalies prieplaukomis, nes į sandorį yra įtraukta ir valtis. Taip, visa valtis.

Ką už tokią kainą galėtumėte gauti Europoje: už 265 tūkst. eurų galima įsigyti vieno miegamojo butą aptvertoje bendruomenėje Madeiros Funšalio mieste.

3. Didingoji sala (Majestic Island), JAV – 274 982 eurai

Viskonsino valstijos Biver Damo ežere, kurio plotas siekia 2 719 hektarų, yra beveik 26 kūrybiškai pavadintos salos. Didingoji tikriausiai yra viena iš mažiau kvailesnių, bet ar pavadinimas tikrai svarbus, kai atsiduri privačioje saloje?

Praėjusiais metais Didingoji sala buvo parduota kartu su nameliu be elektros – tobula vieta stebėti natūralų Biver Damo gyvūnijos gyvenimą.

Ką už tokią kainą galėtumėte gauti Europoje: Ispanijos Marbeljos mieste už 287 700 eurų galima įsigyti 131 kv. m ploto butą.

Sala

4. Bokalo sala (Bocal Island), Nikaragva – 292 535 eurai

Ties šiuo punktu įžengiame į kurortinę teritoriją. Ši sala buvo parduota praėjusiais metais, ir kartu su ja buvo parduotas dviejų miegamųjų svečių namas, prižiūrėtojo namelis, didžiulis baseinas, betoninė prieplauka ir kilometrai smėlio paplūdimių.

Ši sala turėjo būti parduota už kur kas didesnę kainą, turint galvoje jos plotą ir puikų Nikaragvos atogrąžų klimatą. Tačiau kaina buvo sumažinta dėl to, kad savininkas saloje ėmėsi plataus masto renovacijos darbų, todėl būsimasis pirkėjas ateityje gali tikėtis daugybės naujų dalykų.

Ką už tokią kainą galėtumėte gauti Europoje: Palma Novoje, Maljorkoje, už 295 000 eurų galima įsigyti 51 kv. m ploto vieno kambario butą su vaizdu į jūrą.

5. Karabana Solio sala (Isla Carabana Sol), Panama – 336 782 eurai

Šioje saloje yra burlaivių prieplauka, motorinių valčių garažas ir pastatas su dviem atskirais butais, į kuriuos galima įsikelti nors dabar.

Tikėtina, kad ši sala yra skirta vakarėlių mėgėjams. Tai išduoda papildomos funkcijos: paaukštintas denis su kepsnine, sūkurinė vonia, pavėsinė šiaudiniu stogu, privatus smėlio paplūdimys ir privati skaidraus vandens įlanka maudynėms.

Sala

Tam, kad svečiai nesijaustų pernelyg atkirsti nuo pasaulio, saloje veikia puikus belaidis internetas ir telefono ryšys, o nuo barų ir restoranų ją skiria tik trumpa kelionė laivu.

Ką už tokią kainą galėtumėte gauti Europoje: Prancūzijoje, Nicos Vernjė kvartale, už 338 tūkst. eurų galima įsigyti vieno kambario butą.

6. Iguanos sala, Nikaragva – 396 951 euras

Brangiausią iš mūsų aptiktų radinių sudaro du hektarai baltų paplūdimių ir atogrąžų miško, kuriame privatumą saugo kokosų palmės ir bananų medžiai.

Saloje yra trijų miegamųjų ir dviejų vonios kambarių namas, juosiamas verandos. Jame įrengtas valgomasis, baras ir svetainė, taip pat patalpos darbuotojams. Aplink salą taip pat driekiasi takas iš lentų ir stūkso 8,5 m aukščio apžvalgos bokštas. Visa tai kainuoja tiek pat, kiek studijos tipo butas Paryžiuje, Londone ar Romoje.

Ką už tokią kainą galėtumėte gauti Europoje: prabangų butą Viduržemio jūros pakrantėje Prancūzijos Koljūro mieste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją