Taigi, pagal balsavimo rezultatus išeina, kad mes pasaulyje turime 93 valstybes drauges, neišsigandusias atvirų Rusijos grasinimų ir balsavusias už šalies agresorės narystės sustabdymą. 24 šalys arba išsigando, arba kažko iš Rusijos tikisi, arba šiaip yra idiotės. 58 – susilaikė, tai yra pabandė pabūti neutraliomis, kas yra irgi nėra gerai, nes taip tampama abiejų pusių nedraugais. Juolab kad ir pačios Rusijos atstovai yra pasakę, kad visas susilaikiusias šalis laikys priešiškomis. Kelios šalys išvis nedalyvavo balsavime, kas man priminė mokyklos laikus, kai neišmokęs pamokos apsimeti, kad susirgai ir neateini į pamoką. Aš taip darydavau per fizinio pamokas, kai žinodavau, kad bus prisitraukimų atsiskaitymas pažymiui. Prisitraukimų aš niekada nepadarydavau, o apsigėdinti prieš klasiokus nenorėjau, tai rinkdavausi apsimesti sergančiu. Žinant, kad tokie Rusijos draugai kaip Armėnija, Azerbaidžanas ar Venesuela irgi apsimetė susirgę, Putinui yra proga padaryti draugų inventorizaciją.

Bet ir šiaip pažiūrėjus į Rusijos draugus, truputį jaučiasi svetima gėda. Neskaitant strateguojančios Kinijos, visos kitos Rusiją palaikiusios valstybės buvo, iš esmės, iš Afrikos ir Azijos. Prie visos pagarbos, kurią jaučiu tiems žemynams, man kartais atrodo, kad jų šalių atstovai tiesiog nesuvokia, į kokį vakarėlį atėjo. Arba tikisi, kad rusai už palankius balsus jiems suteiks kažkokią naudą. Arba tiesiog nemuš. Arba taip balsuoja iš durnumo, pavydo ar pykčio civilizuotam pasauliui. Dar nesugalvojau, kuri iš šių priežasčių yra mažiausiai idiotiška. Kita vertus, žinant, kad šių draugų įtakingumas pasauliui yra artimas nuliui, nemanau, kad Rusijai reikėtų labai džiaugtis tokiais draugais.

Tačiau ir jau paminėtuose, vertybių neturinčiuose žemynuose radosi kelios valstybės, kurios stojo kartu su Vakarų civilizacija ir balsavo prieš Rusiją. Jau rašiau, kad viena iš tų labai retų Azijos šalių, kuriai nusišvilpti į Rusijos grasinimus buvo Mianmaras. Tačiau be jos buvo dar viena. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją